Kovacsics Miklós

enteriőrtervező
founder
@ Modulor Werk
@

Belsőépítész tervező vagyok, a Modulor Werk alapítója. Tanulmányaim - és néhány gyakornoki, rajzolói év - után közel tíz évig egy, designbútorok kereskedelmével és belsőépítészeti tervezéssel foglalkozó cégnél dolgoztam, ahol a kezdő tervező-értékesítői pozícióból üzletvezetővé, majd a - időközben önálló területté fejlődő - belsőépítészeti tervezés üzletág vezető tervezőjévé váltam. Az egyre nagyobb számú és volumenű projekt, az ezáltal megkövetelt csapatbővítés mind emberileg, mind szakmailag folyamatos kihívások elé állított, de ugyanakkor tapasztalatot, sikert és elégedettséget is hozott magával. 2022-ben léptem tovább, amikor önálló brandként elindítottam a Modulor Werket, amelyben folyamatosan alakuló kreatív műhelyként a projektek és az ügyfelek igényeihez idomulva dolgozunk együtt szakmájukban kimagasló enteriőrtervezőkkel, stylistokkal, grafikusokkal, látványtervezőkkel.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani? 

A KREA oktatói és hallgatói közössége olyan inspiratív miliőt jelent, amelyben a tudás megosztása és a tapasztalatcsere nem csak a hallgatókat, hanem minket, oktatókat is folyamatos fejlődésre sarkall. A KREA olyan közeg, ahol egymás elismerése és tisztelete példaként szolgál a hallgatók későbbi szakmai együttműködéséhez is.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Szakmai-szellemi műhelyként olyan dinamikus együttműködések kialakítása a célom, amelyek révén az egyes projektekben mindig a feladat - és az ügyfél - által megkívánt szakmai szereplők bevonásával, a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk elérni a kitűzött eredményt. A partneri együttműködésben hiszek akár ügyfelekről, akár kollégákról van szó, az eredmény pedig a tudásunk legjavából összeálló közös munka gyümölcse.

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak? 

Saját pályakezdésem, illetve korábbi, frissdiplomás kollégáim esetén is úgy láttam, a képzések során megszerzett tudás gyakorlati helyzetekben történő alkalmazása jelenti az egyik legnagyobb kihívást, így a tanítás során az elmúlt közel 15 év szakmai tapasztalatára alapozva célzottan az "éles" helyzetekben felmerülő folyamatokra, feladatokra és problémákra fókuszálok. Az a célom, hogy a hallgatók ne csak lexikális, hanem módszertani tudással is rendelkezzenek szakmai pályafutásuk kezdetére.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

A siker összetett folyamatok eredménye, amelyben nem csak a szakmai tudás játszik fontos szerepet. A jó tervező tisztában van a szakmai előírásokkal, a trendekkel, ismeri kortársait, a kapcsolódó társterületeket, ugyanakkor kicsit pszichológus, kicsit szociológus is, na meg közgazdászt meghazudtolva ellenőriz burkolatszámításokat, négyzetméterárakat vagy kivitelezői költségvetést - és az sem árt, ha van egy kis prófétai vonása, hogy munkái során jó ízlésre tanítson és úgy vezesse megrendelőjét, a társtervezőket vagy a kivitelezőket, hogy mindannyian lássák, értsék, szeressék és magukénak érezzék a kitűzött célt.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Enteriőr
Belsőépítészeti tértervezés
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon