Szerezz Grafikus BA és MA diplomát a KREA-ban!
2021. július. 02.

Szerezz Grafikus BA és MA diplomát a KREA-ban!

Ahogy arról legutóbbi hírünkben beszámoltunk, a most záruló 2020/21-es tanév számos új partneri kapcsolatot hozott a KREA életébe és ezzel együtt számos új lehetőséget nyitott meg a KREA-s hallgatók számára.

Örömmel adjuk hírül, hogy a KREA igazgatója, Nemes Mara a Visart Hungary Művészeti Akadémia igazgatói tisztségét is átvette, ezzel a fúzióval pedig megnyílt a lehetőség a KREA grafikus szakjára jelentkezőknek, hogy a magyar képesítés mellett francia magániskolai diplomát is szerezhessek. A lehetőség már a 2021/22-es tanévre jelentkező hallgatók előtt nyitva áll.

Hogyan szerezhetsz grafikus diplomát a KREA-ban?

A KREA-s végzettség nívója szakmai körökben eddig is egyet jelentett a sokrétű, gyakorlatban is alkalmazható és naprakész tudással, és ez gyakorlott grafikus oktatói gárdánknak és a kiérlelt képzési programunknak köszönhetően a jövőben sem változik. A Visart vizuális kommunikáció szakvezetését a szakmailag széles körben elismert Simon Attila vette át, aki Kathi Zsolttal továbbra is a KREA grafikus és brand designer szakvezetéséért felel.

Minthogy a Visart Hungary a francia Studio Efet Créa művészeti főiskola magyarországi képviselője, a KREA és a Visart intézményi együttműködése lehetővé teszi, hogy grafikus szakjainkon tanuló hallgatóink a képzés elvégeztével francia állami (bachelor vagy master) diplomához jussanak. Az együttműködésnek köszönhetően az alábbi feltételekkel az alábbi tanúsítványok szerezhetők meg, amennyiben a hallgató a képzés végén részt vesz egy hónapos workshopon Párizsban, és megfelel a végzettséghez tartozó záróvizsgákon, illetve diplomavédésen. A workshop, a vizsgák, illetve a diplomavédés angol nyelven zajlanak, egyszeri díjuk kb. 1800 Euro.

3 évnyi tanulás után: Graphic and Communication Designer (Concepteur en Communication Graphique et Numérique - Titre RNCP 6 EU6) – a francia állam által elismert BA diploma

5 évnyi tanulás után a párizsi vizsgák után: Digital Design Expert (Expert du Design Numérique - Titre RNCP 7, EU 7) – a francia állam által elismert MA diploma

A párhuzamosan végezhető franciaországi képzés, az azzal járó vizsgázás, és az ezért járó képesítés csupán opcionálisan választható lehetőség, semmiképpen sem a KREA-s képzés kötelező része. Amennyiben a hallgató nem kíván élni a partnerprogram kínálta lehetőségekkel, magyarországi tanúsítványát ugyanúgy megszerzi a képzés végén.

Azok számára viszont, akik élnek a lehetőséggel, a képzés 95%-ban Magyarországon zajlik, és csak a záróvizsga és az ahhoz kapcsolódó vizsgák helyszíne Párizs. Ebben az esetben a képzés díja tekintetében a francia képzés díja érvényes. A partnerprogram emellett lehetővé teszi, hogy a hallgató képzését (francia nyelven) igény szerint bármikor Párizsban is folytassa.

Az együttműködésnek köszönhetően tehát a KREA-ba jelentkező hallgató az alábbi négy konstrukció közül választhat:

1. Művészeti grafikus képzés (2 éves képzési programmal) ez felel meg a régi OKJ szintnek. A tanulmányai végén, ha az iskolában teljesítette a modulokat, egy állam által kijelölt vizsgaközpontban kell majd vizsgázni (ez az új képzési törvény miatt változik, régen az OKJ vizsgát az adott iskolában tartották.) Végzettség: Művészeti grafikus  (Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR): 4 szint

2. Művészeti grafikus képzés (3 éves képzési programmal) szintén központi vizsga tehető. Végzettség: Művészeti grafikus + KREA Tervezőgrafikus magániskolai tanúsítvány

3. Művészeti grafikus képzés + párhuzamosan a francia képzésben való részvétel (3 éves képzési program), ha NEM utazik ki valaki a 3 év végén az egy hónapos francia workshopra és nem ott tesz záróvizsgát. Végzettség: Művészeti grafikus + KREA Tervezőgrafikus magániskolai tanúsítvány + Studio Efet Créa francia magániskolai (nem állami) BA végzettség.

4. Művészeti grafikus képzés + párhuzamosan a francia képzésben való részvétel (3 éves képzési program), ha a HALLGATÓ KIUTAZIK a 3 év végén az egy hónapos francia workshopra és OTT tesz záróvizsgát. Végzettség: Művészeti grafikus + KREA Tervezőgrafika magániskolai tanúsítvány + Studio Efet Créa francia állam által elismert BA nemzetközi diploma (RNCP 6).

A tandíjra vonatkozó információkat lásd a szakok leírásában.

 

Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM
Social KREA