icon jobbrafel nyíl

KREA, 
A SIKERES DESIGNEREK ISKOLÁJA

Magániskolaként közel 30 éve éve egyedülálló független utat jár hazánk oktatási piacán, trendalakító és trendkövető.

3000+
KREA hallgató
85%
sikeres elhelyezkedés
12+
szakképzés

A KREA szellemi szabadságot jelentő kreatív színtér

Ahol a hallgató lehetőséget kap a professzionális tervezői képességei fejlesztésére, művészi individuma megnyilvánulására és tehetsége kibontakoztatására.
Egy igazán aktív kreatív közösség tagja lesz, ahol valós piaci megmérettetés és kapcsolatépítési lehetőség várja.

A krea alapelvei

A KREA PROFESSZIONÁLIS

Magániskolaként közel 30 éve egyedülálló független utat jár, trendalakító és trendkövető. Képzései magas színvonalúak függetlenül a képzési időtől. A felsőszintű és mesterképzésein a professzionális designerek képzése a cél, de lehetőséget ad a kreativitás megtapasztalására rövid kurzusain és középszinten is. Az iskolában szerzett tudás képessé teszi a KREA-n végzett szakembereket, hogy magas színvonalon gyakorolhassák tevékenységüket, nemzetközi és hazai szinten versenyképesek legyenek.

A KREA INNOVATÍV

Aktív szerepet tölt be a magyar felsőszintű művészeti oktatás fejlődésében. A konceptuális tervezői szemlélet és a design kortárs szellemiségének nagy úttörője. Új művészeti és design szakokat alapít meg - többet elsőként - Magyarországon. A szakoknak megalkotja oktatási struktúráját, tematikáját és követelményrendszerét. Folyamatos kapcsolatot tart a szakma aktív designereivel, tervező cégekkel, és a design piac meghatározó szereplőivel.

A KREA DINAMIKUS

Oktatási struktúrája és stratégiája maximálisan figyelembe veszi a hazai és nemzetközi oktatási tendenciákat, gyorsan reagál a művészeti piac változásaira. A hallgató meghatározott kereteken belül megválaszthatja, hogy az adott szakot milyen szinten és milyen időintervallumban végzi, lehetősége van szakváltásra. A KREA figyelmet fordít a kiemelkedő művészi tehetség gondozására, az egyedi sikerek közösségi szinten való elismerésére és megélésére.

A KREA KONCEPTUÁLIS

A tervező képzés - designközpontú, tudást, kreativitást és reflektív belső értékrendet kiépítő folyamatában - kiemelt feladata a konceptuális tervezői szemlélet kialakítása. A módszertan lényege a kutatás, az interdiszciplináris megközelítés és az egyedi művészi identitás integrálása a tervezői produktumokban. Ezáltal hallgatói szakmailag és kulturálisan releváns koncepciót hoznak létre, ami egyedi belsőépítészeti látványt, divatkollekciókat vagy komplex grafikai arculatokat eredményez. Lehetőség van a szakok együttműködésére, azonos koncepcióra épülő összművészeti projektek kivitelezésére is.

A KREA TUDATOS

A KREA a 90-es években honosította meg Magyarországon a designközpontú tervezői szemléletet és kultúrát. Mai napig nagy hangsúlyt fektet a magas szintű design műveltség és szellemiség, a kortárs művészeti tudás átadására. Kimagasló munkát végez a magyar öltözködéskultúra, környezetkultúra és vizuális kommunikáció színvonalának emeléséért. A design kortárs szellemiségét képviselve, felelősséget vállal egy fenntarthatóbb társadalom, a jövőnket szolgáló egyetemes értékrend építésében és működtetésében.

A KREA INTERDISZCIPLINÁRIS

Az alkalmazott látványtervezés, a környezettervezés és vizuális kommunikáció speciális területeire képez szakembereket, tematikáját egyedi módszertanra építi. A módszertan kiemelt eleme az előtanulmány kutatási szakasza, ahol hallgatók találkoznak a különböző tudományok szakági megközelítésével új, specifikus területek ismernek meg, és ezen eredményeket beépítik a tervezési koncepciók kialakításába.

IGAZGATÓI HITVALLÁS

idézőjel

A KREA számomra azt a szellemi szabadságot, és inspiráló közeget jelenti, ahol a lehetőség van dinamikusan fejlődő oktatási struktúrát működtetni, új szakokat alapítani, és élményt adó egyedi oktatási módszereket kidolgozni, amely nemzetközileg is releváns. Igazgatóként fontos misszióm, olyan designerek kinevelése, akik kreatív és tudatos tervezőként, a modern design szemléletmódot képviselve, a legmagasabb színvonalon képesek a globális környezet és vizuális kommunikációs rendszer tervezésére, akik egyben felelősséget vállalnak, egy fenntarthatóbb társadalom és a jövőnket szolgáló értékrend működtetéséért.

Nemes Mara igazgató art director stylist szakvezető
Nemes Mara
Igazgató, Art director
krea design iskola hallgatói oklevéllel a kezükbendesign hallgatók telefonon nézik a diplomamunkákatdesign hallgató és oktató a kiállításon beszélget a képzésekről
krea design iskola hallgatói vizsgamunka előadásondesign iskola hallgatói buliznakdesign iskola tanárai beszélgetnek a professzionális képzésekről
Nemes Mara a krea design iskola igazgatójakrea design iskola hallgatói vizsgamunka kiállításonvégzős hallgató kezében oklevéllel

Képzések

Intézményünk iskolarendszeren kívüli felnőttképzési tevékenységet folytat.


E/2020/000386 nyilvántartási szám alapján felnőttképzési tevékenységünk engedélyezett.


B/2020/000706 nyilvántartási szám alapján felnőttképzési tevékenységünk bejelentés alapján folyik.


Korábbi felnőttképzési rendszerben szerzett engedélyszámunk: E-000458/2014

Államilag elismert szakmai képzések:

 • Képző- és iparművészeti munkatárs (Művészeti és médiafotográfus)

 • Képző- és iparművészeti munkatárs (Divatstílus-és jelmeztervező)

 • Képző- és iparművészeti munkatárs (Művészeti grafikus)

 • Lakberendező

 • Sminkes és szempillaépítő

Magániskolai (nem állami) képzések:

 • Professzionális Smink

 • Brand Designer - Art Director

 • Illusztrátor

 • Webtervező

 • UI/UX Designer

 • Fashion Brand Designer

 • Personal Branding

 • Fashion Stylist

 • Fashion Art Director

 • Enteriőr Designer - Belsőépítész

 • Enteriőr & Event Stylist

 • Design & Brand Menedzser

Minőségpolitikánk az alábbi linken elérhető!

NEMZETKÖZI 
KOLLABORÁCIÓ

Szerezz francia nemzetközileg elismert BA és MA diplomát a KREA x MODART x VISART kollaboráció révén!

A KREA párizsi magán főiskolák Magyarországra kihelyezett tagozataival alkotott együttműködése által most lehetőséged van francia nemzetközi BA és MA diplomát szerezni. A VISART Art School Budapest Graphic & Digital Desiner, valamint a MODART International Budapest Divattervező szakán, nemzetközi standardok alapján besorolt RNCP 6. és 7. szintű Bachelor és Master diplomát kaphaszt, ahol a francia módszertan és KREA szakmai színvonal egyesül egy nappali képzésben. További információkért kattints a logókra!

visart logomodart logo