Bihary Sarolta DLA

építész, belsőépítész
@

Tervezőként elsősorban kulturális beruházásokon, középületeken és magánlakások terein dolgozom. Az alkotás során elsősorban a helyek emberi viselkedésre, kapcsolatokra, érzésekre gyakorolt hatása érdekel, míg oktatói munkám során az épített környezet hatékonyságát elősegítő tanulási/tanítási módszerek kidolgozása érdekel.

A mai MOME-n lettem építész, belsőépítész és tanár. Később ugyanitt szereztem doktori fokozatot. Az építészetet minden területe, tervezés, kutatás, tanítás és tanulás, együttesen érdekelnek és rajzolják ki azt, amit fontosnak tartok az épített környezet kapcsán.

Miért szeretsz a KREA-n tanítani? 

Innovatív, rugalmas intézmény amely hatékonyan, tud reagálni változó tervezői világunk kihívásaira, mégis sok éves múltjával és tapasztalt oktatóival stabil értéket hoznak létre az edukációs plattformon. Az oktatói és a hallgatói csapat színessége inspiratív és izgalmas kollaborációs környezet.

Mi a tervezői hitvallásod? Számodra mi a tervezés esszenciája?

Mikor már nincsenek tervezők és kivitelezők egy projekten, az építkezés zaja elcsendesedett, akkor derül ki, hogyan működnek az az alkotott terek. Mind funkcionálisan, mind esztétikailag vagy érzelmileg. Szeretem ha az alkotásaim, mint gyermekeim, felnőnek és elindulnak önálló felelősségteljes saját útjukon és használóikkal kölcsönösen jól alakítják egymást. 

Mi az oktatói hitvallásod? Mit szeretnél átadni a hallgatóknak? 

Varázslatos dolog alkotni, terekkel foglalkozni. A terek kommunikációnak adnak helyet emberek között és emberek és terek között. Szeretném ezt a nyelvet megtanítani a hallgatóknak. Ahhoz hogy ezen a nyelven jól kommunikáljunk, szükség van műszaki és  esztétikai ismeretekre és ismernünk kell az emberi viselkedéseket is. 

Milyen mentori útravalót adnál a hallgatóknak? Hogyan tudnád inspirálni a jövő tervezőit?

Figyelni és elemezni. Mindig! Ha kell, javítani!

TANTÁRGYAK, AMELYEKET TANÍT

Enteriőr
Belsőépítészeti tértervezés
No items found.
No items found.
No items found.
modal bezárás ikon