Pandula András

Építészmérnök, rehabilitációs szakmérnök
owner
@ NT Control Bt.
@

1997-ben szereztem diplomát az Ybl miklós Mûszaki Fõiskolán, majd tanulmányaimat a svédországi Dalarna Egyetem Rehabilitációs Szakmérnöki szakán valamint a Stockholmi Királyi Mûszaki Egyetem Építészmérnöki Karán folytattam.
Az egyetemes tervezés ill. akadálymentes építészet oktatásával, gyakorlati alkalmazásával, fejlesztésével foglalkozom. Részt veszek az egyetemes tervezéssel és az akadálymentes épített környezettel foglakozó hazai és nemzetközi szakértõi-szaktanácsadói testületek munkájában, kutatásiban. Folyamatosan publikálok szakcikkeket az akadálymentes építészet témakörében, több szakmai kiadvány szerzõje, szerkesztõje voltam.
Az akadálymentes építészet és egyetemes tervezés terén kifejtett kiemelkedõ szakértõi és oktatói tevékenységem elismeréseként az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlõségi Minisztérium 2005-ben "Esélyegyenlõségért Díj"-ban részesített.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Fiatalos, kreatív környezet mely inspiráló mind a hallgatók mind az oktatók részére.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

A célom, hogy a hallgatók a műszaki/tervezési követelmények hátterét, összefüggéseit megértsék és így azoknak való megfelelést kreatívan tudják egyedi kialakítású belső terek, bútorok kialakításánál érvényesíteni.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Fontosnak tartom hogy a hallgatók ráébredjenek arra hogy attól hogy valami akadálymentesen tervezett az attól még szép, esztétikus is lehet.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Egy enteriőr legyen esztétikus, de amellett használható is: a design mellett a funkcionalitás és a használói igények teljeskörű kielégítése azonos súllyal bír, ne feledkezzünk meg erről!

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Enteriőr
Akadálymentes környezettervezés
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon