Vörös Botond

tervezőgrafikus
freelancer
@

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomáztam tervezőgrafikusként 2015-ben. Munkám fő fókuszában az arculattervezés, logó design és illusztrációs projektek állnak. Szívesen foglalkozom továbbá kiadványtervezéssel és webdesign-nal. A grafikáimra jellemző a letisztult, geometrikus formavilág. Munkáimnál arra törekszem, hogy a modernitás mellett hagyományos eszközökkel teremtsek vizuális megoldásokat. Büszke vagyok rá, hogy számos hazai és nemzetközi kiállításon, szakmai kiadványban szerepeltek a műveim. Megtiszteltetés, hogy a munkáimat jelentős hazai és nemzetközi díjakkal - többek között Red Dot Award, Arany Rajzszög, XXIII. Tervezőgrafikai Biennále díja, Graphis, A' Design Award, DNA Paris Awards - ismerték el. Szabadúszóként lehetőségem van különleges projektekben részt venni, akár egyedül, akár csapatban dolgozva izgalmas grafikai választ keresni.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Pályám során többször volt lehetőségem egyetemi vagy szakmai környezetben előadást tartani, nemzetközi konferencián beszélni a grafikáról, ilyenkor minden esetben plusz motiváció volt felkészülni az adott alkalomra. Számtalanszor vezettem kisebb-nagyobb kreatív csapatot, a munkatársak koordinálása, edukálása számomra mindig ugyanolyan fontos része volt a folyamatnak, mint a sikeres szakmai végeredmény. Tudom, mennyire fontos és meghatározó a kreatív karrierre való felkészülés során az iskolában folyó munka és a KREA-n ilyen értékteremtés mellett szakmai közösség épül.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Számomra a grafika tömegeket érintő vizuális megoldások egyéni hangnemben való kifejezése. Célom, hogy az innovatív, művészi megoldások minél több emberhez eljussanak. Munkám során előtérbe helyezem az alternatív utak, platformok kiaknázását.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

A tanári pozíció betöltése kapcsán a motivációm kettős: egyrészt úgy gondolom, hogy képességeim és kreatív elképzelésem jól illeszkednek az iskola szakmai céljához, munkámmal lehetőségem nyílhat értéket teremteni a hallgatók és a KREA számára. Másrészt pedig személyes indíttatásom volt a pályám kiterjesztése az oktatói területre is, hiszen az kifejezetten nagy örömet, kihívást, és rendkívül értékes tapasztalatokat jelent számomra.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Fontosnak tartom a nyitottságot. Mindig maradjunk kíváncsiak és kísérletezzünk az új technikákkal és eszközökkel. Nem lehet elég tájékozottnak lenni: érdemes nemcsak az adott projekt tematikájába beleásni magunkat, hanem folyamatosan figyelni a szakmai híreket, aktuális innovációkat is. A szakmai élet és diskurzus részének tekintsük magunkat: látogassunk kiállításokat, grafikai eseményeket, kövessük mások munkáit. Ne féljünk újrakezdeni: radírozni és törölni, ez a folyamat része!

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Grafika
Komplex arculattervezés
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon