Tóth Móni

designer
Owner
@ Studioumbra
@

Gyakorló tanári pályámmal párhuzamosan saját műhelyemben öltözékeket, öltözékkiegészítőket tervezek, kivitelezek, illetve készítek jelmezeket színdarabokhoz és ruhákat filmekhez. Tervezői munkámat a kísérletezés, az új dolgok felfedezése és kipróbálása jellemzi. Szeretem az egyszerű designt, a játékos eleganciát.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Igazi művészeti iskola! Nagyon szeretem a KREA pozitív közösségét, a közös látásmódot, a friss, naprakész, innovatív szemlélettel rendelkező tanárokat és a kíváncsi diákokat.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Az általam preferált öltözékek és a kiegészítők mindig az egyszerűségre építenek, de magukban rejtenek egy csipet játékosságot, ez adja frissességüket és eredetiségüket, ugyanakkor még a legegyszerűbb darabokban is szeretem, ha megtalálható a kifinomultság és aprólékos kidolgozás.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Tervezőként egyre inkább a kísérletezés, új anyagok, technikák kipróbálása érdekel. Tanárként pedig szeretném, ha az általam oktatott diákok elsajátítanák a koncepciózus tervezés metodikája mellett a felszabadult alkotás örömét is! Diákjaimnak igyekszem átadni mindazt a tudást és tapasztalatot, amit eddigi életem során megszereztem.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Óráimat általánosan egy közös együttműködés, kísérletezés jellemzi. Szeretem, hogy a diákokkal együtt vizuálisan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Kívánom, hogy az órákon megtapasztalt kreativitást, szabadság érzését és kíváncsiságot, gyakorló pályájuk során is őrizzék meg.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Divat
Divattervezési alapismeretek
Divattervezés
Art projekt
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon