Pintér Péter

belsőépítész
owner
@ Pinter_Concept
@

A KREA-n végeztem Enteriőr Designer - Belsőépítész szakon. Főleg lakóingatlanok belsőépítészeti tervezésével foglalkozom, lakások, családi házak, nyaralók, azonban akadnak a portfóliómban irodatervezés, étterem, kávézó, szálláshely vagy akár kiállítótér is. Magyarországon kívül terveztem már Németország, Franciaország és Olaszország területén is enteriőröket. A legnagyobb elismerés számomra, hogy számos visszatérő ügyfelem van, akiknek harmadik, negyedik ingatlajnából hozzuk ki az igényeknek megfelelő lehető legtöbbet. Pályafutásom elején gyakran egyedül dolgoztam, azonban mostanra a professzionálisabb végeredmény eléréséhez társtervezők közreműködésével teljesítem a feladatokat. 2020 óta vagyok a KREA tanári csapatában. Belsőépítész végzettségem mellett informatika diplomával folyékony angol és alapszintű olasz nyelvtudással rendelkezem.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Támogatom a KREA filozófiáját és tehetséggondozását. Jó látni, ahogy a hallgatók évről évre fejlődnek és a tanulmányok végeztével saját karrierjüket építik. KREA-n fontos a diákok egyéni fejlődése és az értékelések során az önmagukhoz képesti fejlődést helyezzük fókuszba.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Munkáim során olyan egyedi belsőépítészeti megoldásokat tervezek ügyfeleimnek, amiben a dinamikus, elegáns és határozott stílus a domináns. Téralkotások alapja az átlátható és átgondolt koncepcióra épülő megjelenés. Szenvedélyem az enteriőrtervezés, melyet nagy odafigyeléssel végigkísérek az elképzeléstől a megvalósulásig. Az általam megálmodott életterek mindig a megrendelő igényeihez, szükségleteihez és lehetőségeihez igazodva valósulnak meg.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Következetesség, stabil alapok és diverzifikáció a három fő alappillére egy jó oktatásnak. Következetesnek kell legyünk, a fejlődéshez néha elengedhetetlen egy kis szigor. Át kell adnunk, és meggyőződni róla, hogy a hallgatók elsajátították a legfontosabb alapokat amire aztán majd Ő maguk építkezhetnek a szerzett tapasztalataik alapján. Diverzifikáció mindenhol fontos, de egy kreatív iskolában nélkülözhetetlen. Olyan ez mint adni valakinek egy festővásznat, ecsetet, festéket és megkérni hogy alkosson, soha nem születik két egyforma végeredmény, így nem is lehet egy séma szerint értékelni azokat.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Folyamatosan fejlesszétek magatokat, és fokozatosan vizsgáljátok felül a saját értékeiteket. Nem szabad alábecsülni magatokat, viszont elszállni sem érdemes. Magyarországon jó úton járunk a kreatív szakmák elismertetésében, de még mindig néha érezni, hogy gyerekcipőben vagyunk. Az iskolából most kikerülő generációnak az a feladata, hogy legyőzve a sztereotípiákat, elismert és értékes szakmává formálja a közvéleményt, minden kreatív szellemi terméket előállító szakterület esetében.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Enteriőr
Belsőépítészeti tértervezés
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon