Fashion Stylist felsőszintű
a képzésről

Készen állsz arra, hogy aktív szereplője legyél a divatiparnak, munkáid megjelenjenek a médiában vagy egy kreatív stáb meghatározó alkotójává válj? A KREA fashion stylist képzése felkészít erre, és felkészít arra is, hogy tudásodat a stylist szakma legmagasabb szintjére emeld, és art directorként  befolyásold a divat és vizuális kultúránkat és öltözködési szokásainkat!

Nézd vissza a 2023/24. tanév online tájékoztatóját, amelyben Nemes Mara igazgatónk részletesen bemutatja neked az  Fashion Sytlist képzésen elérhető szakjainkat:

Megszerezhető végzettség minősítése
Fashion Stylist magániskolai (nem állami) magyar és angol nyelvű felsőszintű tanúsítvány
Fashion Stylist
Alkalmak
2x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
600
Képzési díj
420.000 Ft+áfa / félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
felvételi követelmények
 • JELENTKEZÉS MENETE
 • 1. ONLINE JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSE

  Az alábbi dokumentumok elküldése a titkarsag@kreaiskola.hu címre:

  2. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.
  Terjedelme: maximum 2db A4-es oldal

  4. Regisztrációs díj + tandíj I. részlet (helyfoglaló) befizetése a Művészeti KREA kft. bankszámlaszámára (10405004-50526767-84541002, K&H Bank)

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT A JELENTKEZÉS MENETÉRŐL ITT TALÁLSZ!

   

 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A FASHION STYLIST KÉPZÉSRE
 • felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal digitalisan el kell küldeni, valamint a felvételi elbeszélgetésre az eredeti munkákat (amennyiben print vagy papír alapú) el kell hozni! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldtéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

  A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

   

 • FELVÉTELI FELADATOK
 • 1. Merre tart ma a divat? Fejtsd ki gondolataidat arról, hogyan látod a divat jövőjét!  Fognak-e változni a trendek és milyen irányba? Vagy teljesen eltűnnek, esetleg átalakulnak? Milyen tendenciákat indíthatnak el a korunk társadalmi, környezeti világában megjelenő változások? Ezek hogyan befolyásolhatják a divatipart? Milyen változásokat eredményezhetnek az életünkben, hogyan hatnak öltözködési, vásárlási és egyéb szokásainkra? Végezz kutatómunkát, de ügyelj arra, hogy a saját gondolataidra, véleményedre vagyunk kíváncsiak! A feladatot szabadon teljesítheted max. 3 oldalas esszé formátumban, vagy képi és szöveges anyag vegyítésével (ppt, pdf). A kutatómunkádhoz a www.businessoffashion.com oldalt ajánljuk, de más forrást is használhatsz! (Kérjük, ezeket tüntesd fel a munkád végén!)

  2. Mutass be egy számodra ideális lifestyle-t  képekben, kiegészítő szöveggel és készíts ebből egy PPT-t. Feldolgozási javaslat: Készíts montázst vagy moodboardot az általad megálmodott lifestyle főszereplőiről egy női és egy férfi karakterről! (Ők lehetnek egyedülállók vagy egy pár is.) Készíts moodboardokat életstílusukról (élettér, étkezési szokások, kulturális szokások, testkultúra és egészség… lehet egy, vagy több moodboard is!) Készíts moodboardokat az őszi/téli, illetve a tavaszi/nyári öltözék és kiegészítő szettjeikről, amikor dolgoznak, sportolnak, illetve kulturális programokon vesznek részt!

  3. Felvételi elbeszélgetés - Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt követően pedig, bemutatásra kerülnek a felvételi feladatok.

  További kérdésekkel a szak vagy a felvételi kapcsán keressetek bennünket a +36 70 318 2970 számon vagy a titkarsag@kreaiskola.hu címen!

   

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Kortárs képzőművészet
Öltözködéskultúra és viselettörténet
Kulturális antropológia
Divatfotó-történet
20. századi divattörténet
Kortárs divattrendek
Sminktrendek
Színtan
Anyagismeret
Pszichológia- és testlélektan
Vizuális kommunikáció
Divatmarketing-kommunikáció
Médiakultúra
Programismeret (Photoshop)
tervezési tárgyak
Personal branding
Magazin branding
Personal styling
Life styling
Street styling
Kreatív styling - divatfotó
Divatfotó gyakorlat
Bazároldal-tervezés
Editorial alapok
Divateditorial
Tipográfia
Star image
Szakmai workshop
Kreatív workshop
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM