Filmes smink és maszk
a képzésről

Megújultak smink szakjaink! 

A következő Professzionális Sminkes csoport 2024. őszén indul!

A 2022/2023-as tanévben egy teljesen új rendszerben indítjuk a sminkes képzéseinket, melynek célja, hogy a minisztérium  által elfogadott szakmai programkövetelményeknek megfeleljen és a diákok hivatalos szakképesítéssel rendelkezzenek. Ennek megfelelően megreformáltuk az oktatásunk struktúráját és tematikáját úgy, hogy mind a divatsmink, mind a filmes smink iránt érdeklődők megtalálják benne a számításukat.

MIÉRT A KREA?

Egységes PROFESSZIONÁLIS SMINKES KÉPZÉST indítunk, ami magába foglalja a divatsmink, filmes smink, színpadi smink és maszkos ismeretek alapjait egy szakban, mindemellett kiegészül olyan szépészeti ággal, mint a szemöldök és szempilla design. Szakelméleti és gyakorlati tantárgyak mellett művészeti és vizuális kurzusokkal mindez min. 800 óraszámú képzés, ami 3 félévből áll. A képzésben megszerezhető a Smink és szempillaépítő államilag elismert bizonyítványa és a KREA magániskolai felső szintű tanúsítványa.

Kérdés esetén munkaidőben keressétek bátran szakvezetőnket, Tégely Laurát az alábbi elérhetőségeken:
laura.tegely@gmail.com
+36 70 318 56 84

Nézd vissza a 2023/24. tanév online tájékoztatóját, amelyben Tégely Laura szakvezetőnk részletesen bemutatják neked a Professzionális Smink szakunkat:

Nyilvántartásbavételi szám
Sminkes és szempillaépítő • Intézményi engedélyszám: E/2020/000386 / Képzés KEOR száma: 1012 / Programkövetelmény száma: 10124003
Megszerezhető végzettség minősítése
Sminkes és szempillaépítő államilag elismert középfokú bizonyítvány, Képesítési Keretrendszer: 4, Professzionális Smink magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű felsőszintű tanúsítvány,
PROFESSZIONÁLIS SMINKES KÉPZÉS
Alkalmak
3x3-6 óra/hét
Időpontok
csütörtök/péntek délután (16.30-21.15), hétvégén (10.00-15.00)
Képzési idő/hét
3 félév
Összes óraszám
800-1000 külsős gyakorlatokkal
Képzési díj
650.000 Ft (áfamentes)/félév. A tandíj részben tartalmazza az órán használt anyagokat, viszont NEM tartalmazza az állami központi vizsga díját.
TEMATIKUS WORKSHOPOK
Alkalmak
Változó hosszúságú, időszakosan meghirdetett képzések
Időpontok
Kidolgozás alatt
Képzési idő/hét
Kidolgozás alatt
Összes óraszám
Kidolgozás alatt
Képzési díj
Kidolgozás alatt
felvételi követelmények
 • PROFESSZIONÁLIS SMINKES KÉPZÉS
 • 1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  2. Önéletrajz. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi sminesek, szakmai fórumok médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.Terjedelme: maximum 1 db A4-es oldal, 2-3.000 karaketer.

  4. KollázsKészíts hangulat kollázst két témára. Egyrészt a kedvenc sminkstílusodról, inspirálódva trendekből vagy filmes karakterekből. Terjedelem: 1 db, minimum A4-es méretben.  Másrészt a négy őselem (tűz, víz, föld, levegő) egyikétől inspirálva. Terjedelem: maximum 1 db, minimum A4-es méretben.  Ezeket digitalizálva kérjük ppt vagy pdf formátumban (lehet kézzel készíteni és  scannelve/befotózva vagy eleve elektronikusan készíteni.)

  5. Felvételi elbeszélgetés. Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt a felvételi feladatok közös megtekintése követi.

   

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Viselettörténet
Sminktörténet
Vizuális kommunikáció
Színtan elmélet és gyakorlat
Programismeret
Marketing és vállalkozási ismeretek
Produkciós ismeretek
Kozmetikai alapismeretek
Anyagismeret
tervezési tárgyak
Smink elmélet és gyakorlat
Korsmink
Beauty smink
Filmes smink
SFX
Fantázia smink
Testfestés
Airbrush alapismeretek
Szemöldök és szempilladesign
Szempillaépítés 1-4D
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM