Szőke-Éder Szabina

e-business szakértő
Owner
@ Arts & Business Kft
@

Mindig is kreatív személykét tekintettem magamra. Az alkotás öröme és az önkifejezés egyfajta életszemlélet számomra, amely szakmai életutam során mindig jelen volt. Eleinte tánc- és iparművész hallgatóként, 2013 óta pedig a marketing szakma elhivatott képviselőjeként alkotok.
Az elmúlt évek során elsősorban ügynökségi oldalon szereztem tapasztalatot az értékesítésben, a stratégia megalkotásában és a kreatív megvalósításban. Utóbbi terén azonban a kreativitás többet jelent számomra, mint egy jól megírt reklámszöveg vagy egy érdekes kép.
Keresem és alkalmazom az új megoldásokat, amelyekkel figyelemre méltó kampányokat készíthetek a megbízóim számára. E mellett pedig minden gyakorlati tudásomat, tippet és trükköt igyekszem átadni az óráimon a hallgatóknak.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Mivel a középiskolai éveimet egy művészeti iskolában töltöttem el, ezért a KREA egyrészt számomra nosztalgia. Másrészt pedig a reményteli jövő, hiszen porcelánfestő marketingesként kiemelten fontosnak tartom a kreatív ipar képviselőinek az üzleti szemléletű oktatását. A KREA pedig nem csak megteremti a képzések lehetőségét, hanem támogatja azok minél gyakorlatiasabb elsajátítását a jövő kihívásaira is gondolva.

Mi a szakmai hitvallásod? Számodra mi a munkád esszenciája?

Munkám egyik esszenciája a stratégiai szemléletmód, hiszen nem csak egy hirdetést vagy egy videót készítek el, hanem egy komplex folyamatot tervezek meg. A másik pedig a kritikus gondolkodás, ami leginkább a tervezési folyamat során nyilvánul meg. A szöveges tartalmak mondatról mondatra történő elemzése és újragondolása mellett a vizuális kreatívok elkészítése is többszöri összehasonlítás, szemléletmód váltás és áttervezés után válik véglegessé. Ezen folyamat jelenti számomra azt a bizonyos flow-élményt, amelyre minden alkotó vágyik.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Oktatói munkám során elsősorban a gyakorlatra helyezem a hangsúlyt, hiszen tapasztalati úton lehet csak igazán fejlődni. Az oktatott tantárgyaim esetében ezért egy márka piacra lépésének teljes folyamatát vesszük át az ötlet megvalósíthatóságától a kommunikációs kampánytervig. Fő célom, hogy az óráimon minden olyan aprónak tűnő fortélyt és tippet is átadjak a hallgatóimnak, amelyek csak a szakmában eltöltött évek alatt ismerhetőek meg.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Arts & Business - minden alkotásban és ötletben ott rejlik egy lehetőség és minden üzletben megtalálható a kreatív szépség. Ezzel a szemléletmóddal kívánok inspirálni minden leendő tervezőt és kreatív személyt.
Tanácsom, hogy minden munka- és tervezési folyamatot stratégiailag is vizsgáljatok meg, alkalmazzátok bátran a tanultakat és tekintsetek a világra egy kreatív business szemléletmóddal. Keressétek folyamatosan az új lehetőségeket és eszközöket, de mindig maradjatok hívek a márkátok személyiségéhez. Ha pedig segítségre vagy tanácsra lenne szükségük, forduljatok hozzám olyan bizalommal, mint ahogy azt a tanulmányaitok során is tettétek.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Grafika
Marketing
Kreatív business
UI/UX
Marketing
Kreatív business
Enteriőr
Kreatív business
Divat
Kreatív business
modal bezárás ikon