Réti Kamilla

enteriőr designer, szindinamikai szakmérnök
@

Közel 20 éve foglalkozom főleg magánlakások, családiházak belsőépítészeti tervezésével. Alkalmanként iroda, üzlet és egyéb közületi enteriőrök tervezését is vállaltam.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Hosszú évek óta tanítok a KREA-n. Lépést tart a kor aktuális igényeivel, amit tematikájába beépít. Egy folyamatos, dinamikus, állandóan fejlődő oktatás az, amit szeretek.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

A funkció és az esztétikum csak együtt képes jó tervet létrehozni. Nem írhatja felül egyik sem a másikat. Számomra ez a tervezői cél.
Az aktuális trendek, új anyagok és belsőépítészeti megoldások figyelemmel kísérése nélkülözhetetlen.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Elméleti és gyakorlati oktató vagyok. Az alapokon túl, személyes tapasztalataimat is igyekszem átadni a hallgatóknak. Fontos számomra, hogy a tapasztalatokon túl, felhívjam a tanulók figyelmét tervezés és a kivitelezés során elkövethető esetleges hibákra, ezzel is felkészítve őket az éles piaci helyzetekre.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Ügyeljetek rá, hogy a  megrendelővel az igényfelmérés a legapróbb részletekig terjedjen ki! Olyan dolgok is fontosak lehetnek, amire még a megrendelő sem gondol. Így teljesülhet a megfelelő funkció. Ez az első lépés. Ezt pedig a testreszabott stílus teszi egésszé.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Enteriőr
Belsőépítészeti tértervezés
Szakgrafika
Építészeti térrajz
Színtan
Laborgyakorlat
Grafika
Színtan
Smink
Színtan
No items found.
modal bezárás ikon