Fotográfus
a képzésről

Cseréld a hobbifotózást kreatív szakmára! Jelentkezz a KREA fotográfus szakjára, és sajátítsd el a modern fotográfusok legfontosabb készségeit az elméleti, technikai ismeretek és elsősorban a gyakorlati tapasztalatok megszerzésén keresztül! Ismerd meg az olyan különböző fotós műfajokat, mint az építészeti/enteriőrfotó, portré, divat-, reklám és tárgyfotó, majd a konceptuális tervezés segítségével alakítsd ki saját vizuális látásmódodat! Legyél keresett divat-, esemény-, portré-, gasztro- vagy reklámfotós, vagy használd megszerzett tudásodat művészeti alkotásra! A döntés a te kezedben van!

Nézd vissza a rendkívüli helyzet miatt online megtartott fotográfus tájékoztatónkat, amelyet Nemes Mara igazgatónk az otthonából közvetített. A videót az alábbi linken éred el.

Nyilvántartásbavételi szám
Művészeti és médiafotográfus: E-000458/2014/A009 Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000458/2014
Megszerezhető végzettség minősítése
Művészeti és médiafotográfus 54 211 10 OKJ állami és nemzetközi Europass bizonyítvány-kiegészítő
Alkalmak
3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
960
Képzési díj
390.000 Ft (áfamentes)/félév A félévente fizetendő képzési díj a képzés ideje alatt nem változik.
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK FOTOGRÁFUS KÉPZÉSRE
 • 1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  2. Egészségügyi alkalmasság. Foglalkozás-egészségügyi engedéllyel rendelkező szakorvos által kiállított egészségügyi alkalmassági igazolás. Az ehhez szükséges űrlap letölthető innen. Elegendő leadni a sikeres felvételi után, a tanév megkezdésekor.

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi fotográfusok, példaképek, szakmai fórumok, médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása. Terjedelme: maximum 2db A4-es oldal.

  4. Portfólió. Legalább 25 oldalból álló prezentáció készítése saját fényképekből. A válogatásba szabadon választott, kötetlen műfajú és technikájú fotókat várunk. A fényképeknél minden esetben fel kell tüntetni a készítés helyét, idejét, a választott műfajt, illetve a technikát. A prezentáció kiterjesztése.ppt vagy .pdf fájl legyen.

  5. Kint a bent – bent a kint – 4-6 képből álló fotósorozat készítése, amely bemutatja a COVID-19 járvány miatt kialakult karanténhelyzetet a Te életedben. Mit látsz az ablakodból? Milyen a szobád, ahol dolgozol/tanulsz? Van-e kerted, erkélyed?   Amennyiben nem home office-ban vagy, milyen a munkahelyed a járvány alatt? Mutasd be ezeket a hétköznapi tereket, tárgyakat minél kreatívabb formában! A képeid között szerepeljen 1 db. Vanitas-csendélet is! A prezentáció formája .ppt vagy .pdf fájl legyen. (Ha a felvételi feladatod a járványhelyzet lezárta után készül, azt mutasd be, milyen hatással volt mindez az életedre, milyen volt a karantén!)

  5. Felvételi elbeszélgetés. - Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt a felvételi feladatok közös megtekintése követi.

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Fotótörténet
Kortárs fotó
Fotótechnika
Akt fotó
Reprodukció és műtárgy fotó
Vizuális kommunikáció
Rajz
Analóg labor elmélet és gyakorlat
Fotójog és etika
Műterem gyakorlat
Kortárs művészet
Tárgyfotózás
Digitális képalkotás
Mozgóképes ismeretek
Portfóliókészítés
Fotográfiai anyag- és eszközismeret
Szekventált képalkotás
tervezési tárgyak
Fotográfia formanyelv
Kreatív fotó
Archaikus fotó
Esemény- és riportfotó
Szubjektív dokumentumfotó
Képzőművészeti fotó
Divatfotó
Reklámfotó
Építészeti fotó
Enteriőr fotó
Fotó esszé
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM