Enteriőrstylist középszintű
a képzésről

A KREA az Enteriőrstylist szak létrehozásával olyan képzés megalapítására törekedett, amely jövőorientált, piacképessége túlmutat a hazai lehetőségeken és egyedülállóságával tűnik ki. Az Enteriőrstylist a különböző tereknek azt a komplex látványát hozza létre, ahol az enteriőr styling és a komplex téri látványtervezés kompetencia-körébe tartozó tudás különleges fúziója egyesül. Egyedi tér és stílus koncepciója alapján megalkotja a különböző magán életterek vizuális látványát, stylingját, szem előtt tartva az ember és tér közötti harmonikus viszonyrendszert. Ismeri a designtrendeket, tendenciákat, a design bútorok, textilek, tárgyak, kiegészítők tervezőit és forgalmazóit.

Nézd vissza a rendkívüli helyzet miatt online megtartott enteriőr szakos tájékoztatónkat, amelyet Nemes Mara igazgatónk az otthonából közvetített. A videót az alábbi linken éred el.

Megszerezhető végzettség minősítése
Enteriőrstylist magániskolai magyar és angol nyelvű középszintű tanúsítvány
Alkalmak
2-3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
880
Képzési díj
380.000 Ft + áfa/félév
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK AZ ENTERIŐRSTYLIST KÉPZÉSRE
 •  

  1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  2. Motivációs levél. Tartalma: személyes adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet. A motivációs levél központjában a képzés választásának indoklása áll, kiegészítve a szak(ma) iránti érdeklődés rövid ismertetésével. Ezen kívül itt kell feltüntetni 2. pontban részletezett inspiráló oldalakat is. Terjedelme: maximum 2 db A/4-es oldal.

  3. A design szeretete / Inspiráló design-oldal. Válassz ki 3-5 építészettel, enteriőrrel, formatervezéssel és designtrendekkel kapcsolatos, általad követett Instagram-oldalt, blogot vagy más online felületet, amelynek vizuális tartalmát példamutatónak tartod! Ezek címét tüntesd fel a motivációs levélben!

  4. Vizuális élettér & life styling. Alkoss meg egy számodra ideális városi vagy vidéki életteret és életstílust: gyűjts a megadott témára  képanyagot, azt egészítsd ki szöveggel, majd rendezd az egészet egy egységes vizuális prezentációba! A prezentációt készítheted fotómontázs technikával, de bemutathatod moodboardként is.

  Moodboard: vizuális ötlettár, mely egy adott koncepció, fogalom mentén gyűjt képeket, színeket, formákat, hangulatokat egy egységet alkotva.

  Montázs: képek összeillesztése egy művészi vagy gondolati egységgé.

  Témakörök, amelyekre térj ki:

  1. Bemutatkozás. Készíts magadról egy vizuális képet, ahol bemutatod stílusjegyeidet (öltözködés, hajviselet stb.). A bemutatáshoz használhatsz fiktív képeket, a kép utalhat külső és belső tulajdonságokra.

  2. Mutasd be az elképzelt élettered kültéri elemeit, (épületek, utcák, terek, parkok és egyéb exteriőrök). Fiktív városról vagy vidékről készíts gyűjtést.

  3. Mutasd be az elképzelt enteriőröket. Lehetnek kész enteriőrök, de lehetnek külön bútorok és kiegészítők is.

  4. Mutasd be különleges hobbidat.

  5. Mutasd be étkezési szokásaidat.

  6. Kulturális szokások: kedvenc könyvek, zenei programok, kedvenc múzeumok, galériák.

  Forrásként szakmai fórumokat használj (folyóiratok, weboldalak, blogok, trendmutató fórumok), illetve inspirálódj a KREA Pinterest oldalán, ahol többek között moodboardra és montázsra is találsz példát az ’ENTERIŐR felvételi 2020’ mappában (https://pin.it/7cN8C9G).

  5. Felvételi elbeszélgetés. Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Továbbá együtt kielemezzük a beadott felvételi feladatok megoldásait.

  ALÁBBIAK NEM KÖTELEZŐ ANYAGOK

  5. Rajzmappa bemutatása. Tartalma: kockológia, natura, drapériarajz, alakrajz, portré szabad összeállításban. Mennyisége: 15-20 db rajz.

  6. Szakmai portfólió.

   

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Belsőépítészeti tervezési ismeretek
Belsőépítészeti térszervezés és ergonómiai ismeretek
Anyag és termékismeret
Labor gyakorlat – konyha tervezés, gardrób tervezés, lépcső és galéria tervezés
Világítástechnikai ismeretek
Épületszerkezettani alapismeretek
Műszaki rajz
Számítógépes programismeret /Photoshop, Indesign, SketchUp, Mooi/
Product Design Service
Környezettudatos tervezéselmélet
Tervezés metodikai ismeretek
Bútorstílus történet
Kortárs design
Kortárs nemzetközi és magyar design
Művészettörténet
Kortárs képzőművészet
Kortárs művészeti tendenciák
Szakmai szimpózium
Kulturális antropológia
Színtan elmélet és gyakorlat, színtervezés
Mintatervezés és alkalmazás
Tipográfia elmélet és gyakorlat
Szakmai látványábrázolás
Rajz és térábrázolás
Kreatív workshop
Marketing kommunikáció
Textildesign
tervezési tárgyak
Tervezés gyakorlat: belsőépítészeti tértervezés, styling koncepció és stílustervezés, textiltervezés /félévente változó projektek/
Individuális, kreatív home office élettér tervezés
Urbánus, Loft magánlakás
Vidéki és urbánus közösségi rendezvény
Vidéki rendezvényház tervezés
Kortárs kulturális kiállítás tervezés
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM