jobbrafel nyíl
Szénási Liza / Vizsgamunka
Felsőszintű képzés

Professzionális Sminkes

Mit ad a Krea?

A piac egyik legkreatívabb képzését dolgoztunk ki neked a PROFESSZIONÁLIS SMINKES programban, ami magába foglalja a divatsmink, filmes smink, színpadi smink és SFX ismeretek alapjait egy szakban, és mindemellett kiegészül olyan szépészeti ággal, mint a szemöldök és szempilla design. Átfogó sminkes tudást kapsz mind esztétikailag, mind technikailag. Legyen szó beauty sminkekről fotózásra, divatbemutatóra, filmre vagy színpadra vagy esetleg speciális smink effektekre, mint koszolás, seb vagy akár öregítés. Mindezek mellett az alapos szempillaépítés és szemöldökdesign oktatásának köszönhetően még szélesebb repertoárral rendelkezel majd, ezáltal lefedve a sminkes szakma minden területét. KREA sminkesként széleskörű komplex esztétikai és technikai tudás lesz a birtokodban, így magabiztosan fogsz majd neki az eléd álló feladatoknak.

A szakelméleti és gyakorlati tantárgyak mellett művészeti és vizuális kurzusokkal mindez min. 800 tanórában valósul meg, ami 3 félévből áll. A képzésben megszerezhető a Smink és szempillaépítő államilag elismert bizonyítványa és a KREA magániskolai felső szintű tanúsítványa egyaránt.

A képzés elvégzése után is folyamatosan kapcsolatban tudunk maradni. Hozzáadunk a privát KREA make-up alumni csoportunkhoz, ahol folyamatosan tartjuk a kapcsolatot,  szakmai kérdezz-felelek-re van lehetőség illetve munkákkal kapcsolatban is keresik egymást a sminkesek, építve és megtartva egy erős kapcsolatot a KREA-n tanulók között. KREA sminkesnek lenni nemcsak egy büszkeség hanem egy családias összetartás, összetartozás. Aki egyszer hozzánk járt, mindig KREA-s marad, így lehetőséget biztosítunk, hogy bármikor benézz hozzánk akár gyakorolni vagy csak tanácsot kérni.

A szakmai gyakorlat vezetője Tombor Sarolta sminkmester, a Lancôme vezető sminkese és itthoni képviselője, akinek portfóliója a legszínvonalasabb hazai és nemzetközi reklámfilmekből, divatanyagokból és divatbemutatókból áll össze, és aki több mint 20 éves sminkes, valamint több mint 10 éves pedagógiai tapasztalattal dolgozik a jövő sminkes nemzedékének kinevelésén. A szak összefogásáért és folyamatos megújulásáért szakvezetőnk, Tégely Laura felel, aki az Yves Saint Laurent Beauté magyarországi képviselője és a London College of Fashion díjnyertes volt hallgatója.

Mivel feladatunknak tartjuk a hazai sminkoktatás magasabb szintre emelését, ezért a felsőoktatásnak megfelelő innovatív rendszert dolgoztunk ki, amelyben a KREA széleskörű szakmai tapasztalattal bíró tanári gárdája biztosítja sminkeseinknek azt a tudást, amellyel meg tudnak felelni mind a hazai, mind a nemzetközi divattrendeknek és kihívásoknak.

Hol dolgozhatsz? Milyen karrier vár rád?

Dolgozhatsz divatfotózásokon, divatbemutatókon, forgatásokon, legyen szó videoklippről, reklámfilmről vagy játékfilmről. Bekerülhetsz a show business világában, lehetsz ismert sztárok személyi sminkese. Nyithatsz beauty szalont, vagy képviselhetsz egy beauty márkát itthon. Szakmai felkészültséged megfelel a hazai és a nemzetközi piacra is.

Miért válaszd a KREA-t?
 • Több mint 15 éve képezzük a sminkes szcéna sikeres szakembereit a piacra a KREA-n, ahol olyan komplex szakelméleti és gyakorlati tudást kapsz, amivel magabiztosan léphetsz ki a képzésről a munkaerőpiacra, és ahol már a tanulmányok alatt éles gyakorlati helyzetekben próbálhatod ki magad.
 • A KREA elsőként hozott létre olyan komplex szakot ahol a tematikában helyet kapott a divatstyling, divat és trendismeretet, personal branding, vizuális kommunikáció. Elsőként alapította meg és dolgozta ki 2015-ben a Filmes smink és maszk képzést, majd egyesítette a jelen képzésében a két szakot.
 • A képzés gyakorlatorientált, a szakvezetők által több valós projektben, divatbemutatókon és filmekben dolgozhatsz. Sok tapasztalatra teszel szert a valós iskolai kollaborációkban, divattervezők illetve divatstylistok fotózási projektjeiben, így a képzés alatt szakmai kapcsolatokat építhetsz, és  magabiztosan léphetsz a piacra.
 • Felnőttként lehetőséged van a pályamódosításra. Egyedülállóan itt tanulhatsz esti rendszerben felső szinten magániskolai keretek között.
 • A KREA Design Iskola a magyar felsőoktatás és felnőttképzés 3 legjobb intézménye közé tartozik, amit  rangos szakmai díjak, elismerések és megvalósult projektek is igazolnak.
 • A tanári kara professzionális vezető sminkes és maszkos szakemberekből, elméleti és művész tanárokból, divattervezőkből, neves stylistokból és art directorokból áll. A tematikákat a KREA konceptuális tervezési módszertannak megfelelően állítják össze.
 • Szakmai kapcsolatokat építesz a tanulmányaid alatt. A KREA számára alapvető fontosságú az oktatás és a szakmai élet szoros összefonódása, így a különböző szakmai szimpóziumok keretében személyesen is találkozhatsz  a szakma meghatározó képviselőivel, tervezőkkel, fotósokkal, modellügynökség vezetőivel, kreatív ügynökségekkel.
 • A szak felépítése alkalmazkodik az oktatás és a piac jelenkori elvárásaihoz, így eldöntheted, hogy a divatszcéna  vagy a filmipar területét választod.
 • A KREA egyedülállóan hozta létre a Personal Branding rövid kurzust, ahol lehetőséged nyílik arra, hogy a saját brandépítés és coaching területén is fejleszd magad. Önfejlesztésre épülő énmárka kurzus biztos alapokat ad egy olyan önazonos brand építéséhez, ami rezonál a személyiségeddel, céljaiddal és a stílusoddal. A lifestyling kurzuson cél, egy életforma-modell felépítése, amely felöleli az élettér, a testkultúra, az egészség, valamint a kulturális szokások területeit.
kevesebb
részletek gomb nyíl
A szak kiemelt témakörei és tantárgyai
Beauty smink
Fantáziasmink
Filmes & színpadi smink
Kommunikáció & marketing
Korsmink
Kortárs divat trendek
Kozmetikai & manikűr & fodrászati alapismeretek
Művészettörténet
Programismeret
SFX & Airbrush alapok
Self-branding
Sminktervezés és kivitelezés
Szakmai etikett
Szempillaépítés (1-4D) & szemöldökdesign
Színtan & anyagismeret
Testfestés
Viselettörténet
Vállalkozás ismeretek

Áttekintő

események naptár ikon

3 félév / 800-1000 óra

fekete info ikon

óra ikon

2-3 alkalom/hét (3-6 óra/nap)

esti képzés ikon

Esti képzés

(16:30 - 21:15)

és szombat

(10:00 - 15:30)

helyszín ikon

Tantermi képzés

bizonyítvány ikon

Sminkes és szempillaépítő középfokú állami bizonyítvány, Programkövetelmény száma: 10124003

bizonyítvány ikon

Magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű felsőszintű tanúsítvány

pénz ikon

Képzési díj:

650.000 Ft / félév

*az összeg áfamentes

*a félévente fizetendő képzési díj 6-10%-ot emelkedhet

jelentkezem a kurzusra

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a smink szak világába!

1
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a smink szak világába!

2
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a smink szak világába!

3
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a smink szak világába!

4
3
jobbra nyíl fehér
jobbra nyíl fehér

Tantárgyak

1. év

No items found.

2. év

No items found.

3. év

No items found.

4. év

No items found.
design iskola hallgató munkát tervezdesign iskola hallgatói képeket ragasztanak művész papírradesign iskola brandingelt tervező ceruza

Amennyiben bővebb információra lenne szükséged, keresd fel Laurát, szakmenedzserünket az alábbi email címen: tegely.laura@kreaiskola.hu

A fent látható tantárgyi struktúra tájékoztató jellegű, az iskola a változtatás jogát fenntartja!

Felvételizőknek

A felvételi vizsgák személyes elbeszélgetésből és a felvételi feladatok prezentációjából vagy egyes szakokon helyben elvégzendő feladatból állnak, amelyek várhatóan szakonként különböző napokon kerülnek majd lebonyolításra. Az adott szak pontos felvételi dátumát érvényes jelentkezés leadása után hamarosan e-mailben küldjük. A szak felvételi feladatairól itt olvashatsz bővebben!

jelentkezem

Felvételi követelmények

A digitálisan elkészített felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal el kell küldeni az iskolának! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

Felvételi feladatok

Kollázs

Készíts hangulat kollázst két témára. Egyrészt a kedvenc sminkstílusodról, inspirálódva trendekből vagy filmes karakterekből. Terjedelem: 1 db, minimum A4-es méretben. Másrészt a négy őselem (tűz, víz, föld, levegő) egyikéből inspirálva. Terjedelem: maximum 1 db, minimum A4-es méretben. Ezeket digitalizálva kérjük ppt vagy pdf formátumban (lehet kézzel készíteni és  scannelve/befotózva vagy eleve elektronikusan készíteni.)

Felvételi elbeszélgetés

Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt a felvételi feladatok közös megtekintése követi.

Jelentkezés menete

1

Online jelentkezési lap kitöltése

2

Érettségi bizonyítvány feltöltése

Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.

3

Motivációs levél feltöltése

 • Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal

 • Tartalma: név és elérhetőségek, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.

4

Regisztrációs díj + tandíj I. részlet befizetése

Regisztrációs díj: 25 000 Ft
Tandíj I. részlet (helyfoglaló): 100 000 Ft

 • Bank átutalással

 • Online fizetéssel (Stripe)

Gyakran ismételt kérdések

Kinek való a képzés?

A Professzionális Smink képzésünkre olyan kreatív emberek jelentkezését várjuk, akik nemcsak hogy sminkesek szeretnének lenni, hanem képesek elköteleződni egy hosszabb és mélyebb oktatás felé, ami túlmutat pusztán a technikai oktatáson. Iskolarendszerben szeretne tanulni, ahol a csoport végül egy KREA családdá alakul, akik a tanulmányi évek alatt, és azon túl is segítik egymást. Az iskolánk és a sminkes szakma a lelkes, kiváncsi és kreatív embereknek való, akik jó kommunikációs képességgel rendelkeznek, flexibilisek és kellőképp alázatosak.

Miért érdemes sminkesnek tanulni?

Egy nagyon sokszínű és izgalmas szakma, aminek az útja az iskolán is túl folyamatos tanulással és kihívásokkal jár. Népszerű és egyre tágabb lehetőségek várják a sminkeseket a különböző területeken, ahol jövedelmező karriert építhet az ember.

Van-e előfeltétele a kurzusra jelentkezésnek?

Nincs szükség előzetes tudásra. A felvételi vizsgán a motivációdra, gondolkodásmódra, vizuális látásmódra és egyéni megoldásaidra vagyunk kíváncsiak. Szükséges viszont a 18. életév betöltése és Érettségi megléte, amit utólag is bemutathatsz, ha épp Érettségi előtt állsz.

Milyen karrierlehetőségek várhatóak?

Dolgozhatsz divatfotózásokon, divatbemutatókon, forgatásokon, legyen szó videoklippről, reklámfilmről vagy játékfilmről. Bekerülhetsz a show business világában, lehetsz ismert sztárok személyi sminkese. Nyithatsz beauty szalont, vagy képviselhetsz egy beauty márkát itthon. Szakmai felkészültséged megfelel a hazai és a nemzetközi piacra is.

Hogyan támogatják a tanárok a kurzus résztvevőit?

Folyamatos kapcsolattartás a képzés ideje alatt és azon túl a KREA make-up alumni csoportban. Gyakorlati lehetőségek meghirdetése, asszisztálási feladatok különböző területeken, ahol el lehet lesni élesben a szakmai tevékenységeket, attitűdöt.

Az ár tartalmazza a képzésen használt anyagokat?

Részben! Az ár tartalmaz smink anyagokat, hogy az órán tudjanak a diákok dolgozni különböző sminkek megvalósításán Fokozatosan tudják a hallgatók beszerezni a sminktermékeket, így 3 félév alatt összeáll egy alapszett. Márkában nem korlátozzuk az diákokat, igyekeznek a tanárok is javasolni saját kedvenceket, így többféle alternatívát láthatnak a képzés során. Különböző márkák mint Mac, Kryolan, Bőszecset, Le maq pro kedvezményekkel kedveskednek a diákoknak. Az ár viszont nem tartalmazza az ecseteket, és a szempilla építéshez használatos eszközöket.