Simon Edit

interior stylist
interior stylist
@ Edit Simon Interior & Set Styling
@

Végzett lakberendezőként kezdtem meg tanulmányaimat a Krea Design Iskolában, ahol 2013-ban diplomáztam Enteriőrstylist szakon. 2015-ben tanárként tértem vissza a KREA-ba, azóta segítem az Enteriőr Designer – Belsőépítész, Enteriőr & Event Stylist, valamint a Lakberendező szakon hallgató tanulókat a különféle évfolyamokon. A tanítás mellett stylistként belső terek, díszletek, képanyagok berendezésének tervezésével és kivitelezésével foglalkozom.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

A KREA-t a tanári csapat inspiráló közege, és a hallgatókkal való együttműködő tanulás és tanítás teszi különlegessé. Az itt tanított és alkalmazott tervezői metodika, amit minden KREA-n végzett tanuló útravalóként visz magával, és aminek köszönhetően látványos ütemben bontakoznak ki a hallgatók kreatív képességei. Volt diákként van tapasztalatom ennek az útnak a személyes megélésében, a kezdetektől a diplomáig.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

A tervezésben számomra a legfontosabb maga az alkotói folyamat, az út, amit bejárunk a projekt létrehozása során, legyen szó a KREA-n végigvitt koncepcionális tervezésről vagy valós munkáról. Ennek az útnak az esszenciája maga a flow élmény, de leágazásaiban magában rejti a tanulást, a tapasztalást és adott esetben a tökéletlenség elfogadását is. Ami lényeges az a szimbiózis, ami egy adott tervezés során a feladattal összefon minket.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

A KREA tanítási struktúrájából adódóan az órák alatti személyes konzultációk lehetőséget biztosítanak arra, hogy nem pusztán a diákok munkáit ismerjük meg, hanem személyiségüket, belső világukat, egyéni megküzdéseiket is, így egyszerre van lehetőségem egyéni és csoport szinten is nyomon követni fejlődésüket. Ebben a fejlődési folyamatban nem kizárólag az ismeretek megtanulása a cél, hanem az inspiráció és a tervezés örömének elsajátítása is.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

A jövő tervezőjének lenni kihívásokkal teli feladat, mert minden minket érő hatás egyre gyorsabb mozgásban és változásban van. Stabilitást adhat viszont annak a szemléletnek a hordozása, ami egy környezettudatos, nem csak saját szakmai területéről inspirálódó, mindig kíváncsi, kutató szemléletű tervezőt feltéltelez.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Enteriőr
Stílustervezés
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon