Tégely Laura

national makeup artist
@ YSL Beauty makeup
@

KREA alumniként kezdtem a sminkes pályámat 2010-ben, de autodidakta módon már középiskolában foglalkoztatott hogyan tudom kiemelni az emberi arc szépségét vagy épp átalakítani valamilyen karakterré. Tombor Sarolta szárnyai alatt tanultam meg a szakma alapjait a KREA-n, majd 2014-ben végeztem a London College of Fashion Hair and make-up kurzusán, ahol egy összefogó képzési rendszerbe nyerhettem betekintést, ami mai napig inspirál a Sminkes szak menedzselésében.

Jelenleg a karrierem legszínesebb korszakát élem, mivel az Yves Saint Laurent Beauty sminkmestere vagyok 2017 óta, fotózások, forgatások és természetesen a KREA töltik ki a legfőbb szakmai tevékenységemet.

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, amikor a környezetem pozitív visszajelzést ad, ezért nagyon büszke vagyok azokra a díjakra, amiket az eddigi karrierem során elértem:

  • Emerging Talent of the Year 2014 – University of Arts London
  • Év Divatsminkese 2016 – Fashion Awards Hungary
  • Creative Challenge Winner 2018  - YSL Beauty
  • Év Divatsminkes 2022 Nominee – Fashion Awards Hungary
Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

A pályámon a KREA indított el 2008-ban, ahol egyedülálló módon közvetítették azt az esztétikát, amivel mind a divat és mind pedig a filmezés területén fel tudtam építeni a karrieremet. A KREA professzionális és ugyanakkor egy családias közeg, ahol tényleg számít a hallgatók valódi oktatása és elégedettsége, mert mind a tanároknak, mind az intézménynek a maximalizmus és az igényesség a lételeme. Az oktatás folyamatosan megújuló, előremutató és gyakorlatias. Az én feladatom a Sminkes képzések menedzselése és a kapcsolattartás a hallgatóinkkal, valamint tanárainkkal. Számomra ez egy nagyon lelkesítő feladat, mivel szeretek csapatban dolgozni és kitalálni, majd megvalósítani az aktuális csoportok menetrendjét és tematikáját.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Számomra minden egyes arc egy új felfedezés, személyiségek találkozása, karakterek megalkotása, távol áll tőlem a rutinszerű sminkelés. Munkáimmal értékálló esztétikát szeretnék közvetíteni. Stílusomat alapvetően a klasszikusság jellemzi, de szeretem, ha van benne egy kis rock&roll.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Volt KREA hallgatóként és aktív sminkesként, mindig kíváncsian figyelem a trendeket és azt, hogy lehetne mindig izgalmasabbá tenni az oktatást. Folyamatosan újítunk és figyeljük a visszajelzéseket. Igazi elismerés, amikor a volt hallgatók arról számolnak be mennyire hiányzik nekik az iskola, ugyanakkor milyen magabiztosan megállják a helyüket a szakmában. Célunk az, hogy olyan közeget alkossunk a sminkeseinkkel, amiben jól érzik magukat, és ki tudnak teljesedni. Ettől több, mint egy sminkoktatás, ez egy igazi kreatív önismereti út is egyben, mind a diákoknak és a tanároknak egyaránt.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Mindig álljatok kíváncsian és lelkesedéssel a munkátokhoz, így az eredmény mindig kreatív lesz és izgalmas! Sminkesnek lenni egy folyamatos tanulás, sosem lehet elkényelmesedni. Ez egy szép de ugyanakkor egy nehéz szakma, ami a profi szakmai tudáson és kreativitáson alapul, de nem lehet hiány alázatban, flexibilitásban és jó kommunikációban. A KREA-n felkészítjük a tanulóinkat a szakma minden kihívására.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Smink
Vizsga projekt
Stylist
Smink trendek
Smink tanácsadás és gyakorlat
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon