Művészeti és médiafotográfus
a képzésről

Cseréld a hobbifotózást kreatív szakmára! Jelentkezz a KREA  Művészeti és médiafotográfus szakjára, és sajátítsd el a modern fotográfusok legfontosabb készségeit az elméleti, technikai ismeretek és elsősorban a gyakorlati tapasztalatok megszerzésén keresztül! Ismerd meg az olyan különböző fotós műfajokat, mint az építészeti/enteriőrfotó, portré, divat-, reklám és tárgyfotó, majd a konceptuális tervezés segítségével alakítsd ki saját vizuális látásmódodat! Legyél keresett divat-, esemény-, portré-, gasztro- vagy reklámfotós, vagy használd megszerzett tudásodat művészeti alkotásra! A döntés a te kezedben van!

Nézd vissza online  fotográfus tájékoztatónkat, amelyben Nemes Mara igazgatónk Gerhes Gáborral, a KREA fotográfus szakvezetőjével együtt részletesen bemutatja neked a Művéseti és médiafotográfus szakunkat!

Nyilvántartásbavételi szám
Képző- és iparművészeti munkatárs (Művészeti és médiafotográfus) / Intézményi engedélyszám: E/2020/000386 / Képzés KEOR száma: 0213 / Programkövetelmény száma: 0213400
Megszerezhető végzettség minősítése
Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) szerint: 4 Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) szerint: 4 Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint: 4
Művészeti és médiafotográfus
Alkalmak
3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
960
Képzési díj
460.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
felvételi követelmények
  • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK FOTOGRÁFUS KÉPZÉSRE
  • 1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

    2. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi fotográfusok, példaképek, szakmai fórumok, médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása. Terjedelme: maximum 2db A4-es oldal.

    4. Portfólió. Legalább 25 oldalból álló prezentáció készítése saját fényképekből. A válogatásba szabadon választott, kötetlen műfajú és technikájú fotókat várunk. A fényképeknél minden esetben fel kell tüntetni a készítés helyét, idejét, a választott műfajt, illetve a technikát. A prezentáció kiterjesztése.ppt vagy .pdf fájl legyen.

    5. Kint a bent – bent a kint – 4-6 képből álló fotósorozat készítése, amely bemutatja a COVID-19 járvány miatt kialakult karanténhelyzetet a Te életedben. Mit látsz az ablakodból? Milyen a szobád, ahol dolgozol/tanulsz? Van-e kerted, erkélyed?   Amennyiben nem home office-ban vagy, milyen a munkahelyed a járvány alatt? Mutasd be ezeket a hétköznapi tereket, tárgyakat minél kreatívabb formában! A képeid között szerepeljen 1 db. Vanitas-csendélet is! A prezentáció formája .ppt vagy .pdf fájl legyen. (Ha a felvételi feladatod a járványhelyzet lezárta után készül, azt mutasd be, milyen hatással volt mindez az életedre, milyen volt a karantén!)

    5. Felvételi elbeszélgetés. - Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt a felvételi feladatok közös megtekintése követi.

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Fotótörténet
Kortárs fotó
Fotótechnika
Akt fotó
Reprodukció és műtárgy fotó
Vizuális kommunikáció
Rajz
Analóg labor elmélet és gyakorlat
Fotójog és etika
Műterem gyakorlat
Kortárs művészet
Tárgyfotózás
Digitális képalkotás
Mozgóképes ismeretek
Portfóliókészítés
Fotográfiai anyag- és eszközismeret
Szekventált képalkotás
tervezési tárgyak
Fotográfia formanyelv
Kreatív fotó
Archaikus fotó
Esemény- és riportfotó
Szubjektív dokumentumfotó
Képzőművészeti fotó
Divatfotó
Reklámfotó
Építészeti fotó
Enteriőr fotó
Fotó esszé
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM