jobbrafel nyíl
Teamwork / Gyakorlat
Mesterszintű képzés

Design & Brand Menedzser

Mit ad a KREA?

A Design & Brand Menedzser szakon megtervezed a különböző városi rendezvények, közösségi terek események komplex látványát, korunk trendje, technikai valamint technológiai elvárásainak megfelelően. Feladatod lesz a komplex látványkoncepciók prezentálása a megrendelő felé, úgymond art director-ként a különböző kreatív projektek összefogása és koordinálása. Rendkívül változatos látványtervezési, belsőépítészeti, formatervezői, képzőművészeti, és intermediális eszközöket használhatsz terveid megvalósításához úgy, mint a két- vagy háromdimenziós téri megoldások, tér -és tárgyformálás, virtuális téri és képi kivetítések, különböző fénytechnikai megoldások. A tervezési terület bővül a magánélettereken túl az étterem, kávézó, üzlethelyiségek, szállodák stílusának tervezésére is, ahol a belsőépítészekkel közösen alakítjátok ki az enteriőrök komplex látványát.

Tematikánk egyedülállóságát a konceptuális tervezői gondolkodásra való felkészítés adja. A komplex enteriőr látványtervezés a téri és stílus elemeknek nem puszta összehangolását jelenti. A tervezés mindig egy sokrétűen értelmezett, inspirációból kibomló, a kutatásra, az interdiszciplináris megközelítésre és az egyedi művészi identitásra épülő koncepcióra kell, hogy épüljön. Az ebben foglalt szempontok állandóan kontrollált újraértelmezi folyamatában alakul az adott tér komplex látványa, témája, helyszíne, amelynek használati és esztétikai értéke kulturálisan is releváns minőséget eredményez.

A marketing és kommunikációs készségek fejlesztése is fókuszba kerül, így alkalmassá válsz egy esemény, egy cég projektmenedzsmenti és kommunikációs tervének készítésére, vagy brand menedzsmenti feladatok ellátására is. Az étterem, kávézó, üzlethelyiségek stílusának tervezésében képes leszel kiválasztani az étterem brandjéhez, design koncepcióhoz megfelelő, a cateringben használt tálalási eszközöket, dekorációkat, kiegészítőket, de akár a food-design koncepció megalkotásában is részt vehetsz. Korunk design tendenciáinak és korszerű technikai, technológiai elvárásainak megfelelően elkészíted a látványterveket és műszaki terveket, mindezeket a tartalmakat tervdokumentációban rögzíted és prezentálod a megbízók felé. Megismered a stílustrendeket és design tendenciákat, a hazai és nemzetközi design bútorok, textilek, enteriőr dekorációk tervezőit és forgalmazóit, a legújabb hazai és a nemzetközi piacon elérhető innovatív termékeket és technológiákat, megtanulsz együttműködni társtervezőkkel, művészekkel.

Hol tudsz elhelyezkedni? Milyen karrier vár rád?

Piacképes portfóliód lehetőséget ad arra, hogy elhelyezkedj belsőépítészeti projektek kivitelezését vállaló design cégeknél, világhírű design termékeket forgalmazó cégeknél. Lehetőséged lesz rendezvények, kiállítások kivitelezésével foglalkozó projekteken dolgozni, vagy önálló tervezőként kilépni a piacra. Sikeres lehetsz a különböző hazai és nemzetközi design termékek képviselőjeként, vagy akár concept store működtetésében is.

A  brand kommunikáció, a marketing és kommunikációs készségek elsajátításával alkalmassá válsz egy kreatív ügynökség, építészeti vagy belsőépítészeti stúdió projektjeinek irányítására és brand menedzseri feladatok elvégzésére is.

Miért válaszd a KREA-t?
 • A KREA elsőként hozta létre az Enteriőr designer szakot 1998-ban, az Enteriőr stylist szakot 2001-ben, majd a Design & brand menedzser szakot 2022-ben, és egyedüliként oktatunk 2 illetve 4 éves képzési struktúrában, mert ahogy Alumni hallgatóink bizonyítják, csak komoly, szakmailag megalapozott tudással lehet ezen a területen dolgozni.
 • Felnőttként lehetőséged van a pályamódosításra. Egyedülállóan itt tanulhatsz esti rendszerben felső és mester szinten magániskolai (nem állami) keretek között.
 • A szak strukturális felépítése alkalmazkodik az oktatás és a piac jelenkori elvárásaihoz, így eldöntheted, hogy a belsőépítészet, vagy a lakberendezés területét választod, vagy enteriőr stylistként, design & brand menedzserként elsősorban az eventek és a kreatív menedzsment színterére lépve szeretnél profi szakemberré válni.
 • Az Enteriőr szakok között átjárási lehetőség van, vagyis 2. illetve a 3. lezárt félév után be lehet adni a kérelmet másik szakon való tanulmányokra. Lehetőséged van a tanulmányok befejezése után is folytatni a tanulmányaidat az enteriőr képzés bármelyik szakán.
 • A képzés gyakorlatorientált, valós piaci szituációkat modellezünk le, így a képzés alatt is nagy rutint szerzel a tervezésben, és a prezentációkban.
 • A KREA Design Iskola a magyar felsőoktatás és felnőttképzés 3 legjobb intézménye közé tartozik, amit rangos szakmai díjak, elismerések és megvalósult projektek is igazolnak.
 • A tanári kara professzionális elméleti szakemberek, művész tanárok, építészek, belsőépítészek, neves stylistok és art directorok. A tematikákat közösen a KREA konceptuális tervezési módszertannak megfelelően állítjuk össze.
 • Szakmai kapcsolatokat építesz a tanulmányaid alatt. A KREA számára alapvető fontosságú az oktatás és a szakmai élet szoros összefonódása, így a különböző szakmai előadások, szimpóziumok és workshopok keretében személyesen is találkozhatsz a szakma meghatározó képviselőivel, tervezőkkel, a design termékeket forgalmazókkal, menedzserekkel és kivitelezőkkel.
 • A KREA egyedülállóan hozta létre a Personal Branding rövid kurzust, ahol lehetőséged nyílik arra, hogy a saját brandépítés és coaching területén is fejleszd magad. Önfejlesztésre épülő énmárka kurzus biztos alapokat ad egy olyan önazonos brand építéséhez, ami rezonál a személyiségeddel, céljaiddal és a stílusoddal. A lifestyling kurzuson cél, egy életforma-modell felépítése, amely felöleli az élettér, a testkultúra, az egészség, valamint a kulturális szokások területeit.
kevesebb
részletek gomb nyíl
A szak kiemelt témakörei és tantárgyai
Brand kommunikáció
Design stratégia & branding
Esemény & catering styling
Fény & dekoráció tervezés
Koncepció & stílustervezés/ étterem, kávézók kiállító terek, üzletek/
Kortárs design tendenciák
Kortárs építészeti tendenciák
Tipográfia & arculatok

Áttekintő

események naptár ikon

4 félév / 500-800 óra

fekete info ikon

óra ikon

1-2 alkalom/hét (3-6 óra/nap)

esti képzés ikon

Esti képzés

(16:30 - 21:15)

helyszín ikon

Tantermi képzés

bizonyítvány ikon

Lakberendező középfokú állami bizonyítvány (opcionális), Programkövetelmény száma: 02124001

bizonyítvány ikon

Magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű mesterszintű tanúsítvány

pénz ikon

Képzési díj:

580.000 Ft + ÁFA / félév

*az ÁFA tartalom 27%

*a félévente fizetendő képzési díj 6-10%-ot emelkedhet

jelentkezem a kurzusra

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést az enteriőr szak világába!

1
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést az enteriőr szak világába!

2
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést az enteriőr szak világába!

3
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést az enteriőr szak világába!

4
3
jobbra nyíl fehér
jobbra nyíl fehér

Tantárgyak

1. év

Kortárs építészeti tendenciák
Kortárs design tendenciák
Brand kommunikáció
Marketing & kommunikáció
Tipográfia & logók
Koncepció & stílustervezés
Esemény & catering styling
Fény & dekoráció tervezés
Minta & textiltervezés
Digitális látványtervezés
Programismeret

2. év

Kortárs építészeti tendenciák
Kortárs design tendenciák
Kreatív business
Brand book
Design stratégia & branding
Tipográfia & arculatok
Koncepció & stílustervezés/kiállító terek, üzletek/
Esemény & catering styling
Fény & dekoráció tervezés
Diploma tervezés
Digitális látványtervezés
Programismeret

3. év

No items found.

4. év

No items found.
design iskola hallgató munkát tervezdesign iskola hallgatói képeket ragasztanak művész papírradesign iskola brandingelt tervező ceruza

Amennyiben bővebb információra lenne szükséged, keresd fel Liliánát, szakmenedzserünket az alábbi email címen: maros.liliana@kreaiskola.hu

A fent látható tantárgyi struktúra tájékoztató jellegű, az iskola a változtatás jogát fenntartja!

Felvételizőknek

A felvételi vizsgák személyes elbeszélgetésből és a felvételi feladatok prezentációjából vagy egyes szakokon helyben elvégzendő feladatból állnak, amelyek várhatóan szakonként különböző napokon kerülnek majd lebonyolításra. Az adott szak pontos felvételi dátumát érvényes jelentkezés leadása után hamarosan e-mailben küldjük. A szak felvételi feladatairól itt olvashatsz bővebben!

jelentkezem

Felvételi követelmények

A digitálisan elkészített felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal el kell küldeni az iskolának! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

Felvételi feladatok

1. Enteriőr stylist szak elvégézése vagy ezzel egyenértékű szakmai végzettség.

2. Felvételi elbeszélgetés. Az Enteriőr stylist képzésen létrejött munkákból válogatás vagy ezzel egyenértékű szakmai portfólió prezentálása.

Jelentkezés menete

1

Online jelentkezési lap kitöltése

2

Érettségi bizonyítvány feltöltése

Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.

3

Motivációs levél feltöltése

 • Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal

 • Tartalma: név és elérhetőségek, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.

4

Regisztrációs díj + tandíj I. részlet befizetése

Regisztrációs díj: 25 000 Ft
Tandíj I. részlet (helyfoglaló): 100 000 Ft

 • Bank átutalással

 • Online fizetéssel (Stripe)

Gyakran ismételt kérdések

Mikor indul legközelebb a képzés?

Minden enteriőr képzésünk – Lakberendező, Enteriőr & Event Stylist, Enteriőr Designer - Belsőépítész, Design & Brand menedzser – esetében szeptemberben indul az új évfolyam. Keresztfélévben nem indítunk új csoportot, a beiratkozás és a tanévkezdés minden évben ősszel van. Már elindult évfolyamhoz a tavaszi félévben nem lehet csatlakozni.

Mi a különbség az Esti - I. képzéstípus (16:30-21:15) és a Délutáni/esti - II. képzéstípus (11:30-16:15 és/vagy 16:30-21:15) között?

A Lakberendező, Enteriőr & Event Stylist, Enteriőr Designer - Belsőépítész képzések esetében heti három nap jelenléti oktatási struktúrában szerveződik az órarend. Ezen heti három nap időbeosztása az Esti - I. képzéstípus esetében mind a három napon 16:30-21:15 közötti idősávra esik, míg a Délutáni/esti - II. képzéstípus esetében a heti három napból két nap 11:30-16:15 között és egy nap 16:30-21:15 között kerülnek megszervezésre az órák. Hogy milyen képzéstípusú csoport(ok) indul(nak) az adott tanévben az a felvételizők igényétől függ.

Szükséges előzetes, enteriőr területén szerzett tanulmány, szakmai tapasztalat?

Sem előzetes tanulmány a területen, sem szakmai tapasztalat nem feltétele a jelentkezésnek, mindenkit az alapoktól indítunk el. Korábbi szakterületi ismeret esetén azonban bizonyos tantárgyakból való felmentés lehetséges, mely egyedi elbírálást igényel.

Van-e online képzés, esetleg hétvégi oktatás?

Minden enteriőr képzésünk – Lakberendező, Enteriőr & Event Stylist, Enteriőr Designer - Belsőépítész, Design & Brand menedzser – személyes jelenlétet igényel, az órák kifejezetten gyakorlatorientáltak. Az iskolánkban megszerezhető ismeretanyagot leghatékonyabban személyesen tudjuk átadni, mely mellett fontosnak tartjuk a személyes jelenlét általi közösségépítést is. Online órákat csak rendkívüli esetben hirdetünk. Hétvégi képzéseink nincsenek. Az oktatás alapvetően hétköznapokon zajlik, azonban egy-egy kivételes esetben (workshop, külsős szakmai program, céglátogatás stb.) előfordulhat hétvégi óra.

Van-e átjárási lehetőség a képzések között?

Az első 2 félévben van lehetőség átjárni a Lakberendező, az Enteriőr & Event Stylist és az Enteriőr Designer - Belsőépítész képzések között. Váltásra lezárt félév után van lehetőség – tehát félév közben nem lehet váltani, továbbá minden esetben kikérjük a szaktanárok véleményét, hogy ajánlják-e az illetőnek a képzésváltást az iskolai teljesítménye alapján.

Miben különbözik az Enteriőr Designer - Belsőépítész képzés a Lakberendező képzéstől?

A két képzés közötti legmarkánsabb különbség, hogy míg a Lakberendező képzésen a 2 év alatt a résztvevők kizárólag magánéletterek tervezésével foglalkoznak, addig az Enteriőr Designer - Belsőépítész képzésen a magánéletterken túlmenően középületek (úgy mint kulturális közösségi terek, étterem, üzlet- és irodahelyiség, szálloda) tervezésével is megismerkednek hallgatóink a 4 év alatt. Pontosabb információért kérem tekintse meg az online szaktájékoztatónkat.

Miben különbözik az Enteriőr Designer - Belsőépítész képzés az Enteriőr & Event Stylist képzéstől?

A két képzés közötti legmarkánsabb különbség, hogy míg a 2 éves Enteriőr & Event Stylist képzésen a résztvevők kizárólag magánéletterek tervezésével foglalkoznak, addig az Enteriőr Designer - Belsőépítész képzésünkön a magánéletterken túlmenően középületek (úgy mint kulturális közösségi terek, étterem, üzlet- és irodahelyiség, szálloda) tervezésével is megismerkednek hallgatóink a 4 év alatt. Az Enteriőr & Event Stylist képzésben résztvevők képzési programja olyan ismereteket tartalmaz szemben a másik képzéssel, mint catering tervezés, arculattervezés, esemény styling, hagyományok és ünnepek feldolgozása és stíluskoncepcióba ültetése, rendezvény menedzsment. Pontosabb információért kérem tekintse meg az online szaktájékoztatónkat.

Miben különbözik az Enteriőr & Event Stylist képzés a Lakberendező képzéstől?

A két képzés műszaki tudásban ugyanolyan szinten van, magánéletterek tervezésével foglalkoznak a 2 év alatt. Ezen túlmenően azonban az Enteriőr & Event Stylist képzésben résztvevők képzési programja olyan ismeretekkel egészül ki, mint catering tervezés, arculattervezés, esemény styling, hagyományok és ünnepek feldolgozása és stíluskoncepcióba ültetése, rendezvény menedzsment. Pontosabb információért kérem tekintse meg az online szaktájékoztatónkat.