Grafikus - Brand Designer felsőszintű
a képzésről

Grafikus szeretnél lenni, de szeretnéd először megtapasztalni, mennyire áll hozzád közel ez a szakma? Próbáld ki magad, ismerd meg a reklámgrafika különböző műfajait! Kezdd el a képzést, és ha a következő fokozatban szeretnél csatlakozni a mesterszintű designer képzéshez, megteheted!

Nézd vissza a 2022/23. tanév online tájékoztatóját, amelyben Nemes Mara igazgatónk, illetve Simon Attila és Kathi Zsolt szakvezetőink részletesen bemutatják neked minden egyes grafikus szakunkat:

 

ÚJDONSÁG - BA és MA diplomaszerzési lehetőség!

Szerezz Grafikus és Digitális Designer BA diplomát a KREA és a Visart Art School Budapest újdonsült együttműködésének köszönhetően! A nappali tagozatra jelentkező hallgatóink francia BA diplomát kapnak. További információkért kattints ide!

Nyilvántartásbavételi szám
Képző- és iparművészeti munkatárs (Művészeti grafikus) / Intézményi engedélyszám: E/2020/000386 / Képzés KEOR száma: 0213 / Programkövetelmény száma: 02134006
Megszerezhető végzettség minősítése
Művészeti Grafikus állami bizonyítvány, valamint Tervezőgrafikus - Brand Designer szakirány magániskolai magyar és angol nyelvű felsőszintű tanúsítvány
Grafikus - Brand designer
Alkalmak
2-3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
6 félév
Összes óraszám
~1250
Képzési díj
490.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
Graphic & Digital Designer BA - NAPPALI
Alkalmak
4-5x3-8 óra/hét
Időpontok
10:00-16:30 vagy 14:00-21:15/nap
Képzési idő/hét
6 félév
Összes óraszám
~1600
Képzési díj
550 000 Ft + 600 € / félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK MŰVÉSZETI GRAFIKUS KÉPZÉSRE
 •  

  1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  2. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.
  Terjedelme: maximum 2db A4-es oldal

  3. Felvételi elbeszélgetés - Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt a felvételi feladatok közös megtekintése követi.

  Felvételi feladatok:

  4. Story.

  Készíts álló vagy fekvő formátumú, színes vagy fekete-fehér kompozíciót életed egy fontos történésének felhasználásával. A lapon lehetnek szöveges és képi elemek, utóbbinál felhasználhatók fotók vagy szabad kézzel, illetve számítógéppel készült saját (!) illusztrációk, fotómanipulációk. A feladat megközelíthető manuális és/vagy számítógépes grafikai megoldásokkal, és a tipográfiai kifejezőeszközök is fontos szerephez juthatnak A feladat lényege, hogy a felület képi, grafikai igénnyel készüljön, nyújtson vizuális élményt egy külső szemlélő számára is. Tehát nem fényképalbumot várunk, hanem izgalmas grafikai lapot, amelynek inspirációja egy fontos életesemény. A felvételi vizsgára 1 db terv elkészítése a feladat.

  Beadható / feltölthető PDF vagy RGB jpg formátumban.
  Méret: A4, felbontás: 150 dpi
  A manuális eszközökkel készült kép digitalizálásához használható scannelés, fotózás.
  Személyes felvételin történő bemutatás: A3-as print formájában.

  5. Betűkompozíció.

  Készíts álló formátumban, saját neved betűinek felhasználásával betűkompozíciót, figyelembe véve alapvető kompozíciós elveket (kontrasztok, ritmus, hangsúlyok, stb.). A feladat a neved betűivel szabadon játszva, azokat együtt, külön-külön, betűsort alkotva vagy azokból szöveg textúrát készítve, egyes karaktereket kiemelve, a betűket grafikai elemekként értelmezve, vizuálisan izgalmas, dinamikus, színes vagy fekete-fehér tipo-grafikai lapok létrehozása. Nem kötelező a neved összes betűjét felhasználni! Ha a kompozíció úgy kívánja, az egyes betűk természetesen ismétlődhetnek is. Elsődlegesen létező (megtervezett) betűtípusok használata a cél, de elképzelhető szabadabb (festett, rajzolt) betűhasználat is, ha az tipográfiai igénnyel készül. Fontos, hogy csak tipográfiai eszközök (betűk és más tipográfiai jelek) használata lehetséges, képi elemek (fotó, illusztráció) használata nem megengedett, kivéve, ha a fotó vagy illusztráció a neved betűjét tartalmazza. A felvételi vizsgára 3 db terv elkészítése a feladat.

  Beadható / feltölthető PDF vagy RGB jpg formátumban.
  Méret: A4, felbontás: 150 dpi
  A manuális eszközökkel készült kép digitalizálásához használható scannelés, fotózás.
  Személyes felvételin történő bemutatás: A3-as print formájában.

  6. Plakáttervezés.

  Tervezd meg első saját kiállításod plakátját! A plakát lehet színes vagy fekete-fehér, vizuális kifejezőeszközök használatában megkötés nincs. Készülhet digitálisan vagy manuális eszközökkel, illetve a kettő ötvözésével.

  Kötelező elemek:
  A plakát címe / legfontosabb szöveges része: First (írható kis- vagy nagybetűvel, vagy számmal, angol helyesírás szerint: First, FIRST, 1st)
  Egyéb kötelező szövegek:
  – XY (saját név) grafikai kiállítása
  – Megnyitó: 2022. október 9. 18.00
  – Helyszín: KREA Design Iskola
  – A kiállítás megtekinthető: 2023. január 5-ig

  Fontos szempont a plakát műfaji sajátosságainak figyelembe vétele, alapvető kompozíciós elvek alkalmazása (kontrasztok, ritmus, hangsúlyok, stb.) Legyen modern, friss, korszerű.

  Beadható / feltölthető PDF vagy RGB jpg formátumban.
  Méret: A3, felbontás: 150 dpi
  A manuális eszközökkel készült kép digitalizálásához használható scannelés, fotózás.
  Személyes felvételin történő bemutatás: A3-as print formájában.

  Felvételinél előnyt jelent:

  7. „Vizuális mappa”, amely tartalmazhat

  – tanulmányrajzokat
  – vázlatrajzokat
  – skicceket, krokikat
  – bármilyen (manuális vagy digitális) technikával készült színes képeket, grafikákat
  – tervezőgrafikai alkotásokat (logók, emblémák, arculatok, csomagolástervek, kiadványok, tipográfiai alkotások, plakátok, weboldalak, egyéb online felületek, animációk, stb.)

  8. Szakmai portfólió 

  Grafikus szakjaink, illetve a felvételi feladatok kapcsán kérdéseitekkel keressetek bennünket nyugodtan a titkarsag@kreaiskola.hu email címen vagy a +36 70 318 2970-as számon!

   

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Grafikatörténet
Betűtörténet
Szakelmélet
Tipográfia
Kortárs tipográfia
Nyomdatechnológia
Számítógépes programismeret
Illusztráció
Rajz
Festés
Színtan
Formatan
Reklámelmélet
Marketing
tervezési tárgyak
Logó- és arculattervezés
Tipográfia gyakorlatok
Kiadványtervezés
Plakáttervezés
Magazintervezés
Csomagolástervezés
Könyv, könyvborító tervezése
Reklámkampány tervezése
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM