Somogyi Zsófia

Művészettörténész
Kommunikációs munkatárs
@ NANE Egyesület
@

Művészettörténet és esztétika szakok elvégézése után a Dorottya Galériában alapozódott meg a szakmai utam, azóta, 20 éve, szabadúszó kurátorként működöm, kiállítás-kritikákat írok, kiállításokat kurálok, tanítok. E mellett mindig volt más típusú munkám, ami nagyon izgalmas plusz rálátást és ismereteket hozott más területekről, mint kulturális és közösségi szervezői munka, emberi jogi tréneri munka, kommunikációs tréneri munka.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani? 

Nagyon nyitott szellemi műhelynek látom a KREA-t, ami folyamatosan a leginkább naprakész trendeket követi, és azt a tudást adja a diákoknak, ami az adott területen a legfrissebb, szakmailag magas minőségű. Nagyon szeretek itt tanítani, jó ennek a szövetnek a részének lenni. 

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak? 

Az itt tanuló diákoknak nem adathalmazokra van szüksége művészettörténetből, hanem vizuális műveltségre, arra, hogy magabiztosan tájékozódjanak a korszakokban, meríteni tudjanak belőle, tudatosabbak legyenek ezen a területen. Legyenek bátrak és nyitottak, merjenek kérdezni, elemezni, saját gondolatokat megfogalmazni a művészetről.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Grafika
Művészettörténet
UI/UX
Művészettörténet
Divat
Művészettörténet
Stylist
Művészettörténet
modal bezárás ikon