Munkácsi Kristóf

UX Designer
@ Ergománia
@

Tizenéves koromban belekóstoltam a weboldalak készítésének világába. Egyetem alatt és után főleg print grafikai tervezéssel foglalkoztam. A BKK arculatán városarculat és vállalati arculat kialakításában, valamint információs rendszerek tervezésében szereztem tapasztalatot. Majd az Ergomániánál belevetettem magam a fintech világba UX tervezőként. Az elmúlt években elsősorban banki szoftvereket terveztem több magyar és külföldi bank és fintech cég számára.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Kevés motiválóbb dolog van annál, mint mások számára hasznos tudást átadni. A KREA-n is ennek igyekszem eleget tenni. A KREA hallgatók önként választották amit tanulni akarnak, ezért itt a hallgatói elszántságból sincs hiány. Elképesztő látni, hogy egy-egy félév alatt mekkora eredményt tud elérni a tanulni akarás!

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Digitális terméktervezőként a legfontosabb feladatom a felhasználói igények és az üzleti igények legjobb kombinációjának megtalálása. Ebben az analitikus szemlélet és Service Design tapasztalatok segítik a munkámat. UX Designerként a legfőbb, amit elérhetünk, hogy egy felület ne legyen szar! A felhasználó ne tapasztaljon semmilyen frusztrációt, kellemetlenséget a használat során. Az élmény pedig marad a nem digitális fagyizás a szoftver használata után.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Legjobban úgy lehet megtanulni bármit, ha magad csinálod! Éppen ezért minden órámon a gyakorlati feladatokra helyezem a hangsúlyt a feltétlenül szükséges elméleti alapozás mellett. Abban hiszek, hogy motiváló feladatokkal és értő visszajelzéssel a hallgató a következő alkalommal már az iskola nélkül is megállja majd a helyét a szakmában!

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Ne érd be az elég jóval! Mindig a képességed maximumán csináld meg az előtted álló feladatot! Ez alapján fognak megítélni mások és ez alapján kapod majd a következő munkádat!

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

UI/UX
UX elmélet és gyakorlat
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon