Szerezz BA és MA diplomát a KREA-ban!
2021. június. 19.

A 2020/21-es tanév az újítások, a fejlődés és a partneri viszonyok éve volt a KREA-ban. Ebben a cikkben arról szeretnénk beszámolni, hogy a KREA újdonsült nemzetközi együttműködése következtében milyen új lehetőségek nyíltak meg a divattervező szakunkra jelentkezők számára.

Szerezz BA és MA diplomát a KREA-ban!

A 2020/21-es tanév az újítások, a fejlődés és a partneri viszonyok éve volt a KREA-ban. Ebben a cikkben arról szeretnénk beszámolni, hogy a KREA újdonsült nemzetközi együttműködése következtében milyen új lehetőségek nyíltak meg a divattervező szakunkra jelentkezők számára.

Örömmel adjuk hírül, hogy igazgatónk, Nemes Mara a KREA mellett 2020 őszétől a Mod’Art International Hungary főigazgatója lett. A Mod’Art a nemzetközi porondon elsőrangú tényezőnek számító párizsi Mod’Art International Paris divatiskolát képviseli, mely Shanghaitól Szentpétervárig a világ számos országában képviseli magát kihelyezett iskolákkal, valamint neves partnerintézményekkel rendelkezik többek közt Londonban, Berlinben vagy New Yorkban.

Igazgatónk személye a KREA és a Mod’Art International Hungary sajátos együttműködését teszi lehetővé. A kooperációnak köszönhetően a képzésre jelentkezők egyaránt elsajátítják a KREA évtizedes múltú koncepcionális tervezési szemléletét, valamint a belefolyhat a nemzetközi divatipar vérkeringésébe. A divattervező képzést a következő szintre emeltük azzal, hogy mindkét iskola szakmailag és tanárilag bizonyított csapata együttesen dolgozik majd azon, hogy a képzésre jelentkezők a lehető legprofesszionálisabb tudást sajátíthassák el. A Mod’Art International Hungary képzésének tanszékvezetője továbbra is Horváth Szilvia divattervező, vezető szaktanácsadója pedig Anda Emília divattervező, a KREA divattervező képzésének szakvezetője.

Hogyan szerezhetsz divattervező diplomát a KREA-ban?

A párizsi kapcsolat lehetővé teszi, hogy a KREA esti divattervező képzésére jelentkezők a magyarországi tanúsítvány mellett franciaországi BA, illetve MA diplomához jussanak.

Az együttműködésnek köszönhetően az alábbi feltételekkel az alábbi tanúsítványok szerezhetők meg, amennyiben a hallgató a képzés végén részt vesz egy hónapos workshopon Párizsban, és megfelel a végzettséghez tartozó záróvizsgákon, illetve diplomavédésen. A workshop, a vizsgák, illetve a diplomavédés angol nyelven zajlik.

3 évnyi tanulás után: Fashion Designer (Bachelor Styliste-Modéliste) – párizsi magánfőiskolai BA diploma – védés Magyarországon

4 évnyi tanulás után: Fashion Designer (Styliste Designer Mode) – államilag elismert MA1 diploma (Titre RNCP Niveau, EU 6) – tanulmányok Magyarországon, védés Párizsban

5 évnyi tanulás után: International Fashion and Luxury Manager (Manager international en Industries de la mode et du luxe) – államilag elismert MA2 diploma (Titre RNCP Niveau, EU 7) –  tanulmányok Magyarországon, védés Párizsban

A franciaországi továbbképzés, vizsgázás, és az ezekkel járó képesítés csupán opcionálisan választható lehetőség, semmiképpen sem a KREA-s képzés kötelező része. Amennyiben a hallgató nem kíván élni a partnerprogram kínálta lehetőségekkel, magyarországi tanúsítványát ugyanúgy megszerzi a képzés végén.

Azok számára viszont, akik élnek a lehetőséggel, a képzés 95%-ban Magyarországon, a képzést lezáró vizsgák viszont Párizsban zajlanak. A partnerprogram emellett lehetővé teszi, hogy a hallgató képzését (francia nyelven) igény szerint bármikor Párizsban is folytassa.

A tandíjra vonatkozó információkat lásd a szakok leírásában.

Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM
Social KREA