jobbrafel nyíl
Valaczka Lóránt / Vizsgamunka
Felsőszintű képzés

UI/UX Designer

MIT AD A KREA?

A UI/UX Designer képzésünk célja, hogy megtanítsunk téged, hogyan tervezd meg és hozd létre a digitális felületek és alkalmazások gördülékeny használhatóságát és vonzó megjelenését. Ez a képzés különösen ajánlott azoknak, akik érdeklődnek a web- és mobil alkalmazások tervezése iránt, és szeretnének részt venni a digitális design naprakész világában.

A képzés során olyan készségeket sajátíthatsz el, minta UX (user experience) kutatás, prototípus készítés, információ architektúra és UI design (user interface) tervezés, amelyek elősegítik a felhasználóbarát és vonzó digitális felületek kialakítását.

Ha szeretnél nemcsak szép, de használhatósági szempontból is kiemelkedő digitális termékeket tervezni, illetve specializálódni szeretnél a UI/UX iparágon belül, akkor várunk szeretettel a KREA UI/UX designer szakán!

Mit fogsz tanulni?

A gyakorlatközpontú képzésünk része, hogy minden félévben egy-egy nagy és összetett tervezési projektet kell megvalósítani, legyen az akár egy komplex, kiterjedt website megtervezése vagy egy natív, a mobil operációs rendszerek minden lehetőségét kihasználó, több platformra és méretre optimalizált applikáció. Ezek mellett több téma alapozza meg vagy kíséri a projekteket, úgy mint UI design, Figma, Prototyping, UX elmélet és gyakorlat, Webtipográfia, Emotion és Sound design. E feladatok teljesítésével felkészítünk az éles, valódi piaci helyzetekben előforduló kihívások teljesítésére.

Ami hazai szinten egyedülálló a KREA-n, hogy a UI/UX szakspecifikus órák mellett a KREA grafika szakjával együttműködve neves tervezőgrafikus szaktekintélyektől a már említett ismeretek mellett különböző tipográfiai, illusztrátori és arculattervezői tudást kapsz, ami biztosítja, hogy a tőlünk kilépve nemcsak egy digitális termék működését és formáját fogod tudni meghatározni, de még akár a hozzá tartozó márka arculatát és marketingtervét is képes leszel megtervezni. Ezzel a tudással tovább bővíted és komplexebbé teszed a szakmai portfóliód, ami óriási előny a munkaerőpiacon.

Hol tudsz elhelyezkedni, hol lesz rád szükség?

A növekvő piaci versenyben egyre nagyobb szükség van olyan UI/UX szakemberekre, akik egy digitális termék vagy szolgáltatás tervezése közben összekötik a felhasználói és üzleti világot, és az általuk tervezett designnal mindkét fél igényeit kielégítve oldanak meg újabb és újabb problémákat. Lehetőséged lesz elhelyezkedni kisebb-nagyobb alkotó közösségekben, művészeti ügynökségeknél, design- és reklám stúdiókban, hazai- és nemzetközi reklámügynökségeknél, de önálló vállalkozás megalapítását is kitűzheted célul.

Miért válaszd a KREA-t?
 • Ebben az évről-évre változó iparágban fontos a naprakészség, ezért az átadott tudás aktualitása kulcskérdés. Éppen ezért a KREA-n minden szaktárgyat kivétel nélkül szakmájukban jártas és elismert designerek oktatnak, legyen szó kutatásról, animációról, design systemek kialakításáról, vagy akár a felhasználók számára is azonnal érthető szövegek megfogalmazásáról.
 • Emellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szakmai tudást gyakorlati, piacorientált szemlélettel adjuk át a diákok részére, így a direkt szakmai ismeretek mellett indirekt (de a későbbi munka során elengedhetetlen) jártasságot kapjanak például a  márkakommunikáció, integrált kommunikáció, copywriting és UI illusztráció témáiból.
 • A hazai piacon egyedülállóan a KREA indít olyan komplex képzést a UI/UX területén, ahol magas óraszámban, az alapoktól képzi a tanulókat olyan konceptuálisan gondolkodó designerré, akik képesek a piaci elvárásoknak megfelelően magas színvonalon alkotni.
 • Egyedülállóan a KREA komplex képzésén kapnak a hallgatók a digitális tervezői készségek mellé, olyan magas színvonalú grafikai ismereteket is, ahol szakelméleti és programismereti tantárgyak mellett megismerkedhetnek a logó- és arculattervezés, a csomagolás és plakáttervezés, valamint az illusztrálás műfajaival.
 • Az átadott tudás mellett fontosnak tartjuk a kapcsolati tőke biztosítását diákjaink számára, ezért nem ritka, hogy már a tanulmányok második éve után legeredményesebb hallgatóinknak lehetőségük van neves hazai cégeknél gyakorlaton részt venni, valós projekteken tapasztalatokat szerezni, vagy a legjobbak mellett elhelyezkedni.
kevesebb
részletek gomb nyíl
A szak kiemelt témakörei és tantárgyai
Adobe programok
Blender
Desktop & mobil applikáció
Digitális illusztráció
Emotional & sound design
Figma
Komplex grafika design
Komplex website
Landing page
Logó & arculattervezés
Márkakommunikáció & Kampánytervezés
Prototyping
Tipográfia
UI/UX design elmélet & gyakorlat
Webflow
Webtipográfia

Áttekintő

események naptár ikon

6 félév / 1205 - 1250 óra

fekete info ikon

óra ikon

2-3 alkalom/hét (3-6 óra/nap)

esti képzés ikon

Esti képzés

(16:30 - 21:15)

helyszín ikon

Tantermi képzés

bizonyítvány ikon

Művészeti grafikus középfokú állami bizonyítvány (opcionális), Programkövetelmény száma: 02134006

bizonyítvány ikon

Magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű felsőszintű tanúsítvány

pénz ikon

Képzési díj:

550.000 Ft / félév

*az összeg áfamentes

*a félévente fizetendő képzési díj 6-10%-ot emelkedhet

jelentkezem a kurzusra

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a UI/UX szak világába!

1
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a UI/UX szak világába!

2
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a UI/UX szak világába!

3
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a UI/UX szak világába!

4
3
jobbra nyíl fehér
jobbra nyíl fehér

Tantárgyak

1. év

Művészettörténet
Szakelmélet
Tipográfia
Webtipográfia
Programismeret
UI alapok
Prototyping
UX elmélet és gyakorlat
Grafikai tervezési feladatok
UI/UX tervezési feladatok

2. év

Marketing
Szakelmélet
Nyomdatechnológia
Programismeret
Webflow
Ikonográfia
Illusztráció
Rajz
UX elmélet és gyakorlat
Design system
Grafikai tervezési feladatok
Komplex UI/UX tervezési feladatok

3. év

Programismeret
Integrált kommunikáció
Web redesign stílusgyakorlatok
Komplex grafikai tervezési feladatok
Komplex UI/UX tervezési feladatok
Diplomamunka tervezés
Diplomamunka prezentációk
Szakmai portfólió
Grafikatörténet

4. év

No items found.
design iskola hallgató munkát tervezdesign iskola hallgatói képeket ragasztanak művész papírradesign iskola brandingelt tervező ceruza

Amennyiben bővebb információra lenne szükséged, keresd fel Viktóriát, szakmenedzserünket az alábbi email címen: tegely.viktoria@kreaiskola.hu

A fent látható tantárgyi struktúra tájékoztató jellegű, az iskola a változtatás jogát fenntartja!

Felvételizőknek

A felvételi vizsgák személyes elbeszélgetésből és a felvételi feladatok prezentációjából vagy egyes szakokon helyben elvégzendő feladatból állnak, amelyek várhatóan szakonként különböző napokon kerülnek majd lebonyolításra. Az adott szak pontos felvételi dátumát érvényes jelentkezés leadása után hamarosan e-mailben küldjük. A szak felvételi feladatairól itt olvashatsz bővebben!

jelentkezem

Felvételi követelmények

Nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi. De ha esetleg lenne portfóliód, amit szívesen megmutatnál, semmiképp ne tartsd magadba!


 • A felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal digitalisan el kell küldeni, valamint a felvételi elbeszélgetésre az eredeti munkákat el kell hozni!
 • A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldtéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk.

Felvételi feladatok

Elkészíteni minimum 4 képernyőt és egy user flowt egy főzős applikációhoz

A felvételi beszélgetésen be kell mutatni prezentáció formájában, és ismertetni kell a mögöttes koncepciót, a tervezés menetét, UX metodikákat és a technikai információkat (platform, felbontás, használt szoftverek, stb).

Min. 4 db applikáció képernyő elkészítése:

 • 1 login képernyő
 • 3 szabadon választott képernyő (listaoldal, recept, stb.)

User flow felvázolása amiben a tanuló bemutatja az általa elképzelt működési modellt amin a felhasználók végigmennének.

Jelentkezés menete

1

Online jelentkezési lap kitöltése

2

Érettségi bizonyítvány feltöltése

Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.

3

Motivációs levél feltöltése

 • Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal

 • Tartalma: név és elérhetőségek, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.

4

Regisztrációs díj + tandíj I. részlet befizetése

Regisztrációs díj: 25 000 Ft
Tandíj I. részlet (helyfoglaló): 100 000 Ft

 • Bank átutalással

 • Online fizetéssel (Stripe)

Gyakran ismételt kérdések

Kinek való a képzés?

A UI/UX Designer képzésünk neked szól, ha a digitális világban képzeled el a szakmád, rendelkezel kreatív gondolkodásmóddal, valamint érdeklődsz a komolyabb felhasználói élmény és felület tervezése iránt. Fontos, hogy rendelkezz jó kommunikációs és vizuális készségekkel, valamint képes legyél majd a felhasználói igényeket és piaci trendeket megérteni és alkalmazni a tervezés során.

Rengeteg képzés van a piacon, mi alapján válasszak?

Valóban sok rövid és még annál is rövidebb képzés van most jelenleg, amik egymással versengve ígérnek néhány hónap alatt profi szakmát. Mi azt valljuk, hogy megfelelő elméleti és gyakorlati tudással megalapozott szakmát profi módon elsajátítani, csak évek alatt lehet, ahol magas óraszámban, kis csoportokban, a piacon releváns szereplőktől, egy kreatív közegben tanulsz és gyakorolsz. Fontos például, hogy megnézd az adott képzésen mennyi az összóraszám, kik tanítanak, milyen színvonalú munkák születnek, és mennyire komplex portfólióval fogsz rendelkezni a képzés végén. A designer cégek és megrendelők kizárólag arra lesznek kíváncsiak, hogy mennyire naprakész és piacképes a tudásod.

Miben más a KREA UI/UX képzése a többi képzéstől?

A KREA az elmélyülésben, a sokrétűségben és komplexitásban hisz, ahol magas óraszámban, gondosan felépített oktatási struktúra és metodika alapján neveli ki designereit. Nálunk a legmagasabb szinten képezheted magad kiforrott tervezővé, ahol UI és UX szakmai órákon felül különböző grafikai műfajokban is fogsz alkotni, ezzel is tovább bővítve készségeidet és portfóliódat.

Van a UI/UX szakon online képzés?

A KREA-n kis csoportokban tantermi képzés folyik. Tapasztalataink alapján a személyes jelenlét és a kreatív alkotó közeg nagyon fontos része a designer életnek. Számos online kurzuson tömegképzés van, ahol nincs tér és idő arra, hogy megfelelő figyelmet és visszajelzést kapj. Fontos, hogy olyan közegben tanulj, ahol lehetőséged van csoporttársakkal és tanárokkal együttműködni, motiválni és inspirálni egymást, hiszen ebből születnek az igazán szenzációs munkák.

Miért érdemes UI/UX-et tanulni?

A mai világot alapvetően változtatta meg a digitalizáció és elengedhetetlen része lett a mindennapi életünknek a különböző digitális felületeken való megjelenés és azok használata. Az elmúlt évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül a felhasználói élmény (User experience) kutatás és felhasználói felület (User interface) design központú tervezése, annak érdekében, hogy ezek a felületek minél vonzóbbak és könnyebben kezelhetőek legyenek a user-ek számára.

Van-e előfeltétele a kurzusra való jelentkezésnek?

Nincs szükség előzetes tudásra. A felvételi vizsgán a motivációdra, gondolkodásmódra, vizuális látásmódra és egyéni megoldásaidara vagyunk kíváncsiak. Természetesen előnyt jelenthet, ha már ismerkedtél vagy alkottál a webdesign területén, de nem kizáró ok, ha teljesen kezdő vagy, mert nem várunk el szakmailag tökéletes megoldásokat, hiszen ezeket a képzésen fogod megtanulni.

Mennyi időt kell áldozni a képzés teljesítésére?

Az oktatás az első két évben 3, harmadik évben 1-2 hétköznapon fog zajlani. Ezen felül a konzultációkra és feladatokra hétről hétre készülni kell, tehát az oktatási napokon felül is szükséges időt szánni a KREA-ra. Sokan munka mellett végzik a képzést, de mindenképp érdemes átgondolni az egyéni teherbírás határait, mert kétségkívül nagy elköteleződést kíván a szak elvégzése. Egy biztos, a beletett energia megtérül, amit számos KREA alumni sikersztori, és a magas elhelyezkedési rátánk is igazol.

Hogyan támogatják a képzés résztvevőit a mentorok és a tanárok a tanulási folyamat során?

A heti rendszerességű személyes konzultációk maximum 10-12 fős csoportokban zajlanak, ahol lehetőséged van egyénileg visszajelzést kapni a munkádról. Mivel a KREA-n aktív, a piaci szférában dolgozó designerek tanítanak, így mindig naprakész és releváns információkkal tudnak ellátni. Az órákon meghallgatjátok egymás prezentációit, így lehetőséged van a sajátodon kívül más munkájából is tanulni. Felsőbbéves diákjaink mentoring órákon segítenek a vizsgákra való felkészülésben vagy projektmunkákban, valamint a szakmában dolgozó végzett hallgatóink is gyakran működnek együtt a képzésben résztvevő diákokkal.

Hogyan segíti az iskola a szakmában való elhelyezkedést? Milyen karrierlehetőségek vannak?

A tanulmányok alatt több közös óra van más évfolyamokkal és más szakterületen tanuló hallgatókkal is, ahol széles kapcsolati tőkére tehetsz szert. Számos példa van arra, hogy a tehetséges és szorgalmas tanulókat, az aktívan a piacon dolgozó tanárok, már a képzés évei alatt beemelnek a munkaerőpiacra, vagy a hallgatók együtt dolgoznak projekteken, amikből remek kollaborációk vagy közösen alapított cégek jönnek létre. A UI/UX szakon 80-90%-os az elhelyezkedési arány, mivel a fent említett lehetőségeken felül rendszeresen küldjük nektek a beérkező megkereséseket, munkalehetőségeket, pályázatokat, és hirdetünk szakmai szimpóziumokat, ahol lehetőséged van mielőbb bekerülni a szakmai véráramba. 3 éves képzés elvégzése után, egy széles és szakmailag friss portfólióval lehetőséged van elhelyezkedni kisebb-nagyobb alkotó közösségekben, művészeti ügynökségeknél, design- és reklám stúdiókban, hazai- és nemzetközi reklámügynökségeknél, de önálló vállalkozás megalapítását is kitűzheted célul.