Lakberendező középszintű
a képzésről

A Lakberendező képzés magas szinten való megvalósításánál a KREA Design Iskola a 25 éves felnőtt művészeti oktatásban szerzett tapasztalataira épít.

A Lakberendezők magas fokú művészeti, környezetesztétikai, vizuális, és szakmai tervezési tudás birtokában, a közvetlen emberi környezetet alakítják.  A KREA olyan lakberendezőket képez, akik egyedi látásmóddal rendelkező tervezőkké válnak. Komplett tér- és stíluskoncepció birtokában képesek lesznek megtervezni a különböző magán életterek komplex bútorozását, és a térben használt anyagok, színek, formák harmonikus látványát.

Nézd vissza a 2023/24. tanév online tájékoztatóját, amelyben Nemes Mara igazgatónk, illetve Bihary Sarolta szakvezetőnk részletesen bemutatják neked az Enteriőr képzésen elérhető szakjainkat:

Nyilvántartásbavételi szám
Lakberendező / Intézményi engedélyszám: E/2020/000386 / Képzés KEOR száma: 0212 / Programkövetelmény száma: 02124001
Megszerezhető végzettség minősítése
Lakberendező középfokú állami bizonyítvány, valamint magániskolai (nem állami) magyar nyelvű középszintű tanúsítvány
KÉPZÉS TÍPUS I. - ESTI RENDSZERŰ (DÉLELŐTTI)
Alkalmak
2-3x3-6 óra/hét
Időpontok
10.00-16.15/nap vagy 14.00-18.45/nap vagy 16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
800
Képzési díj
460.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
KÉPZÉS TÍPUS II. - ESTI RENDSZERŰ (ESTI)
Alkalmak
2-3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
800
Képzési díj
460.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
felvételi követelmények
 • JELENTKEZÉS MENETE
 • 1. ONLINE JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSE

  Az alábbi dokumentumok elküldése a titkarsag@kreaiskola.hu címre:

  2. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyes adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet. A motivációs levél központjában a képzés választásának indoklása áll, kiegészítve a szak(ma) iránti érdeklődés rövid ismertetésével. Ezen kívül itt kell feltüntetni az "A" pontban részletezett inspiráló design-oldalakat is. Terjedelme: maximum 2 db A/4-es oldal.

  4. Regisztrációs díj + tandíj I. részlet (helyfoglaló) befizetése a Művészeti KREA kft. bankszámlaszámára (10405004-50526767-84541002, K&H Bank)

  A JELENTKEZÉS MENETÉRŐL TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT ITT TALÁLSZ!

   

 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNY A LAKBERENDEZŐ KÉPZÉSRE
 • A digitálisan elkészített felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal el kell küldeni az iskolának! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldtéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

  A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

   

 • FELVÉTELI FELADATOK
 • A - A design szeretete / Inspiráló design-oldal. Válassz ki 3-5 építészettel, enteriőrrel, formatervezéssel és designtrendekkel kapcsolatos, általad követett Instagram-oldalt, blogot vagy más online felületet, amelynek vizuális tartalmát példamutatónak tartod. Ezek címét tüntesd fel a motivációs levélben.

  B - Vizuális élettér & lifestyling. Gyűjts az alább megadott témára képanyagot, azt egészítsd ki szöveggel, majd rendezd az egészet egy egységes vizuális prezentációba. A prezentációt készítheted fotómontázs technikával, de bemutathatod moodboard-ként is.

  Moodboard: vizuális ötlettár, mely egy adott koncepció, fogalom mentén gyűjt képeket, színeket, formákat, hangulatokat egy egységet alkotva.

  Montázs: képek összeillesztése egy művészi vagy gondolati egységgé.

  Témakörök, amelyekre térj ki 6 db különálló tablóban:

  1. Bemutatkozás - Készíts magadról egy vizuális képet, ahol bemutatod stílusjegyeidet (öltözködés, hajviselet stb.). A bemutatáshoz használhatsz fiktív képeket, a kép utalhat külső és belső tulajdonságokra.

  2. Enteriőr - Mutasd be az elképzelt enteriőrödet. Lehetnek kész enteriőrök, de lehetnek külön bútorok és kiegészítők is.

  3. Exteriőr - Mutasd be az elképzelt élettered kültéri elemeit, (épületek, utcák, terek, parkok és egyéb exteriőrök). Fiktív városról vagy vidékről készíts gyűjtést.

  4. Hobbi - Képpekkel mesélj különleges hobbidról, mivel foglalkozol szabadidődben.

  5. Kulturális szokások - Kedvenc könyvek, zenei programok, kedvenc múzeumok, galériák, színdarabok.

  6. Gasztronómiai styling - Vizuálisan jelenítsd meg kedvenc ételeidet, kulináris élményeidet, tálálasi módokat, terítékeket, általtad kedvelet éttermek és kávézók hangulatát.

  Forrásként szakmai fórumokat használj (folyóiratok, weboldalak, blogok, trendmutató fórumok), illetve inspirálódj a KREA Pinterest oldalán, ahol többek között moodboard-ra és montázsra is találsz példát az ’ENTERIŐR felvételi 2021’ mappában (LINK).

  C - Felvételi elbeszélgetés. Kötetlen személyes elbeszélgetés (kb. 15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Továbbá együtt kielemezzük a beadott felvételi feladatok megoldásait.

  ALÁBBIAK NEM KÖTELEZŐ ANYAGOK

  • Rajzmappa bemutatása. Tartalma: kockológia, natura, drapériarajz, alakrajz, portré szabad összeállításban. Mennyisége: 15-20 db rajz
  • Szakmai portfólió

   

  További kérdésekkel a szak vagy a felvételi kapcsán keressetek bennünket a +36 70 318 2970 számon vagy a titkarsag@kreaiskola.hu címen!

   

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Kortárs képzőművészet
Kortárs design
Környezettudatos tervezéselmélet
Néprajz és népművészet
Product Design Service
Tervezés szakelmélet
Lakberendezési és ergonómiai alapismeretek
Labor gyakorlat – konyha tervezés, gardrób tervezés
Épületszerkezettan alapismeretek
Műszaki rajz
Bútoripari alapanyagok és szerelvények ismerete
Anyagismerettan
Lakberendezési térszervezés
Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek
Mintatervezés
Szakgrafika és térábrázolása
Rajz
Színtan elmélet és gyakorlat
Számítógépes programismeret /Photoshop, ArchiCAD/
tervezési tárgyak
Tervezés gyakorlat: lakberendezői tértervezés, stílustervezés, textiltervezés /félévente változó projektek/
Individuális élettér tervezés
Urban Home - LOFT magánlakás tervezés
Weekend élettér tervezés
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM