2024. JÚLIUS 03.

Celebrity Styling témafel­dolgozás Kiss Márk X KREA

A kulisszák mögötti oktatói élmények és a Fashion Stylist hallgatóink témafeldolgozása

Mindig szeretjük kiemelni, hogy a KREA teret ad a progresszív gondolkodásnak és az egyéni kreativitás kibontakoztatásának. Ezért Is vagyunk nagyon büszkék legújabb projektünkre, amikor is Kiss Márk fashion editor & stylist oktatónk vezetésével a Celebrity Styling témafeldolgozás során ilyen színvonalas munkák születtek Fashion Stylist hallgatóink által.

Nézzétek meg Kiss Márk instagram oldalát itt!

Ebben a félévben másodéves stylistjaink ismert hazai sztárok megújult stílusát álmodták meg és egy egyénre szabott fantáziavilágot alkottak a választott celebrityk köré. Természetesen a Fashion Stylist hallgatóink az öltözködési ajánlásokon túl izgalmas látványvilággal komplex divatanyagokat alkottak, amelyek által megújult lookot kaptak a sztárok.

Kiss Márk volt a KREA meghívott konulens témavezetője, aki testvériskolánk, a Mod’Art International Budapest divattervezőjeként diplomázott, 2009-ben indította saját márkáját KISSMARK DESIGN. Azóta is változatos divatprojekteken dolgozik, saját márkájának építése mellett izgalmas editorial munkák stylistja, art directora, elismert divatszakember.

Sok hazai híresség személyi stylist-ja, többek közt többek közt Tolvai Renit, Köllő Babettet, Tóth Andit, Pásztor Annát, Dobó Katát, illetve a hazai sztárvilág és szinte minden közismert előadó - és színművészét rendszeresen öltözteti. Rendszeresen dolgozik tévés produkciókban. Legutóbb a Next TopModel Hungary stylistjaként is találkozhattatok vele. 2024 – ben a Fashion Awards Hungary Az Év Stylist-jának választotta.

Kiss Márk gondolatai a közös munkáról a KREA hallgatókkal.

Mennyire lehet egy stylist szakmájában individuum, vagy inkább elsősorban alkalmazkodni kell a megrendelőihez?

" Valaki lehet kivitelező, koncepciókat kap és változatos feladatokat kap és mindegyikben tud alkalmazkodni, alkotni és működni. Előfordul az is, hogy valaki egy brandet épít egyediségével, stílusával és olyan megrendelőket kap akik tudják, hogy ő mit nyújt és milyen az ő világa. Azt gondolom, hogy ez a fajta munkamódszer elsősorban külföldön működik jobban, de nálunk is egyre inkább van igény az effajta megközelítésre.  Mi szakemberként úgy oktatunk, hogy a hallgatók a nemzetközi színtéren is meg fogják tudni állni a helyüket. "

A Modart-ban évek óta tanítasz, de ez volt az első féléves projekted a KREA hallgatókkal. Milyen volt a közös munka?

" Nagyon jó anyagok születtek a hallgatóktól, sok aktív hazai stylist nem csinál feltétlenül ilyen koncepciókat. Ráadásul ennyire komplexen, hogy kreatív directing is a feladat része volt már, valamilyen szinten éríntették ezt is. Összességében nem született olyan anyag, ami ne lenne jó, vagy ne állná meg a helyét szakmailag. Biztos vagyok benne, hogy fogják is használni a celebrity-k a fotósorozatokat, mert sokszor nem készül róluk ilyen jó anyag. "

" Maga a feladat mélyvíz volt, de megugrották a hallgatók és nagyon jó munkák születtek. Igyekeztünk úgy összeválogatni a párokat, hogy mindenkinek a temperamentuma kicsit hasonló legyen, jól passzoljanak. Felmértük, hogy a diákok milyen szinten vannak, vagy milyen a stílusuk, ha alakul éppen az nagyjából milyen éppen és melyik ismert embernek az imidzséhez tudjuk párosítani. "

" Fontos, hogy ne legyen maga a feladat mellényúlás, hanem kihívás legyen. Mert nem mindenkivel könnyű és természetesen egy civillel sem. Mindenki másként látja magát és sokszor, ha egy külső szem nyúl hozzá az teljesen máshogy közelíti meg, vagy másként látja az adott személyt. "

Celebrityk, akikről az elkészült anyagokat következő hírünkben megmutatjuk Nektek:

Jauri @jaurimusic
Balázs Krisztina Fashion Stylist hallgatónk

Myra Monoka @myramonoka.wav
Mudri Mátyás

Poisson - Angeli Barbara @angelibarbi
Nagy Brigitta Fashion Stylist hallgatónk

Tolvai Reni @tolvaireni
Simon Amanda Fashion Stylist hallgatónk

Péterffy Lili
Szűcs Lilla Panka Fashion Stylist hallgatónk

Vavra Bence @vavrabence
Zrubka Zsófi Fashion Stylist hallgatónk

Polgár Odett @odettofficialinstagram
Bene Laura Fashion Stylist hallgatónk

További információk
szakunkról

icon jobbrafel nyíl