jobbrafel nyíl
Bodó Gábor / Vizsgamunka
Felsőszintű képzés

Grafikus - Illusztrátor

MIT AD A KREA?

A képzés célja, hogy megismerd a grafikai tervezés műfajait, mint a logó és arculattervezés, könyvtervezés, magazin és egyéb kiadványok tervezése, csomagolástervezés, és webtervezés. A tematikánk révén, a szakirányon nagy hangsúlyt kap a képi illusztráció, a különböző illusztrációs technikák és műfajok, mint a figuratervezés, a fiction, non fiction illusztráció, könyvillusztráció, infógrafika, kereskedelmi illusztráció. Átfogó tudást kapsz a tipográfia és betűtervezés, a motion design területén, megismered a logó és arculattervezés és csomagolástervezés elméleti alapjait, továbbá az illusztráció, plakát- és könyvtervezés történeti és alkalmazott grafikai sajátosságait. Megtanulod az online felületek tervezési metodikáját, a UI/UX design alkalmazási lehetőségeit is. A képzés alatt elsajátítod továbbá, a nyomtatott anyag (könyv, plakát, kiadványok stb.) létrejöttének folyamatát, a tervezéstől a kivitelezés utolsó fázisáig, alkalmazva a nyomdatechnológia és a nyomdai előkészítés témakörében megtanultakat. Professzionálisan fogod használni az olyan számítógépes programokat, mint a Photoshop, InDesign, Illustrator After Effects és Figma.

Milyen szakmai tudást szerezhetsz?

A képzés végén, piaci és szakmai elvárásoknak megfelelően Grafikus - Illusztrátorként átlátod a tervezés teljes folyamatát, képes leszel logókat, komplex cég és rendezvény arculatokat tervezni, valamint képes leszel különböző online platformok létrehozására is. Egyedi illusztrációkat fogsz alkotni, amiket kiemelkedően tudsz majd alkalmazni a könyvek, plakátok, magazinok, csomagolások és applikációk tervezésekor. A nívós szakmai portfólió bizonyítani fogja szakmai profizmusod, amely a legfontosabb mérce egy állásinterjú során.

Hol tudsz elhelyezkedni, hol lesz rád szükség?

Végzett hallgatóként birtokában leszel a csapatban való alkotás képességének, a professzionális szakmai tudásnak és portfóliónak, ezért bátran dolgozhatsz kisebb-nagyobb alkotó közösségekben, művészeti ügynökségeknél, design- és reklám stúdiókban, hazai- és nemzetközi reklámügynökségeknél. Illusztrátorként elhelyezkedhetsz a filmiparban, könyvkiadóknál, de dolgozhatsz akár szabadúszóként is. Aktív alkotója lehetsz az autonóm művészeti életnek, ahol egyedi vagy csoportos kiállítások résztvevőjeként, hazai és nemzetközi szakmai hírnévre tehetsz szert.

Miért válaszd a KREA-t?
 • A tematika gyakorlatorientált, a hallgatók a képzés alatt valós piaci modelleken dolgoznak, ennek a módszernek köszönhetően hallgatóink 99%-a rangos grafikai cégeknél kap állást a diplomavédés után.
 • A KREA 1998 óta tervezőgrafika szakon, felsőszintű képzés folytat Brand Designer és Illusztráció szakirányon. Elsőként hozta létre 2016-ban a Brand Designer - Art Director mesterszakot, majd 2020-ban az Illusztrátor mesterszakot. Elsőként alapította meg a 2009-ben az akkor még Web design és új média szakot, majd UI/UX designer képzést, amit a legmagasabb szinten oktat.
 • Tanári kara szakmailag elismert, a szakmájukat profi szinten művelő designerekből áll, akik cégvezetőként, art directorként, UI/UX designerként dolgoznak.
 • A KREA reklám-, és grafikai ügynökségekkel közös együttműködésben, workshopokat és gyakornoki programokat szervez, így a tanulmányi évek alatt nagy esély van a szakmában való elhelyezkedésre, és szakmai kapcsolatok építésére.
 • A szakok egymásra épülnek, viszont átjárhatók, illetve lehetőség van kiegészítő modulok felvételére, és arra, hogy a hallgatók megismerjék a szakma sokrétűségét. A KREA számára alapvető fontosságú az oktatás és a szakmai élet szoros összefonódása, ezért lehetőség van találkozni  a design szakma legrangosabb képviselőivel, és neves kortárs művészekkel, oktatói minőségben is.
 • A KREA-s hallgatók rangos pályázatokon vesznek részt, és gyakorló designerek között mérettetik meg magukat. A hallgatók munkái rendszeresen jelennek meg és érnek el kimagasló sikereket az Aranyrajzszög kiállításain, valamint a 2019 óta minden évben megrendezett Budapesti Illusztrációs Fesztiválon.
A KREA Design Iskola a magyar felsőoktatás és felnőttképzés 3 legjobb intézménye közé tartozik, amit a teljesség igénye nélkül az alábbi rangos szakmai díjak, elismerések és megvalósult projektek is igazolnak:
 • Az Arany Rajzszög Társaság művészeti főiskolák és egyetek körében kiadott díjai:  2022 Legjobb Diploma Díj – Szép Tamás. 2021 Legjobb Diploma Díj - Rodler Réka, 2021 Legtehetségesebb Pályakezdő Grafikus Díj - Varga Bálint (Alumni), 2020 Legjobb Diploma Díj – Kondor Zóra
 • 2021 Bogyólé pályázat 2. helyezés – Bíró Anna. 2022 Etyeki kúria pályázat 2. helyezés - Szakonyi Fanni
 • 2021 RGB Blue Díj – Dusa Kovács Eszter
 • 2017 a Fina VB nyertes pályázata - Hetsch Ferenc, 2017 a Kék Szalag arculata - Páncsity Lídia terve alapján került kivitelezésre.
KREA x VISART Kollaboráció - Bachelor (BA) diplomaszerzési lehetőség!

Szerezz Graphic & Digital Designer BA diplomát a KREA és a Visart Art School Budapest újdonsült együttműködésének köszönhetően! A Visart 2020 óta a KREA vezetősége alá tartozik, ezért oktatási színvonala megegyezik a KREA nívójával. A nappali tagozatra jelentkező hallgatóink francia BA diplomát kapnak. További információkért kattints ide!

kevesebb
részletek gomb nyíl
A szak kiemelt témakörei és tantárgyai
Adobe programok
Animáció
Figma
Illusztráció
Komplex grafika design
Kortárs tipgráfia
Képillusztráció
Könyv & magazin tervezés
Könyvillusztráció
Logó & arculattervezés
Modern tipográfia
Motion design
Márkakommunikáció & Kampánytervezés
Plakát & kiadványtervezés
Storyboard
UI/UX design

Áttekintő

események naptár ikon

6 félév / 1229 - 1300 óra

fekete info ikon

óra ikon

2-3 alkalom/hét (3-6 óra/nap)

esti képzés ikon

Esti képzés

(16:30 - 21:15)

helyszín ikon

Tantermi képzés

bizonyítvány ikon

Művészeti Grafikus középfokú állami bizonyítvány, Programkövetelmény száma: 02134006

bizonyítvány ikon

Magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű felsőszintű tanúsítvány

pénz ikon

Képzési díj:

530.000 Ft / félév

*az összeg áfamentes

*a félévente fizetendő képzési díj 6-10%-ot emelkedhet

jelentkezem a kurzusra

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a grafika szak világába!

1
4

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a grafika szak világába!

2
4

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a grafika szak világába!

3
4

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a grafika szak világába!

4
4
jobbra nyíl fehér
jobbra nyíl fehér

Tantárgyak

1. év

Művészettörténet
Szakelmélet
Tipográfia
Programismeret
Figuratervezés
Illusztráció
3D formák
Rajz
Tervezési feladatok

2. év

Marketing
Szakelmélet
Tipográfia
Programismeret
Nyomdatechnológia
Illusztráció
UI/UX design
3D szerkezetek
Rajz
Fotográfia
Komplex tervezési feladatok

3. év

Kortárs képzőművészet
Brandelmélet
Grafikatörténet
Szakmai szimpóziumok
Programismeret
Integrált kommunikáció
Tipográfia
UI/UX design
Illusztráció
Diplomamunka tervezés
Diplomamunka prezentációk
Szakmai portfólió
Komplex tervezési feladatok

4. év

No items found.
design iskola hallgató munkát tervezdesign iskola hallgatói képeket ragasztanak művész papírradesign iskola brandingelt tervező ceruza

Amennyiben bővebb információra lenne szükséged, keresd fel Viktóriát, szakmenedzserünket az alábbi email címen: tegely.viktoria@kreaiskola.hu

A fent látható tantárgyi struktúra tájékoztató jellegű, az iskola a változtatás jogát fenntartja!

Felvételizőknek

A felvételi vizsgák személyes elbeszélgetésből és a felvételi feladatok prezentációjából vagy egyes szakokon helyben elvégzendő feladatból állnak, amelyek várhatóan szakonként különböző napokon kerülnek majd lebonyolításra. Az adott szak pontos felvételi dátumát érvényes jelentkezés leadása után hamarosan e-mailben küldjük. A szak felvételi feladatairól itt olvashatsz bővebben!

jelentkezem

Felvételi követelmények

A felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal bedigitalizálva el kell küldeni, valamint a felvételi elbeszélgetésre az eredeti munkákat el kell hozni! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás, mivel több technikával is kivitelezhetőek. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

Felvételi feladatok

1. Képregény vagy infografika

Az "A" és "B" feladatok közül CSAK AZ EGYIKET kell kiválasztani és megcsinálni!

A: „Hogyan utazom a Kreába?

Egy A4-es vagy A3-as méretű lapon mutasd be vizuálisan képregény, vagy infografika formájában, hogyan utaznál, hogyan fogsz eljutni a Kreába. A képeket rövidebb szövegekkel is egészítsd ki. A technika szabadon választott, a megoldások készülhetnek hagyományos rajzi eszközökkel (ceruza, toll, tus, festék, vegyes technika stb.), vagy számítógépes grafikai vagy festő szoftverek alkalmazásával, de a feladat elkészíthető ragasztva, kollázs technikával, illetve bármilyen más grafikai vagy rajzeszközzel. A megoldás vizuálisan látványos legyen, ugyanakkor lényeges az izgalmas történetmesélés is. A felvételi vizsgára 1 db terv elkészítése, és A4-es vagy A3-as lapon való bemutatása a feladat.

B: „Gyerekkori félelmeim"

Egy A4-es vagy A3-as méretű lapon mutasd be vizuálisan képregény, vagy infografika formájában, milyen gyerekkori félelmeid voltak, mitől tartottál igazán. A képeket rövidebb szövegekkel is egészítsd ki. A technika szabadon választott, a megoldások készülhetnek hagyományos rajzi eszközökkel (ceruza, toll, tus, festék, vegyes technika stb.), vagy számítógépes grafikai vagy festő szoftverek alkalmazásával, de a feladat elkészíthető ragasztva, kollázs technikával, illetve bármilyen más grafikai vagy rajzeszközzel. A megoldás vizuálisan látványos legyen, ugyanakkor lényeges az izgalmas történetmesélés is. A felvételi vizsgára 1 db terv elkészítése, és A4-es vagy A3-as lapon való bemutatása a feladat.

Beadható / feltölthető PDF vagy RGB jpg formátumban.
Méret: A4 vagy A3, felbontás: 150 dpi
A manuális eszközökkel készült kép digitalizálásához használható scannelés, fotózás.
Személyes felvételin történő bemutatás: A4-es vagy A3-as lap vagy print formájában.

2. Betűkompozíció

Készíts álló formátumban, saját neved betűinek felhasználásával betűkompozíciót, figyelembe véve alapvető kompozíciós elveket (kontrasztok, ritmus, hangsúlyok, stb.). A feladat a neved betűivel szabadon játszva, azokat együtt, külön-külön, betűsort alkotva vagy azokból szöveg textúrát készítve, egyes karaktereket kiemelve, a betűket grafikai elemekként értelmezve, vizuálisan izgalmas, dinamikus, színes vagy fekete-fehér tipo-grafikai lapok létrehozása. Nem kötelező a neved összes betűjét felhasználni! Ha a kompozíció úgy kívánja, az egyes betűk természetesen ismétlődhetnek is. Elsődlegesen létező (megtervezett) betűtípusok használata a cél, de elképzelhető szabadabb (festett, rajzolt) betűhasználat is, ha az tipográfiai igénnyel készül. Fontos, hogy csak tipográfiai eszközök (betűk és más tipográfiai jelek) használata lehetséges, képi elemek (fotó, illusztráció) használata nem megengedett, kivéve, ha a fotó vagy illusztráció a neved betűjét tartalmazza. A felvételi vizsgára 3 db terv elkészítése a feladat.

Beadható / feltölthető PDF vagy RGB jpg formátumban.
Méret: A4, felbontás: 150 dpi
A manuális eszközökkel készült kép digitalizálásához használható scannelés, fotózás.
Személyes felvételin történő bemutatás: A3-as lap vagy print formájában.

3. Plakáttervezés

Tervezd meg első saját kiállításod plakátját! A plakát lehet színes vagy fekete-fehér, vizuális kifejezőeszközök használatában megkötés nincs. Készülhet digitálisan vagy manuális eszközökkel, illetve a kettő ötvözésével.

Kötelező elemek:
A plakát címe / legfontosabb szöveges része: First (írható kis- vagy nagybetűvel, vagy számmal, angol helyesírás szerint: First, FIRST, 1st)
Egyéb kötelező szövegek:
– XY (saját név) grafikai kiállítása
– Megnyitó: 2022. október 9. 18.00
– Helyszín: KREA Design Iskola
– A kiállítás megtekinthető: 2023. január 5-ig

Fontos szempont a plakát műfaji sajátosságainak figyelembe vétele, alapvető kompozíciós elvek alkalmazása (kontrasztok, ritmus, hangsúlyok, stb.) Legyen modern, friss, korszerű.

Beadható / feltölthető PDF vagy RGB jpg formátumban.
Méret: A3, felbontás: 150 dpi
A manuális eszközökkel készült kép digitalizálásához használható scannelés, fotózás.
Személyes felvételin történő bemutatás: A3-as lap vagy print formájában.

4. Felvételi elbeszélgetés

- Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt a felvételi feladatok közös megtekintése követi.

NEM KÖTELEZŐ ANYAGOK:
5. „Vizuális mappa”, amely tartalmazhat

– tanulmányrajzokat
– vázlatrajzokat
– skicceket, krokikat
– bármilyen (manuális vagy digitális) technikával készült színes képeket, grafikákat
– tervezőgrafikai alkotásokat (logók, emblémák, arculatok, csomagolástervek, kiadványok, tipográfiai alkotások, plakátok, weboldalak, egyéb online felületek, animációk, stb.)

6. Portfólió

A portfólió bemutatás egyáltalán nem feltétel, de amennyiben rendelkezel végzettséggel ezen a területen, vagy dolgoztál már a szakmában, mindenképp hozd el portfóliódat a felvételi vizsgára. A felvételi bizottság szívesen látja milyen készségekkel rendelkezel már, illetve milyen területeket érdemes erősíteni a tanulmányok alatt.

Jelentkezés menete

1

Online jelentkezési lap kitöltése

2

Érettségi bizonyítvány feltöltése

Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.

3

Motivációs levél feltöltése

 • Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal

 • Tartalma: név és elérhetőségek, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.

4

Regisztrációs díj + tandíj I. részlet befizetése

Regisztrációs díj: 25 000 Ft
Tandíj I. részlet (helyfoglaló): 100 000 Ft

 • Bank átutalással

 • Online fizetéssel (Stripe)

Gyakran ismételt kérdések

Kinek való a képzés?

A Grafikus - Brand Designer szakirányú képzésünk neked szól, ha a tervezőgrafikusként képzeled el jövőd, rendelkezel kreatív gondolkodásmóddal, valamint érdeklődsz a brand fókuszú alkalmazott grafikai műfajok iránt, mint a kiadványok, magazinok, könyvek, csomagolások, plakátok, logók- és komplex grafikai arculatok tervezése. Fontos, hogy rendelkezz jó kommunikációs és vizuális készségekkel, valamint képes legyél majd a felhasználói igényeket és piaci trendeket megérteni és alkalmazni a tervezés során.

Rengeteg képzés van a piacon, mi alapján válasszak?

Valóban sok rövid és még annál is rövidebb képzés van most jelenleg, amik egymással versengve ígérnek néhány hónap alatt profi szakmát. Mi azt valljuk, hogy megfelelő elméleti és gyakorlati tudással megalapozott szakmát profi módon elsajátítani, csak évek alatt lehet, ahol magas óraszámban, kis csoportokban, a szakmai életben releváns szereplőitől, egy kreatív közegben tanulsz és gyakorolsz. Fontos például, hogy megnézd az adott képzésen mennyi az összóraszám, kik tanítanak, milyen színvonalú munkák születnek, és mennyire komplex portfólióval fogsz rendelkezni a képzés végén. Nem elég csak szép, de piaci értelemben irreleváns csomagolásokat tervezni, több komplex témában be kell mutatnod tervezői készségeidet. A designer cégek és megrendelők kizárólag arra lesznek kíváncsiak, hogy mennyire naprakész és piacképes a tudásod.

Miben más a KREA Grafikus képzése a többi képzéstől?

A KREA az elmélyülésben, a sokrétűségben és komplexitásban hisz, ahol magas óraszámban, gondosan felépített oktatási struktúra és metodika alapján neveli ki designereit. Nálunk a legmagasabb szinten képezheted magad kiforrott tervezővé, ahol grafikai szakmai órákon felül a web design területeivel is fogsz ismerkedni, ezzel is tovább bővítve készségeidet és portfóliódat.

Van-e előfeltétele a kurzusra való jelentkezésnek?

Nincs szükség előzetes tudásra. A felvételi vizsgán a motivációdra, gondolkodásmódra, vizuális látásmódra és egyéni megoldásaidara vagyunk kíváncsiak. Természetesen előnyt jelenthet, ha már ismerkedtél vagy alkottál a grafika területén, de nem kizáró ok, ha teljesen kezdő vagy, mert nem várunk el szakmailag tökéletes megoldásokat, hiszen ezeket a képzésen fogod megtanulni.

Mennyi időt kell áldozni a képzés teljesítésére?

Az oktatás az első két évben 3, harmadik évben 1-2 hétköznapon fog zajlani. Ezen felül a konzultációkra és feladatokra hétről hétre készülni kell, tehát az oktatási napokon felül is szükséges időt szánni a KREA-ra. Sokan munka mellett végzik a képzést, de mindenképp érdemes átgondolni az egyéni teherbírás határait, mert kétségkívül nagy elköteleződést kíván a szak elvégzése. Egy biztos, a beletett energia megtérül, amit számos KREA alumni sikersztori, és a magas elhelyezkedési rátánk is igazol.

Hogyan támogatják a képzés résztvevőit a mentorok és a tanárok a tanulási folyamat során?

A heti rendszerességű személyes konzultációk maximum 10-12 fős csoportokban zajlanak, ahol lehetőséged van egyénileg visszajelzést kapni a munkádról. Mivel a KREA-n aktív, a piaci szférában dolgozó designerek tanítanak, így mindig naprakész és releváns információkkal tudnak ellátni. Az órákon meghallgatjátok egymás prezentációit, így a sajátodon kívül más munkájából is tudsz tanulni. Felsőbbéves diákjaink mentoring órákon segítenek a vizsgákra való felkészülésben vagy projektmunkákban, valamint a szakmában dolgozó végzett hallgatóink is gyakran működnek együtt a képzésben résztvevő diákokkal.

Hogyan segíti az iskola a szakmában való elhelyezkedést? Milyen karrierlehetőségek vannak?

A tanulmányok alatt több közös óra van más évfolyamokkal és más szakterületen tanuló hallgatókkal is, ahol széles kapcsolati tőkére tehetsz szert. Számos példa van arra, hogy a tehetséges és szorgalmas tanulókat, az aktívan a piacon dolgozó tanárok, már a képzés évei alatt beemelnek a munkaerőpiacra, vagy a hallgatók együtt dolgoznak projekteken, amikből remek kollaborációk vagy közösen alapított cégek jönnek létre. A Grafikus szakon 80-90%-os az elhelyezkedési arány, mivel a fent említett lehetőségeken felül rendszeresen küldjük nektek a beérkező megkereséseket, munkalehetőségeket, pályázatokat, és hirdetünk szakmai szimpóziumokat, ahol lehetőséged van mielőbb bekerülni a szakmai véráramba. Széles szakmai portfóliónak köszönhetően el tudsz helyezkedni kisebb nagyobb alkotó közösségekben, hazai és nemzetközi művészeti, design- és reklámügynökségeknél, de saját önálló vállalkozásban is gondolkodhatsz.