december
07.
Időpont
17:00
helyszin
@KREA Design Café
KREA Teakurzus II. Japán tea est

Szeretnél bepillantást nyerni a japán teafogyasztás ősrégi hagyományaiba? Megkóstolnád az egyenesen japánból származó Sencha és Gyokuro teákat azok megfelelő elkészítése mellett? Kíváncsi vagy, mekkora szakadék választja el a legnemesebb, porrá őrölt matcha teát a kommerciális "zöld teáktól"? Szeretnél a japán teázásról a téma avatott szakértőjétől, Palotás Gábor teamestertől tanulni?

Akkor nálunk a helyed december 7-én!

A novemberben indított KREA Teakurzus nagy sikerű első alkalmát követően máris meghirdetjük az eseménysorozat második etapját, amely során ezúttal a teaszertartások Mekkájába, a japán teázás világába avatjuk be vendégeinket.

A mai Japánban a teázásnak két vonulata létezik. Az egyik a teaszertartás, ahol a legmagasabb szintre emelt módon több száz éves hagyományra támaszkodva készítik el a porrá őrölt matcha teát. Ez nem más, mint maga a tea kulturális hagyománya, melyet magas szintű teaiskolákban sajátítanak el, hogy így magának a császárnak készíthessenek teát. Ha úgy tekintünk a matchára, mint a japán teaszüret gyöngyszemére, akkor magától érthetővé válik, hogy a legkülönlegesebb módon, a legdrágább csészében, fennkölt miliőben készítsük el ezt a teát és annak az elfogyasztója is a legnagyobb alázatot mutatva, a legnagyobb tisztelettel vegye magához ezt a néhány kortynyi nemes eszenciát. Ezt a teát nem csak „isszuk”: tisztában kell lennünk szakszerű készítésével és illendő felszolgálásával is. Ebben lesz segítségünkre Palotás Gábor teamester. a Japán Urasenke Teaiskola alumnusa, aki a teaszertartás mélyrétegeibe vezet majd be bennünket.

Az előadás második részében a teafogyasztás másik formájával, a Sencha és Gyokuro tea feldolgozásával, elkészítésével és kóstolásával kerülünk majd közelebbi kapcsolatba. Megismerjük a japán zöld teák titkát: azt, hogy miért is olyan frissek, üdék és zöldek a csészében, és hogyan készítsük el őket ahhoz, hogy a legmagasabb élvezetet nyújtsák.

A teák kóstolásához édességet és japán rizslabdákat szolgálunk fel.
Gyere, és légy részese te is ennek a csodás eseménynek, és tapasztald meg a japán teák egyedülálló ízvilágát!

Garantáljuk, hogy különleges élményben lesz részed!

Az eseményen való részvétel díja, amelyet a helyszínen, készpénzben fizethetsz ki: 5000 Ft

Részvételi szándékodat legkésőbb december 7. 12:00-ig jelezd a kommunikacio@kreaiskola.hu címre küldött emaillel!

A korlátozott helyek miatt javasoljuk, hogy részvételi szándékodat minél hamarabb jelezd felénk!

Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM
Social KREA