Brauer Ildikó

festőművész-grafikus
@

A festészet és a KREA-n való tanítás a két fő csapásvonal az életemben. Hol 'bent', hol 'kint' tevékenykedem. Egyéni és csoportos kiállításokon veszek részt. Számomra az egyik legfontosabb csoportos kiállítás 2012-ben a Magyar Nemzeti Galériában való részvétel volt, amire pályázat útján kerültem be. 1990-94 között a MOME grafika, majd 2009-ben Antonio Gualda Nemzetközi Képzőművészeti diplomát szereztem Spanyolországban. Később művészetterapeuta képzésen bővítettem tudásom.

Számos szakmai díjjal ismerték el munkásságom:

  • 2001 Vendégvárás Művészete - II. díj
  • 1994 Heltai Gáspár Diplomapályázat - I. díj
  • 1993 Ösztöndíj – Berlin
  • 1993 Pestszenterzsébeti Önkormányzat Arculattervezése - III. díj
  • 1991 MIF: Dióssy-Nagyajtai pályázat - I. díj
Miért szeretsz a KREA-n tanítani?

Szinte a kezdetektől fogva jelen vagyok a KREA életében, egymást formáltuk az évek során. Láttam hogyan fejlődik ki a magból, amit anno elvetettek egy professzionális iskolában. Egyedisége mindig vonzotta a hallgatókat és hívogatta a hasonló értékrendet képviselő tanárokat, akik a hivatás iránti szeretetükről és a legmagasabb kreativitásról, minőségi kvalitásukról ismertek. Olyan helyről beszélek, ahol mindenki kiaknázhatja a magában rejlő lehetőségeket, amit a későbbiekben kamatoztathat szakmájában. Társteremtővé válnak az évek során.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

A kinyilatkoztatás mindig megvárja a kellő pillanatot, amikor megmutatja magát. Érlelődik, csiszolódik, átalakul és megszületik. Miért hagynám ki ezt a folyamatot az életemből, amikor a Teremtés képessége megadatott!

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak?

Az Égiek akaratából tanítok, Ők jobban tudták, mint Én, hogy ezt kell csinálnom. A technikákon és a módszereken túl valami másnak is a felszínre kell törnie, ami csak szenvedélyes alkotói munka közben transzformálódik.

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Add Önmagadat, legyél bátor, rugalmasan alkalmazkodj a változásokhoz. Szeresd, amit csinálsz és csak határidőre leadott, minőségi munkát adj ki a kezedből, amelynek minden részletét gondosan dokumentáltad.

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Enteriőr
Szakgrafika
Építészeti térrajz
Rajz
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon