Perlay Rezső

tervezőgrafikus
art director
@ Brand Bar Communications
@

Nyomdaipari mérnök (KMF), marketing menedzser (KVIF) és tervezőgrafikus (METU) papírjaim vannak. Apukám ugyanezen a néven rajztanár és grafikus, ő az első mentorom. A második Simon Attila. Dolgoztam a McCann-ben, az Art Force-ban, a Café Design-ban és a Creative Partnersnél, jelenleg pedig a Brand Bar-nál, valamint szabadúszóként is. Emelett régóta tanítok KREA-n főleg programismeretet és nyomdatechnológiát és további (szerintem) hasznos dolgot grafikusoknak és UI/UX designereknek.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

A KREA légköre inspiráló, a kollégáim a barátaim és a munkahelyeimről is ismerem őket, remek szakemberek. Eladható tudást adunk át. A suli kiváló hallgató alapanyagot vonz be. Ráadásul a város legjobb helyén van.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Egyeztetni, összehozni az ügyfél és vásárlói/fogyasztói szempontjait, és ezt releváns, egyedi és piacilag sikeres dizájnban megjeleníteni, amelynek a gyártási folyamatába is integrálódni kell.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Szeretek lelkes, tudásra éhes, szorgalmas hallgatókkal dolgozni. Jó energiákat létrehozni. Látni a fejlődést, a sikert, amikor büszkék magukra. Szeretnék hasznos információkat átadni nekik.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

A tervező mindig szolgálatban van, figyel, elemez, raktároz és fejleszt. A vizualitás, az esztétika, a logika, az ergonómia, a környezetvédelem és a siker mindig tettekre sarkall. Nincs unatkozás, nincs megállás. A dizájneri lét egy életforma. A dizájn örök!

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Grafika
Photoshop
InDesign
Illustrator
Nyomdatechnológia
UI/UX
Photoshop
InDesign
Illustrator
Nyomdatechnológia
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon