Grafikus - Brand Designer felsőszintű
a képzésről

Nívós grafikai ügynökségek profi grafikusa szeretnél lenni? Egy menő kreatív közegben szeretnél tanulni? Válaszd a Krea grafikus képzéseit!

A Grafikus képzésen a hallgatóink, hazai és nemzetközi szinten piacképes tudást kapnak, és professzionális szakmai portfóliót építenek. A KREA képzési struktúrája, lehetőséget biztosít a grafika design felső és mesterszintű elsajátítására.

Nézd vissza a 2023/24. tanév online tájékoztatóját, amelyben Nemes Mara igazgatónk, illetve Kathi Zsolt szakvezetőnk részletesen bemutatják neked minden egyes grafikus szakunkat:

 

ÚJDONSÁG - BA diplomaszerzési lehetőség!

Szerezz Graphic & Digital Designer BA diplomát a KREA és a Visart Art School Budapest újdonsült együttműködésének köszönhetően! A Visart 2020 óta a KREA vezetősége alá tartozik, ezért oktatási színvonala megegyezik a KREA nívójával. A nappali tagozatra jelentkező hallgatóink francia BA diplomát kapnak. További információkért kattints ide!

Nyilvántartásbavételi szám
Képző- és iparművészeti munkatárs (Művészeti grafikus) / Intézményi engedélyszám: E/2020/000386 / Képzés KEOR száma: 0213 / Programkövetelmény száma: 02134006
Megszerezhető végzettség minősítése
Művészeti Grafikus középfokú állami bizonyítvány, valamint Tervezőgrafikus - Brand Designer szakirány magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű felsőszintű tanúsítvány
Grafikus - Brand designer
Alkalmak
2-3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
6 félév
Összes óraszám
~1250
Képzési díj
490.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
Graphic & Digital Designer BA - NAPPALI
Alkalmak
4-5x3-8 óra/hét
Időpontok
10:00-16:30 vagy 14:00-21:15/nap
Képzési idő/hét
6 félév
Összes óraszám
~1600
Képzési díj
550 000 Ft + 600 € / félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
felvételi követelmények
 • JELENTKEZÉS MENETE
 • 1. ONLINE JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSE

  Az alábbi dokumentumok elküldése a titkarsag@kreaiskola.hu címre:

  2. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.
  Terjedelme: maximum 2db A4-es oldal

  4. Regisztrációs díj + tandíj I. részlet (helyfoglaló) befizetése a Művészeti KREA kft. bankszámlaszámára (10405004-50526767-84541002, K&H Bank)

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT A JELENTKEZÉS MENETÉRŐL ITT TALÁLSZ!

   

 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A GRAFIKUS - BRAND DESIGNER KÉPZÉSRE
 • felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal bedigitalizálva el kell küldeni, valamint a felvételi elbeszélgetésre az eredeti munkákat el kell hozni! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldtéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

  A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás, mivel több technikával is kivitelezhetőek. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

   

 • FELVÉTELI FELADATOK
 • 1. Story

  Készíts álló vagy fekvő formátumú, színes vagy fekete-fehér kompozíciót életed egy fontos történésének felhasználásával. A lapon lehetnek szöveges és képi elemek, utóbbinál felhasználhatók fotók vagy szabad kézzel, illetve számítógéppel készült saját (!) illusztrációk, fotómanipulációk. A feladat megközelíthető manuális és/vagy számítógépes grafikai megoldásokkal, és a tipográfiai kifejezőeszközök is fontos szerephez juthatnak A feladat lényege, hogy a felület képi, grafikai igénnyel készüljön, nyújtson vizuális élményt egy külső szemlélő számára is. Tehát nem fényképalbumot várunk, hanem izgalmas grafikai lapot, amelynek inspirációja egy fontos életesemény. A felvételi vizsgára 1 db terv elkészítése a feladat.

  Beadható / feltölthető PDF vagy RGB jpg formátumban.
  Méret: A4, felbontás: 150 dpi
  A manuális eszközökkel készült kép digitalizálásához használható scannelés, fotózás.
  Személyes felvételin történő bemutatás: A3-as lap vagy print formájában.

  2. Betűkompozíció

  Készíts álló formátumban, saját neved betűinek felhasználásával betűkompozíciót, figyelembe véve alapvető kompozíciós elveket (kontrasztok, ritmus, hangsúlyok, stb.). A feladat a neved betűivel szabadon játszva, azokat együtt, külön-külön, betűsort alkotva vagy azokból szöveg textúrát készítve, egyes karaktereket kiemelve, a betűket grafikai elemekként értelmezve, vizuálisan izgalmas, dinamikus, színes vagy fekete-fehér tipo-grafikai lapok létrehozása. Nem kötelező a neved összes betűjét felhasználni! Ha a kompozíció úgy kívánja, az egyes betűk természetesen ismétlődhetnek is. Elsődlegesen létező (megtervezett) betűtípusok használata a cél, de elképzelhető szabadabb (festett, rajzolt) betűhasználat is, ha az tipográfiai igénnyel készül. Fontos, hogy csak tipográfiai eszközök (betűk és más tipográfiai jelek) használata lehetséges, képi elemek (fotó, illusztráció) használata nem megengedett, kivéve, ha a fotó vagy illusztráció a neved betűjét tartalmazza. A felvételi vizsgára 3 db terv elkészítése a feladat.

  Beadható / feltölthető PDF vagy RGB jpg formátumban.
  Méret: A4, felbontás: 150 dpi
  A manuális eszközökkel készült kép digitalizálásához használható scannelés, fotózás.
  Személyes felvételin történő bemutatás: A3-as lap vagy print formájában.

  3. Plakáttervezés

  Tervezd meg első saját kiállításod plakátját! A plakát lehet színes vagy fekete-fehér, vizuális kifejezőeszközök használatában megkötés nincs. Készülhet digitálisan vagy manuális eszközökkel, illetve a kettő ötvözésével.

  Kötelező elemek:
  A plakát címe / legfontosabb szöveges része: First (írható kis- vagy nagybetűvel, vagy számmal, angol helyesírás szerint: First, FIRST, 1st)
  Egyéb kötelező szövegek:
  – XY (saját név) grafikai kiállítása
  – Megnyitó: 2022. október 9. 18.00
  – Helyszín: KREA Design Iskola
  – A kiállítás megtekinthető: 2023. január 5-ig

  Fontos szempont a plakát műfaji sajátosságainak figyelembe vétele, alapvető kompozíciós elvek alkalmazása (kontrasztok, ritmus, hangsúlyok, stb.) Legyen modern, friss, korszerű.

  Beadható / feltölthető PDF vagy RGB jpg formátumban.
  Méret: A3, felbontás: 150 dpi
  A manuális eszközökkel készült kép digitalizálásához használható scannelés, fotózás.
  Személyes felvételin történő bemutatás: A3-as lap vagy print formájában.

  4. Felvételi elbeszélgetés - Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt a felvételi feladatok közös megtekintése követi.

  NEM KÖTELEZŐ ANYAGOK:

  5. „Vizuális mappa”, amely tartalmazhat

  – tanulmányrajzokat
  – vázlatrajzokat
  – skicceket, krokikat
  – bármilyen (manuális vagy digitális) technikával készült színes képeket, grafikákat
  – tervezőgrafikai alkotásokat (logók, emblémák, arculatok, csomagolástervek, kiadványok, tipográfiai alkotások, plakátok, weboldalak, egyéb online felületek, animációk, stb.)

  6. Szakmai portfólió 

  Grafikus szakjaink, illetve a felvételi feladatok kapcsán kérdéseitekkel keressetek bennünket nyugodtan a titkarsag@kreaiskola.hu email címen vagy a +36 70 318 2970-as számon!

Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM