jobbrafel nyíl
Perrin Júlia / Diplomamunka
Mesterszintű képzés

Fashion Brand Designer

Mit ad a KREA?

Három év átfogó tanulmányai után a mester szintű Fashion Brand Designer képzésben saját márkád létrehozása a cél, a kollekciód valós brand alapokra épül. A márka központú tervezésben az egyedi tervezői hang kibontakoztatása kerül fókuszba. A komplex kollekcióban nagy hangsúlyt kap a kiegészítők tervezése is. A képzésben már valós alkotói és piaci szituációk kerülnek előtérbe, így megtervezésre kerülnek az arculati elemek, a kreatív kommunikációs stratégia elemei és a naprakész üzleti terv.

A márkád és a kollekciód koncepciója már az önállóan interdiszciplináris kutatásod, és az egyéni művészi identitásod eredménye lesz. A tervezésben fontos szerepet kapnak az aktuális divatipari tendenciák, az innovatív anyaghasználat, tudatosan elemzed az aktuális nemzetközi trendeket. A kollekcióban helyet kapnak a kiegészítők, táskák, ékszerek, sapkák, kalapok. A kollekcióhoz komplex tervdokumentációt készítesz, elképzeléseidet magas vizuális és szakmai színvonalon prezentálod, a technológia tervekkel segíted a kivitelezési folyamatot. Az egyéni munka mellett megtapasztalod a társszakmákkal való együttműködést, és fontos szakmai kapcsolatokat építesz.

Hol tudsz elhelyezkedni? Milyen karrier vár rád?

Sikeres márkaépítés és üzleti stratégia birtokában létrehozhatod a saját showroom-dat, és kiépítheted a vevőkörödet. A megrendelőid lehetnek magánszemélyek, sztárok vagy egy közéleti emberek, vagy ezek imázsát építő ügynökségek. Elhelyezkedhetsz divatipar a különböző területein, a hazai és nemzetközi divatmárkáknál, vagy a gyártással kivitelezéssel foglalkozó cégeknél itthon és külföldön. Fontos hogy valós piaci körülmények között legyél részese a szakmai közegnek. Megtalálhatod a helyed a filmiparban vezető jelmeztervező mellett, vagy dolgozhatsz különböző produkciók fellépő ruháinak előkészítésében is.

Miért válaszd a KREA-t?
  • A KREA képzése gyakorlatorientált, ellentétben a felsőoktatási intéményekkel itt elsődleges cél, hogy 1 év alatt képes legyenek a trendnek és piaci elvárásnak megfelelő divatmárka létrehozására, illetve a concept art projektek révén a jelmeztervezés felé orientálódni.
  • A KREA Design Iskola a magyar felsőoktatás és felnőttképzés 3 legjobb intézménye közé tartozik, amit rangos szakmai díjak, elismerések és megvalósult projektek is igazolnak.
  • Felnőttként lehetőséged van a pályamódosításra. Egyedülállóan itt tanulhatsz esti rendszerben Fashion brand designer szakon mesterszintű (nem állami) magániskolai keretek között.
  • A tanári kara professzionális elméleti szakemberekből, művész tanárokból és divatmárkák vezető tervezőiből áll. A tematikákat a KREA konceptuális tervezési módszertannak megfelelően állítják össze.
  • A KREA számára alapvető fontosságú az oktatás és a szakmai élet szoros összefonódása, így a különböző szakmai szimpóziumok keretében személyesen is találkozhassanak a divatszakma meghatározó képviselőivel, tervezőkkel, fotósokkal, modellügynökség vezetőivel, kreatív ügynökségekkel, menedzserekkel.
  • A végzett diákjaink nagy sikert értek el a szakmában: Szilágyi Dóri /ADIDAS egyik vezető tervezője/, Szegedi Kata /KATA SZEGEDI alapítója és tervezője/, Áron Eszter / AERON alapítója és tervezője/, Tóth Melinda /DAIGE alapítója és tervezője /, Bódis Boglárka /ELYSIAN alapítója és tervezője/, Cselényi Eszter /CELENI alapítója és tervezője/, Csukovics Brigitta /CUKOVY alapítója/, Pákozdi Alexandra és Varga Zsófia /ÉMÉ alapítói és tervezői/, valamint Varga Viktória /VIKTORIA VARGA alapítója és tervezője/ hazai és nemzetközi karriere igazol.
kevesebb
részletek gomb nyíl
A szak kiemelt témakörei és tantárgyai
Art projekt - Imidzs ruhák
Brand book & stratégia
Brandelmélet
Divat styling & branding
Divatfotózás & mozgókép
Divatillusztráció & digitális látvány
Divatmarketing & social media
Divatmárka kollekció tervezés
Kortárs divat és tendenciák
Modellezés & kivitelezés
Női & Férfi kollekciók tervezése
Ékszer & öltözék kiegészítő tervezés

Áttekintő

események naptár ikon

4 félév / 400 - 800 óra

fekete info ikon

KREA-s hallgatóknak 2 félév

óra ikon

1-2 alkalom/hét (3-6 óra/nap)

esti képzés ikon

Esti képzés

(16:30 - 21:15)

helyszín ikon

Tantermi képzés

bizonyítvány ikon

bizonyítvány ikon

Magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű mesterszintű tanúsítvány

pénz ikon

Képzési díj:

580.000 Ft + ÁFA / félév

*az ÁFA tartalom 27%

*a félévente fizetendő képzési díj 6-10%-ot emelkedhet

jelentkezem a kurzusra

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a divat szak világába!

1
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a divat szak világába!

2
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a divat szak világába!

3
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a divat szak világába!

4
3
jobbra nyíl fehér
jobbra nyíl fehér

Tantárgyak

1. év

Kortárs képzőművészet
Kortárs divat és tendenciák
Művészet és médiakultúra
Produkciós ismeretek
Öltözék & jelmeztervezés
Női & Férfi kollekciók tervezése
Ékszer & öltözék kiegészítő tervezés
Art projekt - Jelmeztervezés
Kollekció tervezés & styling
Divatmarketing
Modellezés & kivitelezés
Tipográfia & szakmai portfólió
Szakmai szimpóziumok

2. év

Kortárs divat és tendenciák
Brandelmélet
Divat styling & branding
Divatillusztráció & digitális látvány
Női & Férfi kollekciók tervezése
Ékszer & öltözék kiegészítő tervezés
Art projekt - imidzs ruhák
Brand book & stratégia
Divatmárka kollekció tervezés
Divatmarketing & social media
Modellezés & kivitelezés
Divatfotózás & mozgókép

3. év

No items found.

4. év

No items found.
design iskola hallgató munkát tervezdesign iskola hallgatói képeket ragasztanak művész papírradesign iskola brandingelt tervező ceruza

Amennyiben bővebb információra lenne szükséged, keresd fel Ferencet, szakmenedzserünket az alábbi email címen: divat@kreaiskola.hu

A fent látható tantárgyi struktúra tájékoztató jellegű, az iskola a változtatás jogát fenntartja!

Felvételizőknek

A felvételi vizsgák személyes elbeszélgetésből és a felvételi feladatok prezentációjából vagy egyes szakokon helyben elvégzendő feladatból állnak, amelyek várhatóan szakonként különböző napokon kerülnek majd lebonyolításra. Az adott szak pontos felvételi dátumát érvényes jelentkezés leadása után hamarosan e-mailben küldjük. A szak felvételi feladatairól itt olvashatsz bővebben!

jelentkezem

Felvételi követelmények

A felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal bedigitalizálva el kell küldeni, valamint a felvételi elbeszélgetésre az eredeti munkákat el kell hozni! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldtéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

Felvételi feladatok

1. Divat- és jelemztervező képzésen való részvétel vagy szakirányú végzettség.

2. Szakmai portfólió.

3. Felvételi elbeszélegtés, ahol a jelentkető motiváltsága és szakmai portfóliójának bemutatása történik.

Jelentkezés menete

1

Online jelentkezési lap kitöltése

2

Érettségi bizonyítvány feltöltése

Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.

3

Motivációs levél feltöltése

  • Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal

  • Tartalma: név és elérhetőségek, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.

4

Regisztrációs díj + tandíj I. részlet befizetése

Regisztrációs díj: 25 000 Ft
Tandíj I. részlet (helyfoglaló): 100 000 Ft

  • Bank átutalással

  • Online fizetéssel (Stripe)

Gyakran ismételt kérdések

Kinek való a képzés?

Azoknak szól aki divatmárkát szeretne építeni, nemzetközi vagy magyar márkáknál szeretne dolgozni, aki divatszakértő és blogger akar lenni, de annak is akik önálló vállalkozóként a divat business területén látja a jövőjét. Ajánlott annak aki a filmiparban, vagy különböző produkciókban szívesen foglalkozna jelmeztervezéssel.

Miben más a KREA képzése, mint a többi kurzus?

Egy szakma felsőszintű elsajátítására a felsőoktatásban 3-5 évre van szükség, így a KREA is ezt tartja szem előtt. Viszont míg az egyetemeken Textiltervező szakon általánosabban foglalkoznak textillel, addig a KREA az első perctől a divattervezésre és a jelmeztervezésre teszi a hangsúlyt. A szakma teljes megismerésére és a szakmában rejlő lehetőségek kiaknázására lehetőség van, egy olyan komplex művészi látásmódot, és módszertani eszközt ad a hallgatók kezében amivel az adott területen minden kreatív projektben tudnak hasznosítani.

Van-e online képzés?

Minden képzésünk, így a divat szakok is személyes, és kifejezetten gyakorlatorientáltak. Az iskolánkban megszerezhető ismeretanyagot, és a kreatív szemléletet leghatékonyabban személyesen tudjuk átadni. A szakmai kompetenciákat nem lehet online térben elsajátítani, aminek feltétele a 3D látásmód és formai megközelítés, és nem utolsó sorban valós kreatív közeg, a valós szakmai kapcsolatépítés. Online órákat csak rendkívüli esetben hirdetünk.

Van-e előfeltétele a kurzusra való jelentkezésnek?

Nincs szükség előzetes tudásra. A felvételi vizsgán a motivációdra, gondolkodásmódra, vizuális látásmódra és egyéni megoldásaidara vagyunk kíváncsiak. Természetesen előnyt jelenthet, ha már van egy ki tapasztalata elsősorban a szabászat és varrás területén, de nem kizáró ok ha teljesen kezdő vagy, mert nem várunk el szakmailag tökéletes megoldásokat, hiszen ezeket a képzésen fogod megtanulni.

Fashion stylist szeretnék lenni, de nincs semmilyen elővégzettségem. Érdemes a Personal Branding rövid kurzussal kezdeni?

Nem érdemes, Personal Branding egy önfejlesztő rövid kurzus, nagyon kevés kapcsolódás van a két szak között. Nem épül egymásra. Ha valaki mégis a rövid kurzust választja, de szeretne Fashion stylist lenni, a közös órákat beszámítjuk a későbbi tanulmányaiba.

Nem a KREA-n végeztem, de szeretném folytatni a tanulmányaimat Fashion Brand Designer szakon. Mi a teendőm?

A Fashion Brand Designer szak más iskolában végzetteknek 2 év. Sajnos nagyon nagy színvonalbeli és tartalmi különbségek vannak az iskolák között. A KREA a Fashion Brand Designer szakra már a Divat és jelmeztervező szak 2. évében a kollekcióban való gondolkodás alapjait építi. A jelentkezőknek a felvételi vizsgán, a motivációs levélen túl, a szakmai portfólióval kell bizonyítani a szakmai rátermettségét.

Mennyi időt kell áldozni a képzés teljesítésére?

Az oktatás a Divat és jelmeztervező szakon heti 3 nap, a Fashion Brand Designer 1-3 hétköznapon fog zajlani. Ezen felül a konzultációkra és feladatokra hétről hétre készülni kell, tehát az oktatási napokon felül is szükséges időt szánni a KREA-ra. Sokan munka mellett végzik a képzést, de mindenképp érdemes átgondolni az egyéni teherbírás határait, mert kétségkívül nagy elköteleződést kíván a szak elvégzése. Egy biztos, a beletett energia megtérül, amit számos KREA alumni sikersztori, és a magas elhelyezkedési rátánk is igazol.

Hogyan támogatják a képzés résztvevőit a mentorok és a tanárok a tanulási folyamat során?

A heti rendszerességű személyes konzultációk maximum 8-12 fős csoportokban zajlanak, ahol lehetőséged van egyénileg visszajelzést kapni a munkádról. Mivel a KREA-n aktív, a piaci szférában dolgozó szakmabeliek tanítanak, így mindig naprakész és releváns információkkal tudnak ellátni. Az órákon meghallgatjátok egymás prezentációit, így lehetőséged van a sajátodon kívül más munkájából is tanulni. A felsőbbéves diákjaink mentoring órákon segítenek a vizsgákra való felkészülésben vagy projektmunkákban, valamint a szakmában dolgozó végzett hallgatóink is gyakran működnek együtt a képzésben résztvevő diákokkal.

Milyen arányú a szakmában való elhelyezkedés? Hogyan építhetek kapcsolati tőkét?

A tanulmányok alatt több közös óra van más évfolyamokkal és más szakterületen tanuló hallgatókkal is, ahol széles kapcsolati tőkére tehetsz szert. Számos példa van arra, hogy a tehetséges és szorgalmas tanulókat, az aktívan a piacon dolgozó tanárok, már a képzés évei alatt beemelnek a munkaerőpiacra, vagy a hallgatók együtt dolgoznak projekteken, amikből remek kollaborációk vagy közösen alapított cégek jönnek létre. Az elhelyezkedési arány nagyon változó, a divatipar helyzete itthon és külföldön befolyásolja. Tágabbak a szakmai lehetőségek, ha valaki divatmárka létrehozását tűzi ki célul. Egyéni felkérésre segítjük az önálló vállalkozást választókat, brandépítés, menedzsment, kommunikáció területen. Rendszeresen küldjük nektek a beérkező megkereséseket, munkalehetőségeket, pályázatokat, és hirdetünk szakmai szimpóziumokat, ahol lehetőséged van mielőbb bekerülni a szakmai véráramba.