Molnár Anikó

stylist
@

Jövőre lesz 15 éve, hogy végeztem a KREA Enteriőr- és Divatstylist szakán. Az utóbbi felé orientálódtam és glossy magazinoknál helyezkedtem el. Dolgoztam stylistként a Cosmopolitan és Maxima magazinoknál, illetve 14 évig a Marie Claire magazinnál, utóbbinál 8 évig divatszerkesztő is voltam. Divatfotózások mellett pár alkalommal TV műsorokban is dolgoztam, illetve én kísértem a Oscar gála vörös szőnyegére a Mindenki című film stábját. Jelenleg szabadúszó stylist vagyok, enteriőrökkel foglalkozom egy tiny house építő cégnél.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Nekem nagyon sokat adott anno, hogy a KREA-n tanulhattam - a jogászi pályáról bekerülve élveztem a pezsgő kreatív légkört és azt a szabadságot, ami a korlátok nélküli alkotáshoz szükséges. Oktatóként is utóbbi átadására törekszem, hisz később a "való életben" erre nem mindig lesz lehetőségük a kikerülő diákoknak.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Kreatív területen dolgozni hihetetlen szerencsés állapot, hisz az alkotás maga egy játék, amit ráadásul még meg is fizetnek. Az ideális állapot az, ha játéknak tudunk felfogni egy-egy projektet, feladatot, hisz akkor tud igazán a kreatív energia "elszabadulni". Szerencsés vagyok, mert én ebben az állapotban dolgozhattam hosszú éveken keresztül.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Próbálom a kreatív létállapot szabadságát megmutatni és átadni - hogy lehet tabuk nélkül, szabadon alkotni, nem ragaszkodni konvenciókhoz és berögzült szabályokhoz. Szeretném, ha a hallgatók elsajátítanának egy metódust, hogy az alkotás ne pusztán l'art-pour-l'art tevékenység legyen, hanem legyen mögötte gondolatiság, mondanivaló.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

A divatszakma átalakulóban van, így nekünk oktatóknak sem szabad az eddigi keretek közé szorulni. Én mindig hangsúlyozom, hogy a fiatal hallgatók és pályakezdők nem vonhatják ki magukat a világ alakulásából, figyelembe kell venniük jövőbeli terveiknél sok olyan tényezőt, ami rájuk már bizonyosan ki fog hatni. A tömegtermelés, a klímaválság egyértelműen világméretű probléma, amiben masszívan közreműködik a divatipar is. Épp ezért az etikus, a jövővel, mint realitással számoló gondolkodásmód kikerülhetetlen. Ennek a fontosságára az ebben a szakmában alkotók is felhívhatják a figyelmet, alkotásaik, termékeik pedig példával is szolgálhatnak.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Stylist
Editorial tervezés
Fashion styling
Fotózási gyakorlatok
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon