Kővári-Piros Panka

belsőépítész
founder
@ LifeCouture
@

2008-ban végeztem a KREA Enteriőr Designer szakán, és azóta is belsőépítészként dolgozom. Jelenleg szabadúszó vagyok, de csapatban is volt szerencsém dolgozni a Geppetto belsőépítészeti irodánál, amit nagyon szerettem, sokat tanultam önmagamról és a szakmáról. Rendhagyó projekt keretében terveztem már kuwaiti határátkelőt is.  A tervezői szakma számomra egy nagyon érdekes, önismereti út. Folyamatos változás és monitorozása a külső- belső folyamatoknak, nemcsak a trendek miatt, hanem ahogy az én belső utam változik és én magam változom, úgy érik és válik egyre "másabbá" egy- egy terv. Szeretem a megrendelők sokszínűségét, azt hogy egy picit beleláthatok az életükbe és hatással lehet rájuk.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Engem a Krea feltölt, mert egy olyan hely, ahol a diákok inspirálnak, és ahol kollégák révén sokszor meg tudom figyelni magam kívülről, amiből rengeteget tanulok. Ebből kifolyólag frissen tart, megújít és formába hoz.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Az esszencia: a funkció és a design egyensúlyának megtalálása, konvenciók átlépése, időtálló tervezés. Szenvedélyből dolgozom, sok kérdést feltéve, a megrendelővel közösen gondolkodva, hogy valahányszor belép a tervezett terébe az az érzés járja át, hogy ez ő: különleges, egyedi. Fontos számomra, hogy nagyon szeresse, otthonként működjön, praktikus legyen és kényelmes számára. Azt szeretném, hogy mind a tervezés folyamata, mind a végeredmény jó érzésekkel töltse el a megrendelőt, és úgy érezze egyedül nem tudta volna ezt létrehozni. Az jusson eszébe, milyen sok apró kényelmi dolog valósult meg a funkcionális tervezés által, és egyben milyen gyönyörű a koncepció miatt.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Szeretném, ha a hallgatók megtalálnák a belső szabadságukat és képesek lennének mindent több, vagy a megszokottól eltérő aspektusból megvizsgálni, válaszokat keresni, és ezzel párhuzamosan a funkcionalitást is prioritásként kezelni.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Nagyon fontos a belső szabadság, a megújulás képessége, szakmai alázat és a gyökerek. A folyamatos inspiráció, belső csend keresése, feltöltődés és a türelem. Örök tanulás, kooperáció. Legyen időtök a lelassulásra, a világ csodálására és megfigyelésre! Merjetek lemenni önmagatok legmélyebb rétegeibe, feltérképezni azt, és merítkezni ezekből a tapasztalásokból!

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Enteriőr
Stílustervezés
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon