Simon Ádám

Digital Designer
@ Dentsu Creative
@

Tanulmányaimat tervezőgrafikával kezdtem, később munkám során mélyültem el igazán a digitális design világában. A UI design és a 3D grafika érdekelt leginkább. Minden munkahelyemre egyfajta szakmai mérföldkőként tekintek, amelyek meghatároztak egy-egy fontos időszakot. Legyen az egy tervezőszoftver alapos megismerése, tervezői szemléletformálás, vagy üzleti -és kommunikációs készségek fejlesztése. Fontosnak tartom, hogy a szakmai életutam egy tanulási folyamat legyen, és mindig azzal foglalkozzak, amit igazán szeretek.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Több művészeti intézményben is tanultam korábban, legyen az OKJ-s képzés vagy akár egyetem. A KREA számomra abban más, hogy rövid idő alatt magas színvonalú és piacképes ismeretekkel gazdagodhatnak a hallgatók. Mindez sokat segít nekik abban, hogy az iskolát követően sokkal magabiztosabban boldoguljanak a szakmájukban. Szívesen dolgozom ilyen szakmailag színvonalas közegben.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Nagyra értékelem az esztétikus, de egyben ergonomikus és jól működő digitális felületeket. Le sem tagadhatnám, hogy UI designer vagyok. Egy márka vagy termék digitális felületeinek kialakításakor mindig igyekszem minél jobban megismerni azt, találni benne valamit, amiért lelkesedni tudok. Ez segít abban, hogy a legjobbat hozzam ki magamból a tervezés során.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Az oktatási tematika összeállításakor mindig igyekszem átgondolni, hogy milyen nehézségekkel kerültem szembe, amikor én tanultam, és hogyan sikerült leküzdenem azokat. Kurzusaim során a szoftveres ismeretek, annak alkalmazási módszertana és a vizuális látásmód formálása egyformán reprezentálva van.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Mindig legyél nyitott új technikák és eszközök elsajátítására, de ne csak a trendeket kövesd, hanem tartsd szem előtt mi az, ami időtlen és kortól függetlenül is meghatározó! A digitális tervezésben fokozottan érvényes, hogy folyamatosan tanulnunk kell. Mindig lesznek újabb platformok, újabb tervezési módok a jövőben, melyek újabb és újabb kihívásokat tartogatnak számunkra.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

UI/UX
UI design
Figma
3D grafika
Grafika
UI design
Figma
3D grafika
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon