M. Szőke Sára

stylist
stylist
@ Képmás magazin, Nők Lapja
@

A KREA Design Iskola, Divat Stylist szakán végeztem. Tanulmányaimmal párhuzamosan kezdtem asszisztensként, az Évszakok magazinnál. Azóta számos hazai magazinnak dolgoztam, és jelen pillanatban is aktívan részt veszek különböző újságok bazár és címlap oldalai elkészítésében. Egy pályázatnak köszönhetően egy berlini lapban is bemutathattam munkáimat, és egy indiai divatcég magyarországi kampányában is részt vettem. Mindezek mellett közel 9 éve tanítok az iskolában divat stylist hallgatókat.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

A KREA egy átfogó képzést nyújt a diákoknak, rengeteg gyakorlati feladattal. Az oktatás színvonala, a közösségi élet színes együttese adja az iskola nagyszerűségét, ahol a szabad gondolkodás és kreativitás kibontakozhat, és fejlődhet.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Munkám során igyekszem alaposan utána járni és feltérképezni az adott témát. Mai napig rengeteg vizuális tervet használok a későbbi megvalósításhoz. Legyen az egy bazár oldal elkészítés vagy akár egy címlapfotózás. Ezekkel a módszerekkel megfelelő képet kapunk, hogy mi az, amit szeretnénk láttatni, kiemelni és megvalósítani.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Szeretem a munkám, mert nagyon változatos és rengeteg új emberrel találkozom, ami engem is inspirál. A diákoknak is szeretném "kicsomagolni" azt az énjét, hogy merjenek elrugaszkodni a kliséktől, és merítsenek különböző művészeti ágakból, legyen az festészet, színház, irodalom, vagy akár zene. Ezért tanóráimon is nagy hangsúlyt fektetetünk a vizuális megjelenítésre, és különböző gyakorlati feladatokon keresztül próbálunk megismerkedni a szakmával.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

A jövő tervezőinek színes, nyitott gondolkodást, szakmai alázatot és jó problémamegoldó képességet tanácsolok.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Stylist
Kreatív styling
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon