Torday Gábor

kreatív vezető
kreatív vezető
@ KNK kommunikációs ügynökség
@

Valamikor még Sas István alkotásain felnőve szerettem bele a reklámok világába, majd kereskedelmi és politikai marketinget, reklámpszichológiát, kommunikációt tanultam. Több mint 20 éve dolgozom kreatív vezetőként reklám és kommunikációs ügynökségeknél (Hager, TBWA, KNK), közben pedig volt szerencsém megismerni a hazai, a regionális és a globális ügynökségi lét kihívásait is. Különleges ajándéknak tartom az alkotás, a problémamegoldás és a kreativitás képességét, és még nagyobbnak, hogy olyan korban élünk, amikor ezeket nap mint nap használhatjuk. 2014. óta tanítok és mentorálok végzős grafikai tervezőket komplex reklámkampányok készítése terén - a VISART Art School-ban, illetve a KREA Design Iskolában. Fontosnak tartom, hogy a vele született talentumaik mellett az innovatív, alkotói gondolkodás szisztematikus módszereit is megismerjék a hallgatók, ezért 2018 óta Design Thinking kurzust is tartok.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

A KREA Design Iskola a hazai kreatív szakemberek képzésének egyik fellegvára, ahol az oktatók nem csupán tapasztalataikat, de a szenvedélyüket is megoszthatják. A gyakorlat-centrikus megközelítés segít a hallgatóknak, hogy "éles" tudást és tapasztalatot szerezzenek, inspirációkat gyűjtsenek és fejlődjenek.

Mi a szakmai hitvallásod? Számodra mi a munkád esszenciája?

A reklám a marketing, mint szakma és az alkotás, mint művészet kombinációja. A kreatív gondolkodás és a technikai tudás segítségével olyan képeket, történeteket és üzeneteket hozhatunk létre, amelyek hatással vannak az emberek gondolkodására és cselekedeteire egyaránt.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Fontosnak tartom, hogy a hallgatók már az első lépéstől kezdve merjenek "másképp" gondolkozni, valamint az alkotás során a közös munka örömét is felfedezhessék. Megismerjük a kampánytervezési folyamat lépéseit, a különböző reklámspecifikus technikákat, valamint a kreatív gondolkodás módszereit.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

A kreativitásnak hatalmas ereje van, de felelősséggel is jár!

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Grafika
Design thinking
Kampánytervezés
UI/UX
Design thinking
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon