Horváth Szilvia

ruha és textiltervező
Co-founder
@ Trendmuse Agency
tanszékvezető
@
@ Mod'Art International Budapest

Ruha és textiltervezőként a saját márkaépítés érdekelt, így 10 éves párizsi tartózkodásom alatt, egy francia tervezői pályázat megnyerése után sikeres brand-et és üzletet működtettem. Majd a belsőépítészet-lakberendezés, később a saját szakmám tanítása és trendkutatás felé fordultam, mert a szakmai tudás átadása és fejlesztése nagyon fontos számomra. Másfél évtizede vagyok a ModArt International Budapest divattervező szakának a tanszékvezetője, öt éve pedig megalapítottam az első magyarországi trendirodát a Trendmuse Agency-t.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

A Krea Design Iskola a ModArt társiskolájaként ugyanazt a művészeti és design, előremutató, kortárs elveket követi és oktatja, amely elvek mellett én is elköteleződtem.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Valamit mindig alkotok. Az alkotás gondolatával kelek, ezzel fekszem, számomra ez a természetes, állandó és folyamatos közeg, amiben élek.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Célom, hogy hallgatóim tisztában legyenek a profi, képzett szakemberek, művészek, designerek által létrehozott, a mai társadalmi, esztétikai és technológiai trendeknek megfelelő, és a nyugati kultúra által elvárt termékek, alkotások létrehozási folyamatával. Felismerjék a különbséget a magas minőségű és az amatőr szinten megoldott feladatok vagy előállított termékek között. Tehát a velem töltött idő alatt a megszerezhető maximális tudás professzionális alkalmazóivá váljanak, olyan szakemberekké, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Hamvas Béla gondolatait idézem:
„Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit, ami nincs. Valakinek lenni a semmiből. Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni. Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen.”

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Divat
Divat és trend ismeret
Stylist
Divat és trend ismeret
Smink
Divat és trend ismeret
No items found.
modal bezárás ikon