Divatsmink
a képzésről

Ha szeretnél sminkes szakemberként dolgozni magazin- és reklámfotózásokon, divattervezők kampány- és katalógusfotózásain, modellek portfólióin és divatbemutatókon, továbbá szeretnél rendelkezni azzal a tudással, ami a mai reklámfilmek beauty sminkjének elkészítéséhez szükséges, esetleg arra vágysz, hogy egy neves sminkmárka képviselőjévé válj, és magánemberek vagy közszereplők  sminkjeit álmod meg, akkor a divatsmink szakunkon a helyed!

Nézd vissza a rendkívüli helyzet miatt online megtartott smink szakos tájékoztatónkat, amelyet szakvezetőink, Tombor Sarolta és Tégely Laura az otthonukból közvetítettek. A videót az alábbi linken éred el.

Megszerezhető végzettség minősítése
Magániskolai magyar és angol nyelvű középszintű tanúsítvány
Alkalmak
3x3-6 óra / hét
Időpontok
délután (16.30-21.15), hétvégén (9.00-14.00)
Képzési idő/hét
2 félév
Összes óraszám
440-480 külsős gyakorlatokkal
Képzési díj
420.000 Ft + áfa/félév /Képzési díjon felül az év végi vizsgaköltség nettó 20.000 Ft./
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK DIVATSMINK KÉPZÉSRE
 • *** A KREA felvételi vizsgái egy 10-15 perces, kötetlen beszélgetés keretében zajlanak. A járványügyi helyzetre való tekintettel ezeket a beszélgetéseket online bonyolítjuk majd le, várhatóan 2020. június 30-án. A pontos időpontról a jelentkezőket emailben értesítjük. ***

  1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  2. Önéletrajz. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi sminesek, szakmai fórumok médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.Terjedelme: maximum 1 db A4-es oldal, 2-3.000 karaketer.

  4. Portfólió (nem kötelező).

  5. Kollázs. Készíts hangulat kollázst két témára. Egyrészt a 2020-as divat sminktrendeket felhasználva. Terjedelem: maximum 2 db, minimum A4-es méretben.  Másrészt a négy őselem (tűz, víz, föld, levegő) egyikétől inspirálva. Terjedelem: maximum 1 db, minimum A4-es méretben. Az online jelentkezés miatt ezt digitalizálva kérjük ppt vagy pdf formátumban (lehet scannelve vagy eleve elektronikusan készíteni.)

  6. Felvételi elbeszélgetés.

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Kortárs képzőművészet
Kortárs divat
Divatfotó történet
Divat- és vizuális kultúra
Viselettörténet
Kreatív styling
Színtan
Programismeret
Smink gyakorlat
Szakmai workshop
Hair-styling
Modern és kortárs sminktendenciák
Stílustervezés
Karrier előadás
Sminkelmélet
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM