Divatsmink
a képzésről

Ha szeretnél sminkes szakemberként dolgozni magazin- és reklámfotózásokon, divattervezők kampány- és katalógusfotózásain, modellek portfólióin és divatbemutatókon, továbbá szeretnél rendelkezni azzal a tudással, ami a mai reklámfilmek beauty sminkjének elkészítéséhez szükséges, esetleg arra vágysz, hogy egy neves sminkmárka képviselőjévé válj, és magánemberek vagy közszereplők  sminkjeit álmod meg, akkor a divatsmink szakunkon a helyed!

Nézd vissza a rendkívüli helyzet miatt online megtartott smink szakos tájékoztatónkat, amelyet szakvezetőink, Tombor Sarolta és Tégely Laura az otthonukból közvetítettek. A videót az alábbi linken éred el.

Megszerezhető végzettség minősítése
Magániskolai magyar és angol nyelvű középszintű tanúsítvány
Alkalmak
3x3-6 óra / hét
Időpontok
délután (16.30-21.15), hétvégén (9.00-14.00)
Képzési idő/hét
2 félév
Összes óraszám
440-480 külsős gyakorlatokkal
Képzési díj
420.000 Ft + áfa/félév /Képzési díjon felül az év végi vizsgaköltség nettó 20.000 Ft./
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK DIVATSMINK KÉPZÉSRE
 • 1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  2. Önéletrajz. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi sminesek, szakmai fórumok médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.Terjedelme: maximum 1 db A4-es oldal, 2-3.000 karaketer.

  4. Portfólió (nem kötelező).

  5. Kollázs. Készíts hangulat kollázst két témára. Egyrészt a 2020-as divat sminktrendeket felhasználva. Terjedelem: maximum 2 db, minimum A4-es méretben.  Másrészt a négy őselem (tűz, víz, föld, levegő) egyikétől inspirálva. Terjedelem: maximum 1 db, minimum A4-es méretben. Az online jelentkezés miatt ezt digitalizálva kérjük ppt vagy pdf formátumban (lehet scannelve vagy eleve elektronikusan készíteni.)

  6. Felvételi elbeszélgetés. Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt a felvételi feladatok közös megtekintése követi.

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Kortárs képzőművészet
Kortárs divat
Divatfotó történet
Divat- és vizuális kultúra
Viselettörténet
Kreatív styling
Színtan
Programismeret
Smink gyakorlat
Szakmai workshop
Hair-styling
Modern és kortárs sminktendenciák
Stílustervezés
Karrier előadás
Sminkelmélet
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM