Enteriőr & Event Stylist középszintű
a képzésről

A KREA az Enteriőr & Event Stylist szak létrehozásával olyan képzés megalapítására törekedett, amely jövőorientált, piacképessége túlmutat a hazai lehetőségeken és egyedülállóságával tűnik ki. Az Enteriőr & Event Stylist a különböző tereknek azt a komplex látványát hozza létre, ahol az enteriőr styling és a komplex téri látványtervezés kompetencia-körébe tartozó tudás különleges fúziója egyesül. Egyedi tér és stílus koncepciója alapján megalkotja a különböző magán életterek vizuális látványát, stylingját, szem előtt tartva az ember és tér közötti harmonikus viszonyrendszert. Ismeri a designtrendeket, tendenciákat, a design bútorok, textilek, tárgyak, kiegészítők tervezőit és forgalmazóit.

Nézd vissza a 2023/24. tanév online tájékoztatóját, amelyben Nemes Mara igazgatónk, illetve Bihary Sarolta szakvezetőnk részletesen bemutatják neked az Enteriőr képzésen elérhető szakjainkat:

Nyilvántartásbavételi szám
Engedélyezési szám: E/2020/000386 Bejelentési szám: B/2020/000706
Megszerezhető végzettség minősítése
Enteriőr & Event Stylist magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű középszintű tanúsítvány, valamint Lakberendező középfokú állami bizonyítvány.
ESTI RENDSZERŰ (DÉLELŐTTI)
Alkalmak
3x3-6 óra/hét
Időpontok
10.00-16.15/nap vagy 14.00-18.45/nap vagy 16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
~900
Képzési díj
520.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
ESTI RENDSZERŰ (ESTI)
Alkalmak
3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
~900
Képzési díj
520.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
felvételi követelmények
 • JELENTKEZÉS MENETE
 • 1. ONLINE JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSE

  Az alábbi dokumentumok elküldése a titkarsag@kreaiskola.hu címre:

  2. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyes adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet. A motivációs levél központjában a képzés választásának indoklása áll, kiegészítve a szak(ma) iránti érdeklődés rövid ismertetésével. Ezen kívül itt kell feltüntetni az "A" pontban részletezett inspiráló design-oldalakat is. Terjedelme: maximum 2 db A/4-es oldal.

  4. Regisztrációs díj + tandíj I. részlet (helyfoglaló) befizetése a Művészeti KREA kft. bankszámlaszámára (10405004-50526767-84541002, K&H Bank)

  A JELENTKEZÉS MENETÉRŐL TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT ITT TALÁLSZ!

   

 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK AZ ENTERIŐR & EVENT STYLIST KÉPZÉSRE
 • A digitálisan elkészített felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal el kell küldeni az iskolának! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldtéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

  A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

   

 • FELVÉTELI FELADATOK
 • A - A design szeretete / Inspiráló design-oldal. Válassz ki 3-5 építészettel, enteriőrrel, formatervezéssel és designtrendekkel kapcsolatos, általad követett Instagram-oldalt, blogot vagy más online felületet, amelynek vizuális tartalmát példamutatónak tartod. Ezek címét tüntesd fel a motivációs levélben.

  B - Vizuális élettér & lifestyling. Gyűjts az alább megadott témára képanyagot, azt egészítsd ki szöveggel, majd rendezd az egészet egy egységes vizuális prezentációba. A prezentációt készítheted fotómontázs technikával, de bemutathatod moodboard-ként is.

  Moodboard: vizuális ötlettár, mely egy adott koncepció, fogalom mentén gyűjt képeket, színeket, formákat, hangulatokat egy egységet alkotva.

  Montázs: képek összeillesztése egy művészi vagy gondolati egységgé.

  Témakörök, amelyekre térj ki 6 db különálló tablóban:

  1. Bemutatkozás - Készíts magadról egy vizuális képet, ahol bemutatod stílusjegyeidet (öltözködés, hajviselet stb.). A bemutatáshoz használhatsz fiktív képeket, a kép utalhat külső és belső tulajdonságokra.

  2. Enteriőr - Mutasd be az elképzelt enteriőrödet. Lehetnek kész enteriőrök, de lehetnek külön bútorok és kiegészítők is.

  3. Exteriőr - Mutasd be az elképzelt élettered kültéri elemeit, (épületek, utcák, terek, parkok és egyéb exteriőrök). Fiktív városról vagy vidékről készíts gyűjtést.

  4. Hobbi - Képpekkel mesélj különleges hobbidról, mivel foglalkozol szabadidődben.

  5. Kulturális szokások - Kedvenc könyvek, zenei programok, kedvenc múzeumok, galériák, színdarabok.

  6. Gasztronómiai styling - Vizuálisan jelenítsd meg kedvenc ételeidet, kulináris élményeidet, tálálasi módokat, terítékeket, általtad kedvelet éttermek és kávézók hangulatát.

  Forrásként szakmai fórumokat használj (folyóiratok, weboldalak, blogok, trendmutató fórumok), illetve inspirálódj a KREA Pinterest oldalán, ahol többek között moodboard-ra és montázsra is találsz példát az ’ENTERIŐR felvételi 2021’ mappában (LINK).

  C - Felvételi elbeszélgetés. Kötetlen személyes elbeszélgetés (kb. 15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Továbbá együtt kielemezzük a beadott felvételi feladatok megoldásait.

  ALÁBBIAK NEM KÖTELEZŐ ANYAGOK

  • Rajzmappa bemutatása. Tartalma: kockológia, natura, drapériarajz, alakrajz, portré szabad összeállításban. Mennyisége: 15-20 db rajz.
  • Szakmai portfólió

   

  További kérdésekkel a szak vagy a felvételi kapcsán keressetek bennünket a +36 70 318 2970 számon vagy a titkarsag@kreaiskola.hu címen!

   

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Belsőépítészeti tervezési ismeretek
Belsőépítészeti térszervezés és ergonómiai ismeretek
Anyag és termékismeret
Labor gyakorlat – konyha tervezés, gardrób tervezés, lépcső és galéria tervezés
Világítástechnikai ismeretek
Épületszerkezettani alapismeretek
Műszaki rajz
Product Design Service
Környezettudatos tervezéselmélet
Tervezés metodikai ismeretek
Bútorstílus történet
Kortárs design
Kortárs nemzetközi és magyar design
Művészettörténet
Kortárs képzőművészet
Kortárs művészeti tendenciák
Szakmai szimpózium
Kulturális antropológia
Színtan elmélet és gyakorlat, színtervezés
Mintatervezés és alkalmazás
Tipográfia elmélet és gyakorlat
Szakmai látványábrázolás
Rajz és térábrázolás
Kreatív workshop
Marketing kommunikáció
Textildesign
Számítógépes programismeret /Photoshop, ArchiCAD/
tervezési tárgyak
Tervezés gyakorlat: belsőépítészeti tértervezés, styling koncepció és stílustervezés, textiltervezés /félévente változó projektek/
Individuális, kreatív home office élettér tervezés
Urbánus, Loft magánlakás
Vidéki és urbánus közösségi rendezvény
Vidéki rendezvényház tervezés
Kortárs kulturális kiállítás tervezés
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM