Mészáros Anett

UX designer
@ IBM
@

2017-benszerettem bele a tervezői gondolkodásba, azóta a mindennapjaim része a design,szeretek a munkán túl a minket körülvevő környezetben mintázatokat megfigyelniés töprengeni akár hétköznapi tárgyak használhatóságán. Viszonylag sokdigitális terméken dolgoztam már, jelenleg az IBM Cloud UX designere vagyok.Három munkán kívüli dolog van, ami visszahat a szakmai szemléletemre:

  • A megújulás. Az egyetlen állandó dolog aváltozás - személyesen és szakmailag is szeretek erre odafigyelni éstudatosítani magamban. Fontosnak találom, hogy legyenek a mindennapjaimbandolgok, amikre rácsodálkozhatok, valami új, amit megtanulhatok.
  • A digitális detox. Nagyon fontos számomra atermészet, a tartalmas emberi kapcsolatok és a harmónia, ugyanis ezek azértékek segítenek abban, hogy mindig a funkcionalitást helyezzem fókuszba.Szeretek olyan termékeken dolgozni, amik azt a célt szolgálják, hogy afelhasználó minél gyorsabban és hatékonyabban elvégezze a feladatát, hogy a napvégén a számára értékes dologgal foglalkozhasson.
  • Az aktivitás. Gyakran az inspirációforrásom a sportolásban, aktív kikapcsolódásban találom, miközben a város vagytermészet közelségét élem meg (ez lehet hosszútávfutás, biciklizés vagykirándulás).
Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Ha pozitív dolgokat kellene felsorolnom a KREA-ról, akkor viszonylag hamar betelne a karakter limit, de röviden nagyon hálás vagyok az iskolának és a korábbi tanáraimnak, hogy a hobbim válhatott a munkámmá és a mindennapokban olyanmunkát végzek, amit szeretek. Emiatt szeretnék visszaadni piacképes tapasztalatot és tudást a leendő tervezőknek. Az önös célom pedig, hogy a folyamat közben én is tanuljak a diákoktól és új perspektívákat ismerjek meg, ugyanis hiszem, hogy az innováció és a friss ötletek az új találkozásokkor születnek.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Számomra a tervezés esszenciája a koncepcionális design, ami minden tervezői döntésnél meg tud válaszolni egy miértet. Fontos számomra, hogy mindennek célja legyen amikor tervezek. Ezen túl három dolgot tudnék kiemelni, ami a mindennapi munkám része:

  • Az empátia, amivel a felhasználók mély megértésén keresztül lehet szemlélni egy problémát
  • Az elmélyülés, amivel egy-egy problémát alkotóelemeire lehet szedni.
  • A csapatmunka, ami nélkülözhetetlen egy digitális termék megvalósulásához.
Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Nagyon szeretném átadni a tervezés szeretetét. Azt, hogy lehet és kell is hibázni a tervezésben, ugyanis a hibák által lesznek még jobb ötletek. Mivel már több éve dolgozom a területen, így remélem praktikus és piacképes technikákat tudok majd mutatni a hallgatóknak.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Úgy gondolom, hogy elég nagy részét kiteszi az életünknek a foglalkozásunk, és emiatt érdemes olyan területet választani, amit szeretünk és lelkesen csináljuk a mindennapokban. Akik a KREA-t választják azok szerencsések ilyen szempontból, hiszen már ezen az úton járnak, és remélhetőleg szeretni fogják a munkájukat. De tervezőként nem csak a munkánkat kell szeretni, hanem azokat is, akiknek tervezünk vagy akikkel egy csapatban dolgozunk. Empátia nélkül nincsen jó design. Emellett pedig érdemes fenntartania saját kíváncsiságotokat és merjetek sokat kérdezni, a dolgok miértjét kutatni.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Grafika
Applikáció tervezés
UI/UX
Applikáció tervezés
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon