Szórády Ödön István

építészmérnök, színdinamikai és formatervező szakmérnök
@

30 éve tanítok rajz, festés, mintázás, színtan, ábrázoló geometria és építészeti-belsőépítészeti tervezést. Ezen kívül műszaki nóvumok fejlesztésével, portré festéssel, díszletekkel, kellékek készítésével, lakások átalakításával és felújításával, továbbá vívás oktatással, fegyvermesteri munkával, tavi- és tengeri hajó vezetéssel is foglalkozom. Sokszínű munkám mellett hobbim még az íjászat, lovaglás és nagyon kedvelem a logikai játékokat. A KREA-n volt szerencsém már a kezdetektől részt venni az oktatói munkában, ahol a mai napig inspiráló környezetben érzem magam a rokonszenves kollégák, ügyes és lelkes tanítványok között.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Fontos számomra, hogy amit tervezünk az mindenképp legyen hierarchikusan kitalálva. Egyrészt működjön, tehát legyen racionális, megvalósítható, és tökéletes funkció szempontból. Másrészt nagyon fontos az esztétikum, tehát összességében és részleteiben is legyen szép és harmonikus. Harmadrészt legyen eredeti, amibe megjelenik az innovatív anyaghasználat és a különböző technikai megoldások.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Szeretem átadni azt a tudást és tapasztalatot, aminek birtokában vagyok és amit nekem is tanítottak, vagy amire magamnak kellett rájönnöm az évek során.  Legfőképpen viszont szeretném megízleltetni a hallgatókkal az alkotás örömét.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

A tervezés és az alkotás egyenlő a legmagasabb fokú szellemi gyönyörrel, amit ha megvalósul siker és öröm követ. Ha az alkotást még  el is ismerik, az  megnyugvást hoz. Ha irigykednek rá, titkos és elégedett mosoly kísérje. Ha pedig valami nem sikerül vagy nem működik, akkor vonjuk le a tanulságot, és okuljunk a kudarcból.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Enteriőr
Rajz
Szakgrafika
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon