Szerezz főiskolai BA diplomát a KREA-ban!
2022. február. 28.

A 2020/21-es tanév az újítások, a fejlődés és a partneri viszonyok éve volt a KREA-ban. Ebben a cikkben arról szeretnénk beszámolni, hogy a KREA újdonsült együttműködése következtében milyen új lehetőségek nyílnak meg a 2022/23. tanév kezdetével a divattervező szakunkra jelentkezők számára.

Szerezz BA diplomát a KREA-ban!

A 2020/21-es tanév az újítások, a fejlődés és a partneri viszonyok éve volt a KREA-ban. Ebben a cikkben arról szeretnénk beszámolni, hogy a KREA újdonsült nemzetközi együttműködése következtében milyen új lehetőségek nyíltak meg a divattervező szakunkra jelentkezők számára.

Örömmel adjuk hírül, hogy igazgatónk, Nemes Mara a KREA mellett 2020 őszétől a Mod’Art International Budapest főigazgatója lett. A Mod’Art a nemzetközi porondon elsőrangú tényezőnek számító párizsi Mod’Art International Paris divatiskolát képviseli, mely Shanghaitól Szentpétervárig a világ számos országában képviseli magát kihelyezett iskolákkal, valamint neves partnerintézményekkel rendelkezik többek közt Londonban, Berlinben vagy New Yorkban.

Igazgatónk személye a KREA és a Mod’Art International Budapest sajátos együttműködését teszi lehetővé. A kooperációnak köszönhetően a képzésre jelentkezők egyaránt elsajátítják a KREA évtizedes múltú koncepcionális tervezési szemléletét, valamint a belefolyhat a nemzetközi divatipar vérkeringésébe. A divattervező képzést a következő szintre emeltük azzal, hogy mindkét iskola szakmailag és tanárilag bizonyított csapata együttesen dolgozik majd azon, hogy a képzésre jelentkezők a lehető legprofesszionálisabb tudást sajátíthassák el. A Mod’Art International Budapest képzésének tanszékvezetője továbbra is Horváth Szilvia divattervező, vezető szaktanácsadója pedig Anda Emília divattervező, a KREA divattervező képzésének szakvezetője.

Hogyan szerezhetsz divattervező diplomát a KREA-ban?

A Mod'Art International Budapest együttműködés lehetővé teszi, hogy a KREA esti divattervező képzésére jelentkezők a magyarországi tanúsítvány mellett párhuzamos képzésben franciaországi BA diplomát szerezzenek, illetve az MA tanulmányaikat Párizsban folytathatják.

Főiskolai francia állam által elismert BA diploma megszerzésének feltételei: 

-  6 hetes workshop Párizsban

- Angol vagy francia nyelvtudás

- Sikeres diplomavédés

- 6 hónapos szakmai gyakorlat (Magyarországon vagy Franciaországban)

Oktatási programok: 

3 évnyi tanulás után: Fashion Designer (Bachelor Styliste-Modéliste) – párizsi magánfőiskolai BA diploma – védés Magyarországon

4 évnyi tanulás után: Fashion Designer (Styliste Designer Mode) – államilag elismert BA diploma (Titre RNCP Niveau, EU 6) – tanulmányok Magyarországon, védés Párizsban

5. év Párizsban: International Fashion and Luxury Manager (Manager international en Industries de la mode et du luxe) – államilag elismert MA diploma (Titre RNCP Niveau, EU 7) –  tanulmányok Párizsban

A francia párhuzamos képzés, vizsgázás, és az ezekkel járó képesítés csupán opcionálisan választható lehetőség, semmiképpen sem a KREA-s képzés kötelező része. Amennyiben a hallgató nem kíván élni a párhuzamos képzés kínálta lehetőségekkel, magyarországi állami tanúsítványát ugyanúgy megszerzi a képzés végén.

Azok számára viszont, akik élnek a lehetőséggel, a képzés 95%-ban Magyarországon zajlik, a hallgatók a negyedik évben egy 6 hetes workshop keretén belül Párizsban tanulhatnak. A párhuzamos képzés emellett lehetővé teszi, hogy a hallgató a tanulmányait (francia nyelven) igény szerint bármikor Párizsban is folytathassa.

A tandíjra vonatkozó információkat lásd a szakok leírásában.

Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM
Social KREA