jobbrafel nyíl
Derkics Vivien / Vizsgamunka
Rövid kurzus

Webtervező szak

MIT AD A KREA?

A piacon ma egyre nagyobb igény nyílik olyan szakemberekre, akik behatóan ismerik a gyorsan fejlődő online technológiákat, hatékonyan segítik a vezető tervezőket, valamint képesek az online digitális médiumokon professzionálisan kommunikálni a brandeket, termékeket és szolgáltatásokat.

A KREA-n ezért minden elméleti és gyakorlati tudást megadunk neked ahhoz, hogy az iskola után felkészülten láthass hozzá felhasználóbarát és üzletileg sikeres online felületeket szerkesztéséhez és tervezéséhez. Vezető designerek, tervezőgrafikusok és UI/UX designerek koordinálása mellett képes leszel landing page és kisebb website oldalak megtervezésére és érteni fogod a UI/UX szakemberek eszköztárát és a terület nyelvezetét. A kurzus után szabadúszóként alap webtervező megbízásokat tudsz majd teljesíteni.

Miért válaszd a KREA-t?
  • A képzés a marketing, a kommunikáció, a reklám, a művészet különböző területein dolgozó szakembereknek alkalmazható tudást kínál a társszakmákkal való együttműködéshez, vagy egyéni feladatok megoldásához. A képzés egyaránt lehetőséget biztosít magán célok megvalósítására.
  • Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a self branding, ennek elsődleges tere az online felületeken való megjelenés, illetve a digitális eszközök magabiztos használata. Az egyre magasabb piaci elvárások új követelményeket állítanak a fiatal pályakezdők elé, így a sokoldalú tudás mellett a vizuálisan is igényes portfólió álláspályázatok esetében is jelentős előnyt jelent.
  • A képzés során a elsajátíthatod a design thinking alapú tervezés folyamatát, amelyben a usability mellett nagy hangsúlyt kap a tervek vizuális minősége is. Alapozó ismeretet kapsz a UI és a UX területéből, megtanulod, hogyan lehet weboldalakat technikai, UX és UI elvárásoknak megfeleltetni.
  • Ezen kívül megismerkedsz a  microsite-ok, a landing page-ek tervezésével és bele kóstolhatsz olyan grafikai műfajok területeibe, mint a  tipográfia-, valamint logó tervezés, továbbá alapszinten megismerkedsz a Figma, Photoshop és Illustrator használatával.
kevesebb
részletek gomb nyíl
A szak kiemelt témakörei és tantárgyai
Alap Adobe programismeret
Figma
Komplex website
Landing page
Logó & arculattervezés
Prototyping
Tipográfia
UI/UX design elmélet & gyakorlat
Webtipográfia

Áttekintő

események naptár ikon

2 félév / 300-350 óra

fekete info ikon

óra ikon

2-3 alkalom/hét (3-6 óra/nap)

esti képzés ikon

Esti képzés

(16:30 - 21:15)

helyszín ikon

Tantermi képzés

bizonyítvány ikon

bizonyítvány ikon

Magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű középszintű tanúsítvány

pénz ikon

Képzési díj:

550.000 Ft + ÁFA / félév

*az ÁFA tartalom 27%

*a félévente fizetendő képzési díj 6-10%-ot emelkedhet

jelentkezem a kurzusra

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a UI/UX szak világába!

1
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a UI/UX szak világába!

2
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a UI/UX szak világába!

3
3

Nézd vissza online tartalmainkat és nyerj betekintést a UI/UX szak világába!

4
3
jobbra nyíl fehér
jobbra nyíl fehér

Tantárgyak

1. év

Szakelmélet
Tipográfia
Webtipográfia
Programismereti alapok
UI alapok
Prototyping
UX elméleti és gyakorlati alapok
Grafikai tervezési feladatok
UI/UX tervezési feladatok

2. év

No items found.

3. év

No items found.

4. év

No items found.
design iskola hallgató munkát tervezdesign iskola hallgatói képeket ragasztanak művész papírradesign iskola brandingelt tervező ceruza

Amennyiben bővebb információra lenne szükséged, keresd fel Viktóriát, szakmenedzserünket az alábbi email címen: tegely.viktoria@kreaiskola.hu

A fent látható tantárgyi struktúra tájékoztató jellegű, az iskola a változtatás jogát fenntartja!

Felvételizőknek

A felvételi vizsgák személyes elbeszélgetésből és a felvételi feladatok prezentációjából vagy egyes szakokon helyben elvégzendő feladatból állnak, amelyek várhatóan szakonként különböző napokon kerülnek majd lebonyolításra. Az adott szak pontos felvételi dátumát érvényes jelentkezés leadása után hamarosan e-mailben küldjük. A szak felvételi feladatairól itt olvashatsz bővebben!

jelentkezem

Felvételi követelmények

A felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal digitalisan el kell küldeni, valamint a felvételi elbeszélgetésre az eredeti munkákat (amennyiben print vagy papír alapú) el kell hozni! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldtéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

Felvételi feladatok

1. A felvételizők feladata elkészíteni minimum 2 képernyőt egy főzős applikációhoz, amit aztán a felvételi beszélgetésen be kell mutatni prezentáció formájában, és ismertetni kell a mögöttes koncepciót, a tervezés menetét és a technikai információkat (platform, felbontás, használt szoftverek, stb).

Min. 2db applikáció képernyő elkészítése:

- 1 login képernyő

- 1 szabadon választott képernyő (listaoldal, recept, stb.)

2. Felvételi elbeszélgetés és rövid prezentáció. A felvételi egy kötetlen, személyes elbeszélgetésből és a felvételi feladat prezentálásából áll.

Jelentkezés menete

1

Online jelentkezési lap kitöltése

2

Érettségi bizonyítvány feltöltése

Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.

3

Motivációs levél feltöltése

  • Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal

  • Tartalma: név és elérhetőségek, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.

4

Regisztrációs díj + tandíj I. részlet befizetése

Regisztrációs díj: 25 000 Ft
Tandíj I. részlet (helyfoglaló): 100 000 Ft

  • Bank átutalással

  • Online fizetéssel (Stripe)

Hallgatóink munkái

No items found.
további munkák

Ismerd meg a képzés tanárait

No items found.
No items found.
No items found.

Gyakran ismételt kérdések

Kinek való a képzés?

A Webtervező képzésünk neked szól, ha szeretnél belekóstolni és ismerkedni a webdesign világával vagy már meglévő szakmád mellé szükséges, hogy magabiztosan értsd a UI/UX nyelvét.

Mi különbség a UI/UX Design szak és a Webtervező rövid kurzus között?

A KREA UI/UX designer szakja egy olyan 3 éves képzés, ahol a résztvevők jövőben szakmájuknak képzelik el a webdesign területét, és a komplex website-ok mellett, applikációk több felületre való tervezése és fejlesztése is a feladatuk lesz. Ahol a mélyebb felhasználó élmény kutatása mellett, naprakész UI design szemlélettel rendelkeznek, és a UI/UX szakismeretek mellett szeretnének a különböző grafikai műfajokban is otthonosan mozogni.

Miért érdemes Webtervezést tanulni?

A mai világot alapvetően változtatta meg a digitalizáció és elengedhetetlen része lett a mindennapi életünknek a különböző digitális felületeken való megjelenés és azok használata. Az elmúlt évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül a felhasználói élmény (User experience) kutatás és felhasználói felület (User interface) design központú tervezése, annak érdekében, hogy ezek a felületek minél vonzóbbak és könnyebben kezelhetőek legyenek a user-ek számára.

Van-e előfeltétele a kurzusra való jelentkezésnek?

Nincs szükség előzetes tudásra. A felvételi vizsgán a jelentkező motivációira, gondolkodásmódjára, vizuális látásmódjára és egyéni megoldásaira vagyunk kíváncsiak. Természetesen előnyt jelenthet, ha már ismerkedtél vagy alkottál a webdesign területén, de nem kizáró ok, ha teljesen kezdő vagy, mert nem várunk el szakmailag tökéletes megoldásokat, hiszen ezeket a képzésen fogod megtanulni.

Mennyi időt kell áldozni a képzés teljesítésére?

Az oktatás 2 féléven keresztül, heti 2-3 hétköznapon zajlik, de az esti rendszerű képzés lehetővé teszi, hogy munka mellett végezhesd el a kurzus. Számíts rá, hogy a konzultációkra és feladatokra viszont hétről hétre készülni kell, tehát az oktatási napokon felül is szükséges időt szánnod majd a KREA-ra.

Hogyan támogatják a képzés résztvevőit a mentorok és a tanárok a tanulási folyamat során?

A heti rendszerességű személyes konzultációk maximum 10-12 fős csoportokban zajlanak, ahol lehetőséged van egyénileg visszajelzést kapni a munkádról. Mivel a KREA-n aktív, a piaci szférában dolgozó designerek tanítanak, így mindig naprakész és releváns információkkal tudnak ellátni. Az órákon meghallgatjátok egymás prezentációit, így lehetőséged van a sajátodon kívül más munkájából is tanulni. Felsőbbéves diákjaink mentoring órákon segítenek a vizsgákra való felkészülésben vagy projektmunkákban, valamint a szakmában dolgozó végzett hallgatóink is gyakran működnek együtt a képzésben résztvevő diákokkal.

Hogyan segíti az iskola a szakmában való elhelyezkedést? Milyen karrierlehetőségek vannak?

A tanulmányok alatt több közös óra van más évfolyamokkal és más szakterületen tanuló hallgatókkal is, ahol széles kapcsolati tőkére tehetsz szert. Számos példa van arra, hogy a tehetséges és szorgalmas tanulókat, az aktívan a piacon dolgozó tanárok, már a képzés évei alatt beemelnek a munkaerőpiacra, vagy a hallgatók együtt dolgoznak projekteken, amikből remek kollaborációk vagy közösen alapított cégek jönnek létre. A KREA-n minden elméleti és gyakorlati tudást megadunk neked ahhoz, hogy az iskola után felkészülten láthass hozzá felhasználóbarát és üzletileg sikeres online felületeket szerkesztéséhez és tervezéséhez, hogy vezető tervezőgrafikus és UI/UX designerek koordinálása mellett, illetve szabadúszóként alap webtervező megbízásokat teljesíthess.