Mátrai Krisztina

divattervező, gyártás koordinátor
founder
@ crixdesign, wannabee
@

Már 7 éves koromban eldöntöttem, hogy ruhatervező szeretnék lenni, és szerencsésnek érezhetem magam, hogy az elvégzett iskoláim után rögtön, és az óta is, folyamatosan a szakmámban dolgozom. Kicsit mindig más területen szerepelve, hol saját nevet építve, hol pályázatokon indulva, vagy a médiának bedolgozva, hol pedig egy másik brand alkalmazásában. Ami számomra nagyon fontos, hogy nem csak, kitalálom az öltözékeket, táskákat, hanem a kivitelezésben való gyakorlati részvétel is, illetve az, hogy egy egész gyártás minden folyamatában jelen vagyok az elejétől a végéig. A cég, amelynek jelenleg az alkalmazásában állok még a divat fotózások stylingját, levezénylését és a divat videók forgatását is rám bízza. Szeretem a kihívásokat, és igyekszem mindig fejlődni az új elvárásokhoz.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

A KREA számomra egy színvonalas platform ahhoz, hogy használható, gyakorlatias, ugyanakkor művészi értékkel bíró, szakmai tudást adjunk át a hallgatóknak. Mindehhez ráadásul megfelelő technikai hátteret biztosítanak, és nagyfokú rugalmasságot. Kellemes és jó hangulatú közeg, amelyben jó lenni, és jó a részese lenni.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Sokféle felkérés, sokféle kihívás van, éppen ezért sokféle tervezési folyamat is. Rugalmasnak kell lenni, de ugyanakkor hűségesnek önmagunkhoz és a szakmához.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Úgy gondolom, hogy a mai világunkban a legnehezebb és a legfontosabb feladat megtalálni, megvédeni és átörökíteni a valódi értékeket, hétköznapi és szakmai értelemben egyaránt, miközben persze lépést kell tartani az állandó fejlődéssel és változással. Ebben könnyű elveszni, és csak a látszatra koncentrálni. Azonban vannak dolgok, amiket valóban meg kell fogni, meg kell tapintani, ilyenek például a textilek, melyek között hatalmas különbségek vannak látványban, viselésben és funkcióban.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Legyetek körültekintőek, ne csak egy oldalról nézzétek a dolgokat!

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Divat
Színtan & anyagismeret
Stylist
Színtan & anyagismeret
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon