jobbrafel nyíl
Király Olívia / Diplomamunka
Mesterszintű képzés

Fashion Art Director

MIT AD A KREA?

Készen állsz arra, hogy art directorként dolgozz a divatiparban? A KREA Fashion Art Director képzése felkészít arra hogy megalkosd egy márka vagy egy divatüzlet komplex brand identitását és vizuális kommunikációs kampányát, fashion videoklipek, és reklámfilmek stylingját! Vezető szekesztőként alkalmas leszel létrehozni egy magazin művészi koncepcióját, a magazin brandjének megfelelő divatanyagokat. A koncepció fókuszú módszertannak köszönhetően egy adott témában kutatva, vizuális asszociációk létrehozásával megismered a kreatív tervezői gondolkodási folyamatot, létrehozva az analitikus elemző, és az intuitív gondolkodás szintézisét. Ennek eredményeként a diplomamunkát már konceptuális művészi látásmód és szakmai professzionalizmus jellemzi.

A fashion art director a divatszcéna meghatározó szakembere. Brand menedzserként, és kommunikációs tanácsadóként segítheted a kollekciók, vagy divatüzletek piacra kerülését, a brand filozófiáját és üzleti céljait egységben kezelve. A styling brandbook tartalmazza a brand elemzésre épülő komplex arculat és styling koncepciót, a lookbook és a kampányfotózás anyagát, illetve a brand kommunikáció divatanyagát. A divat és design magazinokban, illetve lifestyle magazinokba te lehetsz az a divatszerkesztő, aki összefogja a stylist team-et, megalkotja a szezonnak és trendeknek megfelelő divatanyagok és bazár oldalak koncepcióját. A filmek és reklámfilmekben feladatod lesz a forgatókönyvek alapján összeállítani a komplex stylingkoncepciót, ahol a látvány egy profi stáb együttműködésének az eredménye lesz.

Hol tudsz elhelyezkedni? Milyen karrier vár rád?

Tudásodnak ezen a szintjén, kiléphetsz a nemzetközi divatipar színterére is.Csapattagként dolgozhatsz kreatív és reklámügynökségeknél, a filmiparban, a média területén, magazinokban, TV műsorokban. Instruktorként segítheted a divattervezők és divatüzletek munkáját, a kollekciók piaci megjelenésében és kommunikációs stratégia megalkotásában. Önálló vállalkozóként jelen lehetsz a divatipar bármely területén, de akár saját showroom-ot vagy tanácsadó stúdiót is nyithatsz. A megrendelők lehetnek magánszemélyek, sztárok, közéleti emberek is, vagy ezek imázsát építő ügynökségek.

Miért válaszd a KREA-t?
 • A KREA elsőként hozta létre a Fashion stylist szakot 2001-ben, majd a Fashion art director szakot 2014 ben, és egyedüliként tanítunk 2 illetve 3  éves képzésként,mert tapasztalataink, a piaci igények, és Alumni hallgatóink sikerei bizonyítják, hogy csak komoly szakmailag megalapozott tudással lehet ezen a területen érvényesülni.
 • A képzés gyakorlatorientált, valós fotózási gyakorlatokon sok tapasztalatra teszel szert, így már 2 éves képzés után elhelyezkedhetsz a szakterületen.
 • Felnőttként lehetőséged van a pályamódosításra. Egyedülállóan itt tanulhatsz esti rendszerben felső és mester szinten (nem állami) magániskolai keretek között.
 • A KREA Design Iskola a magyar felsőoktatás és felnőttképzés 3 legjobb intézménye közé tartozik, amit  rangos szakmai díjak, elismerések és megvalósult projektek is igazolnak.
 • A tanári kara professzionális elméleti szakemberekből, művész tanárokból, divattervezőkből, neves stylistokból és art directorokból áll. A tematikákat a KREA konceptuális tervezési módszertannak megfelelően állítják össze.
 • Szakmai kapcsolatokat építesz a tanulmányaid alatt. A KREA számára alapvető fontosságú az oktatás és a szakmai élet szoros összefonódása, így a különböző szakmai szimpóziumok keretében személyesen is találkozhatsz  a divatszakma meghatározó képviselőivel, tervezőkkel, fotósokkal, modellügynökség vezetőivel, kreatív ügynökségekkel, menedzserekkel és a szakmában dolgozó kiemelkedő alumni hallgatókkal.
 • A szak strukturális felépítése alkalmazkodik az oktatás és a piac jelenkori elvárásaihoz, így eldöntheted, hogy a personal styling területét választod, vagy fashion stylistként, illetve fashion art director-ként a média és a kreatív menedzsment színterére lépve a magazinok, a a filmipar, vagy az ügynökségek világában szeretnél profi szakemberré válni.
 • A KREA egyedülállóan hozta létre a Personal Branding rövid kurzust, ahol lehetőséged nyílik arra, hogy a saját brandépítés és coaching területén is fejleszd magad. Önfejlesztésre épülő énmárka kurzus biztos alapokat ad egy olyan önazonos brand építéséhez, ami rezonál a személyiségeddel, céljaiddal és a stílusoddal. A lifestyling kurzuson cél, egy életforma-modell felépítése, amely felöleli az élettér, a testkultúra, az egészség, valamint a kulturális szokások területeit.

A fashion art director vizuális szakember, feladatai közé tartozik egy adott projekt vizuális összehangolása, több művész, képzőművész és egyéb vizuális szakember elképzelésének közös nevezőre hozása. Munkája során talán az egyik legnehezebb feladata az elképzelt látványvilág tényleges megvalósítása. Elengedhetetlen tehát vizuális érzékeinek folyamatos stimulálása, a világban zajló trendek figyelemmel követése, vágy a rendszeres megújulásra. Kiemelkedő a kommunikációs készsége, melynek segítségével prezentálja, magyarázza, illetve megvédi az általa kialakított koncepciót.

Tóth Ali stylist, szaktanácsadó

kevesebb
részletek gomb nyíl
A szak kiemelt témakörei és tantárgyai
Arculat & digitális design
Brand elmélet & kommunikáció
Divatfotózási gyakorlatok
Divatmarketing & kommunikáció
Fashion brand eventek
Fashion branding & vizuális kampány
Fashion video styling
Kortárs divat & trendek
Kreatív business & self branding
Magazin branding & styling
Produkciós ismeretek
Reklámfilm styling
Social media menedzsment

Áttekintő

események naptár ikon

4 félév / 450 - 800 óra

fekete info ikon

KREA-s hallgatóknak 2 félév

óra ikon

1-2 alkalom/hét (3-6 óra/nap)

esti képzés ikon

Esti képzés

(16:30 - 21:15)

helyszín ikon

Tantermi képzés

bizonyítvány ikon

bizonyítvány ikon

Magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű középszintű tanúsítvány

pénz ikon

Képzési díj:

550.000 Ft + ÁFA / félév

*az ÁFA tartalom 27%

*a félévente fizetendő képzési díj 6-10%-ot emelkedhet

jelentkezem a kurzusra

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a stylist szak világába!

1
2

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a stylist szak világába!

2
2

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a stylist szak világába!

3
2

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a stylist szak világába!

4
2
jobbra nyíl fehér
jobbra nyíl fehér

Tantárgyak

1. év

Kortárs divat & trendek
Kortárs képzőművészet
XX.sz. Divattörténet
Művészet és médiakultúra
Kreatív styling
Bazár oldalak tervezése
Divat editorial tervezés
Divatfotózási gyakorlatok
Tipográfia & kiadvány
Divatmarketing

2. év

Kortárs divat & trendek
Brand kommunikáció
Magazin branding & styling
Reklámfilm styling
Fashion video styling
Fashion brand eventek
Fashion branding & vizuális kampány
Divatfotózási gyakorlatok
Arculat & digitális design
Social media menedzsment
Divatmarketing & kommunikáció

3. év

No items found.

4. év

No items found.
design iskola hallgató munkát tervezdesign iskola hallgatói képeket ragasztanak művész papírradesign iskola brandingelt tervező ceruza

Amennyiben bővebb információra lenne szükséged, keresd fel Ferencet, szakmenedzserünket az alábbi email címen: divat@kreaiskola.hu

A fent látható tantárgyi struktúra tájékoztató jellegű, az iskola a változtatás jogát fenntartja!

Felvételizőknek

A felvételi vizsgák személyes elbeszélgetésből és a felvételi feladatok prezentációjából vagy egyes szakokon helyben elvégzendő feladatból állnak, amelyek várhatóan szakonként különböző napokon kerülnek majd lebonyolításra. Az adott szak pontos felvételi dátumát érvényes jelentkezés leadása után hamarosan e-mailben küldjük. A szak felvételi feladatairól itt olvashatsz bővebben!

jelentkezem

Felvételi követelmények

A felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal bedigitalizálva el kell küldeni, valamint a felvételi elbeszélgetésre az eredeti munkákat el kell hozni!

A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

Felvételi feladatok

1. Fashion Stylist magániskolai felsőszíntű tanúsítvány vagy azzal egyenértékű szakmai portfólió

2. Felvételi elbeszélgetés. A Fashion Stylist képzésen készített munkák válogatásának vagy szakmai portfólió prezentálása.

Jelentkezés menete

1

Online jelentkezési lap kitöltése

2

Érettségi bizonyítvány feltöltése

Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.

3

Motivációs levél feltöltése

 • Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal

 • Tartalma: név és elérhetőségek, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.

4

Regisztrációs díj + tandíj I. részlet befizetése

Regisztrációs díj: 25 000 Ft
Tandíj I. részlet (helyfoglaló): 100 000 Ft

 • Bank átutalással

 • Online fizetéssel (Stripe)

Gyakran ismételt kérdések

Kinek való a képzés?

Azoknak szól aki elkötelezett szakembere akar lenni divatszcénának, nemzetközi vagy magyar márkáknál stylistként, a médiában szeretne dolgozni, aki divatszakértő és blogger akar lenni, de annak is akik önálló vállalkozóként a divat business területén látják a jövőjüket. Annak is szól aki szívesen foglalkozna közismert sztárok és hétköznapi emberek stílusának kialakításával foglalkozni, aki nemzetközi divatcégeknél, vagy modellügynökségnél akar dolgozni. Azoknak is szól aki kreatív ügynökségek, tv-s vagy filmes produkciókban szeretne dolgozni, trendkutató akar lenni.

Miben más a KREA képzése, mint a többi kurzus?

A KREA szerint a stylist az egyik legkomplexebb tudással, vizuális látással kell hogy rendelkezzen, így komoly szakmai képzést kínál és nem hobbi kurzust. Egy szakma felsőszintű elsajátítására a felsőoktatásban 3-5 évre van szükség, így ezen a területen sincsenek csodák. A KREA nem csak egy-egy styling feladatra ad rálátást, hanem szakma teljes megismerésére és a szakmában rejlő lehetőségek kiaknázására. Egy olyan komplex művészi látásmódot, és módszertani eszközt ad a hallgatók kezében amivel az adott területen minden kreatív projektben tudnak hasznosítani.

Van-e online képzés?

Minden képzésünk, így a Fashion Stylist, Fashion Art Director, Personal Branding személyes, és kifejezetten gyakorlatorientált. Az iskolánkban megszerezhető ismeretanyagot, kreatív szemléletet leghatékonyabban személyesen tudjuk átadni. A szakmai kompetenciákat nem lehet online térben elsajátítani, aminek feltétele a valós emberi közeg, és a valós szakmai kapcsolatépítés. Online órákat csak rendkívüli esetben hirdetünk.

Van-e előfeltétele a kurzusra való jelentkezésnek?

Nincs szükség előzetes tudásra. A felvételi vizsgán a motivációdra, gondolkodásmódra, vizuális látásmódra és egyéni megoldásaidara vagyunk kíváncsiak. Természetesen előnyt jelenthet, ha már van egy ki tapasztalat a fashion styling területén, de nem kizáró ok, ha teljesen kezdő vagy, mert nem várunk el szakmailag tökéletes megoldásokat, hiszen ezeket a képzésen fogod megtanulni.

Fashion stylist szeretnék lenni, de nincs semmilyen elővégzettségem. Érdemes a Personal Branding rövid kurzussal kezdeni?

Nem érdemes, Personal Branding egy önfejlesztő rövid kurzus, nagyon kevés kapcsolódás van a két szak között. Nem épül egymásra. Ha valaki mégis a rövid kurzust választja, de szeretne Fashion stylist lenni, a közös órákat beszámítjuk a későbbi tanulmányaiba.

Nem a KREA-n végeztem stylist szakon, de szeretném folytatni a tanulmányaimat Fashion Art Director szakon. Mi a teendőm?

A Fashion Art Director szak más iskolában végzetteknek 2 év. Sajnos nagyon nagy színvonalbeli és tartalmi különbségek vannak az iskolák között. A KREA a Fashion Art Director szakra már a Fashion Stylist szak 2. évében lerakja az alapokat. A jelentkezőknek a felvételi vizsgán, a motivációs levélen túl, a szakmai portfólióval kell bizonyítani a szakmai rátermettségét.

Mennyi időt kell áldozni a képzés teljesítésére?

Az oktatás a Fashion Stylist szakon heti 3, harmadik évben a Fashion Art director 1-3 hétköznapon fog zajlani. Ezen felül a konzultációkra és feladatokra hétről hétre készülni kell, tehát az oktatási napokon felül is szükséges időt szánni a KREA-ra. Sokan munka mellett végzik a képzést, de mindenképp érdemes átgondolni az egyéni teherbírás határait, mert kétségkívül nagy elköteleződést kíván a szak elvégzése. Egy biztos, a beletett energia megtérül, amit számos KREA alumni sikersztori, és a magas elhelyezkedési rátánk is igazol.

Hogyan támogatják a képzés résztvevőit a mentorok és a tanárok a tanulási folyamat során?

A heti rendszerességű személyes konzultációk maximum 8-12 fős csoportokban zajlanak, ahol lehetőséged van egyénileg visszajelzést kapni a munkádról. Mivel a KREA-n aktív, a piaci szférában dolgozó szakmabeliek tanítanak, így mindig naprakész és releváns információkkal tudnak ellátni. Az órákon meghallgatjátok egymás prezentációit, így lehetőséged van a sajátodon kívül más munkájából is tanulni. A felsőbbéves diákjaink mentoring órákon segítenek a vizsgákra való felkészülésben vagy projektmunkákban, valamint a szakmában dolgozó végzett hallgatóink is gyakran működnek együtt a képzésben résztvevő diákokkal.

Milyen arányú a szakmában való elhelyezkedés? Hogyan építhetek kapcsolati tőkét?

A tanulmányok alatt több közös óra van más évfolyamokkal és más szakterületen tanuló hallgatókkal is, ahol széles kapcsolati tőkére tehetsz szert. Számos példa van arra, hogy a tehetséges és szorgalmas tanulókat, az aktívan a piacon dolgozó tanárok, már a képzés évei alatt beemelnek a munkaerőpiacra, vagy a hallgatók együtt dolgoznak projekteken, amikből remek kollaborációk vagy közösen alapított cégek jönnek létre. A Fashion Art Direcktor szakon 80-90%-os az elhelyezkedési arány, mivel tágabbak a szakmai lehetőségek. Egyéni felkérésre segítjük az önálló vállalkozást választókat, brandépítés, menedzsment, kommunikáció területen. Rendszeresen küldjük nektek a beérkező megkereséseket, munkalehetőségeket, pályázatokat, és hirdetünk szakmai szimpóziumokat, ahol lehetőséged van mielőbb bekerülni a szakmai véráramba.