Tóth Máté

principal UI designer
@ Dentsu Creative
@

A programozás világából indulva autodidakta módon képeztem át magam web designerré. A szakmában töltött több, mint 10 év alatt számtalan helyzetben kipróbáltam magam, a szabadúszástól kezdve a kis ügynökségen át a globális ügynökségi környezetig. Átélhettem, hogyan fejlődött robbanásszerűen az elmúlt években maga a szakma, és a tool-ok, amiket használunk. Jelenleg a fókuszom a designról a csapatvezetés irányába tolódik, de a legboldogabbá még mindig az tesz, ha egy design apró részleteit finomhangolhatom. Új kihívásokat keresve a motion design és 3D világával is ismerkedem.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

A tanításban számomra a legérdekesebb a fiatal designerek új perspektíváinak felfedezése. Emellett pedig minden évfolyam akikkel dolgoztam eddig, szuper közösségekké tudtak válni a tanulmányok alatt.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

A forma és funkció harmóniája. Azt hiszem ez a kulcsa a felhasználói élmény fokozásának. Ez magában foglalja a felhasználók igényeinek megértését és kielégítését, valamint az intuitív és könnyen használható felületek tervezését. A UX/UI designernek mindig azon kell dolgoznia, hogy a felhasználók zavartalanul és hatékonyan tudják használni a terméket, miközben esztétikus és vonzó megjelenéssel találkoznak.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

A tankönyvi alapvetések mellett szeretnék olyan valós életből származó tudást és tapasztalatot megosztani a hallgatókkal, ami segít nekik a lehető leghamarabb megtalálni a helyüket ebben a gyorsan változó piacon.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

A web mindenkié! Rendelkezhet egy termék a világ legjobban átgondolt információs architektúrájával, vagy a legtrendibb vizuállal, ha a felhasználói élmény nem biztosítjuk minden felhasználónak egyenlő lehetőségekkel, függetlenül attól, hogy valaki látási, hallási, mozgásbeli vagy egyéb kognitív korlátozottsággal él. Az accessibility design nem csak etikai kötelesség, hanem gyakran jogszabályok is előírják, hogy biztosítsák a hozzáférhetőséget az online és offline környezetben egyaránt. Az inclusivity és hozzáférhetőség tervezés segíti a szélesebb közönség elérését, javítja a felhasználói élményt, és elősegíti a termék vagy szolgáltatás sikerességét. Alkossatok ebben a szemléletben!

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

UI/UX
Design system
Komplex website
Cross platform design
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon