Lakberendező középszintű
a képzésről

A Lakberendező képzés magas szinten való megvalósításánál a KREA Design Iskola a 25 éves felnőtt művészeti oktatásban szerzett tapasztalataira épít.

A Lakberendezők magas fokú művészeti, környezetesztétikai, vizuális, és szakmai tervezési tudás birtokában, a közvetlen emberi környezetet alakítják.  A KREA olyan lakberendezőket képez, akik egyedi látásmóddal rendelkező tervezőkké válnak. Komplett tér- és stíluskoncepció birtokában képesek lesznek megtervezni a különböző magán életterek komplex bútorozását, és a térben használt anyagok, színek, formák harmonikus látványát.

ÚJDONSÁG - DIÁKHITEL!

A megújult felnőttképzési rendszernek köszönhetően Lakberendező képzésünkre jelentkezők mostantól diákhitelt is igényelhetnek tanulmányaikhoz. (Részletek a linken.)
https://diakhitel.hu/felnottkepzoknek

Nyilvántartásbavételi szám
Lakberendező / Intézményi engedélyszám: E/2020/000386 / Képzés KEOR száma: 0212 / Programkövetelmény száma: 02124001
Megszerezhető végzettség minősítése
Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) szerint: 4 Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) szerint: 4 Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint: 5
KÉPZÉS TÍPUS I.
Alkalmak
2-3x3-6 óra/hét
Időpontok
11.30-16.15/nap vagy 14.00-18.45/nap vagy 16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
3 félév
Összes óraszám
715
Képzési díj
390.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj éves szinten az infláció mértékétől függően változhat. (A felnőttképzési diákhitelről a fenti linken tájékozódhatsz.)
KÉPZÉS TÍPUS II.
Alkalmak
2-3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
3 félév
Összes óraszám
715
Képzési díj
390.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj éves szinten az infláció mértékétől függően változhat. (A felnőttképzési diákhitelről a fenti linken tájékozódhatsz.)
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNY A LAKBERENDEZŐ KÉPZÉSRE
 • 1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  2. Motivációs levél. Tartalma: személyes adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet. A motivációs levél központjában a képzés választásának indoklása áll, kiegészítve a szak(ma) iránti érdeklődés rövid ismertetésével. Ezen kívül itt kell feltüntetni 2. pontban részletezett inspiráló oldalakat is. Terjedelme: maximum 2 db A/4-es oldal.

  3. A design szeretete / Inspiráló design-oldal. Válassz ki 3-5 építészettel, enteriőrrel, formatervezéssel és designtrendekkel kapcsolatos, általad követett Instagram-oldalt, blogot vagy más online felületet, amelynek vizuális tartalmát példamutatónak tartod! Ezek címét tüntesd fel a motivációs levélben!

  4. Vizuális élettér & life styling. Alkoss meg egy számodra ideális városi vagy vidéki életteret és életstílust: gyűjts a megadott témára  képanyagot, azt egészítsd ki szöveggel, majd rendezd az egészet egy egységes vizuális prezentációba! A prezentációt készítheted fotómontázs technikával, de bemutathatod moodboardként is.

  Moodboard: vizuális ötlettár, mely egy adott koncepció, fogalom mentén gyűjt képeket, színeket, formákat, hangulatokat egy egységet alkotva.

  Montázs: képek összeillesztése egy művészi vagy gondolati egységgé.

  Témakörök, amelyekre térj ki:

  1. Bemutatkozás. Készíts magadról egy vizuális képet, ahol bemutatod stílusjegyeidet (öltözködés, hajviselet stb.). A bemutatáshoz használhatsz fiktív képeket, a kép utalhat külső és belső tulajdonságokra.

  2. Mutasd be az elképzelt élettered kültéri elemeit, (épületek, utcák, terek, parkok és egyéb exteriőrök). Fiktív városról vagy vidékről készíts gyűjtést.

  3. Mutasd be az elképzelt enteriőröket. Lehetnek kész enteriőrök, de lehetnek külön bútorok és kiegészítők is.

  4. Mutasd be különleges hobbidat.

  5. Mutasd be étkezési szokásaidat.

  6. Kulturális szokások: kedvenc könyvek, zenei programok, kedvenc múzeumok, galériák.

  Forrásként szakmai fórumokat használj (folyóiratok, weboldalak, blogok, trendmutató fórumok), illetve inspirálódj a KREA Pinterest oldalán, ahol többek között moodboardra és montázsra is találsz példát az ’ENTERIŐR felvételi 2020’ mappában (LINK).

  5. Felvételi elbeszélgetés. Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Továbbá együtt kielemezzük a beadott felvételi feladatok megoldásait.

  ALÁBBIAK NEM KÖTELEZŐ ANYAGOK

  5. Rajzmappa bemutatása. Tartalma: kockológia, natura, drapériarajz, alakrajz, portré szabad összeállításban. Mennyisége: 15-20 db rajz.

  6. Szakmai portfólió.

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Kortárs képzőművészet
Kortárs design
Környezettudatos tervezéselmélet
Néprajz és népművészet
Product Design Service
Tervezés szakelmélet
Lakberendezési és ergonómiai alapismeretek
Labor gyakorlat – konyha tervezés, gardrób tervezés
Épületszerkezettan alapismeretek
Műszaki rajz
Bútoripari alapanyagok és szerelvények ismerete
Anyagismerettan
Lakberendezési térszervezés
Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek
Mintatervezés
Szakgrafika és térábrázolása
Programismeret /Photoshop, Sketchup/
Rajz
Színtan elmélet és gyakorlat
tervezési tárgyak
Tervezés gyakorlat: lakberendezői tértervezés, stílustervezés, textiltervezés /félévente változó projektek/
Individuális élettér tervezés
Urban Home - LOFT magánlakás tervezés
Weekend élettér tervezés
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM