2024. JÚNIUS 19.

A GRAPHIS 2024 díjazottjai

Gratulálunk Brand Designer hallgatóinknak és oktatóinknak

Laár Ambrus diplomunkája, a TRAFÓ megújult arculatterve sorra zsebeli be a nemzetközi és hazai elismeréseket. Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Aranyrajzszög Társaság neki ítélte Az Év Legjobb Diploma Díját, míg a nemzetközi porondon a WOLDA elismerésében részesülhetett a munka.

" Diplomamunkámmal, az idei arculattervezés kategóriában 30 országból, 217 beérkezett pályaműből, ezüst díjat nyertem. " Laár Ambrus

A WOLDA egy nemzetközi grafikai pályázat, melynek célja, hogy felfedezze és díjazza a világ legkiemelkedőbb tervezőit, a logótervezés és vállalati arculattervezés területén. A verseny 2006-ban alakult Milánóban, Olaszországban, a jelenlegi szervező pedig az International Editorial- Design and Research Forum, Meerbuschben, Németországban.

Alumni hallgató: Laár Ambrus, Brand Designer
A diplomamunka címe: Trafó Kortárs Művészetek Háza arculatának újratervezése
Konzulens tanárok: Darázs Bódog tervezőgrafikus, Kathi Zsolt tervezőgrafikus

Most ismét nagy sikerről számolunk be, hiszen a tavasszal kihírdetett GRAPHIS New Talent győztesei közt Laár Ambrus munkája ismét dobogós helyen szerepelt, míg egy másik KREA diplomamunka, Charalambous Anasztázia terve is elismerésben részesült.

A GRAPHIS 1944-es alapítása óta inspirálja a grafikus világot és mentorálja, díjazza a feltörekvő tehetségeket platformjukon. Átfogó gyűjteményeik és rangos pályázataik párbeszédet és ismertséget generálnak a szakmabeliek kreatív közösségén belül. A jelenleg közel 200 000 kreatív munka gyűjteménye egy nemzetközi platformon biztosít megjelenést a kiemelkedő tehetségeknek.

Nézzétek meg a GRAPHIS hivatalos oldalát itt!

Laár Ambrus munkáját már részletesen is bemutattuk Nektek, hiszen számos diplomáját méltató díja kapcsán is nagyon büszkék lehetünk alumni hallgatónkra, azonban Charalambous Anasztázia terveivel még nem biztos, hogy találkoztatok.

Alumni hallgató: Charalambous Anasztázia, Brand Designer
A diplomamunka címe: Balaton Sound Fesztivál arculatának újratervezése
Konzulens tanár: Kathi Zsolt tervezőgrafikus

" Az eredeti logó egy ligatúra alkalmazásával leegyszerűsítve jelenik meg. A logó fekete - fehér használata jó kontrasztot teremt a színes felületekkel. Az arculat elemeit nemcsak a grafikai anyagokon, de a fesztivál helyszínén is játékosan  alkalmazhatjuk, amivel tovább fokozzuk a fesztivál különleges élményét. " Charalambous Anasztázia

" Egy olyan arculatot akartam tervezni, ami egyszerre játékos, modern, figyelemfelkeltő, könnyen felismerhető és azonosítható design elemeket tartalmaz. Koncepcióm a naplementekor megjelenő színek és az elektronikus zene hangulatából  inspirálódott. Az arculaton látható 3D - s buborékok a balatoni vizet idézik, amiken keresztül  feltörnek a fesztivál lézerfényei. A rácsos kiegészítő elem egy szabályos struktúrát biztosít a  többi elem számára, ami az elektronikus zene technológiai világára utal. " Charalambous Anasztázia

További információk
szakunkról

icon jobbrafel nyíl