Divat- és stílustervező középszintű
a képzésről

Alapozd meg szakmai hozzáértésedet, hogy a divatvilág profi szereplőjévé válhass! Válaszd azt a képzést, ahol a művészet és a gyakorlat találkozik.

A KREA két éves magas színvonalú képzésén a résztvevő hallgatók átfogó tudásra tesznek szert az öltözéktervezés területén. Szakmai háttértudást halmoznak fel, amely a gyakorlati, tervezői, kortárs divat ismeretekre egyaránt kiterjed. A divat- és stílustervező szakon végzettek felkészült szakemberekké válnak, akik képesek szerepet vállalni a divatszcénában, valamint társtervezőkkel és kivitelezőkkel együttműködni.

A képzés a Fashion designer szakon folyatható.

Nézd vissza a rendkívüli helyzet miatt online megtartott divat szakos tájékoztatónkat, amelyet Nemes Mara igazgatónk az otthonából közvetített. A videót az alábbi linken éred el.

Nyilvántartásbavételi szám
Divat- és stílustervező: E-000458/2014/A002 Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000458/2014
Megszerezhető végzettség minősítése
Divat- és stílustervező 54 211 02 OKJ állami bizonyítvány és Europass bizonyítvány-kiegészítő
Alkalmak
3x6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
1100
Képzési díj
420.000 Ft (áfamentes)/félév A félévente fizetendő képzési díj a képzés ideje alatt nem változik.
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A DIVAT- ÉS STÍLUSTERVEZŐ KÉPZÉSRE
 •  

  1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  2. Egészségügyi alkalmasság. Foglalkozás egészségügyi engedéllyel rendelkező szakorvos által kiállított egészségügyi alkalmassági igazolás. Az ehhez szükséges nyomtatvány letölthető innen.

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.

  Felvételi feladatok:

  1. Mutass be egy számodra ideális lifestyle-t vizuális képekben, kiegészítő szöveggel és készíts ebből egy PPT-t. Feldolgozási javaslat:Készíts montázst vagy moodboardot az általad megálmodott lifestyle főszereplőjéről, egy női karakterről. Készíts moodboardokat életstílusáról: élettér, étkezési szokások ,kulturális szokások, testkultúra és egészség. (Lehet egy vagy több moodboard is) Készíts moodboardokat az őszi/téli, illetve a tavaszi/nyári öltözék és kiegészítő szettjeikről, amikor dolgoznak, sportolnak, illetve kulturális programokon vesznek részt!)

  2. Tervezz  5 öltözékből álló kollekciót! Hogyan alakul át női karaktered öltözéke a jelenlegi helyzetben, amikor az otthona lett a munkahelye, a fitness- vagy jógaterme,  valamint az étterme.  A terveket bemutathatod kézi vagy számítógépes rajz formájában, és amennyiben tudod, tűntesd fel, hogy milyen anyagokból készítenéd az adott öltözékeket!

  3. Molinót vagy papírt használva tervezz öltözéket szabászbabán geometriai formákból a felvételi napján vagy a járvány helyzethez alkalmazkodva külön napon a KREA-ban! 

  NEM KÖTELEZŐ

  1. Merre tart ma a divat? Fejtsd ki gondolataidat arról, hogyan látod a divat jövőjét!  Fognak-e változni a trendek és milyen irányba? Vagy teljesen eltűnnek, esetleg átalakulnak? Milyen tendenciákat indíthatnak el a korunk társadalmi, környezeti világában megjelenő változások? Ezek hogyan befolyásolhatják a divatipart? Milyen változásokat eredményezhetnek az életünkben, hogyan hatnak öltözködési, vásárlási és egyéb szokásainkra? Végezz kutatómunkát, de ügyelj arra, hogy a saját gondolataidra, véleményedre vagyunk kíváncsiak! A feladatot szabadon teljesítheted max. 3 oldalas esszé formátumban, vagy képi és szöveges anyag vegyítésével (ppt, pdf). A kutatómunkádhoz a www.businessoffashion.com oldalt ajánljuk, de más forrást is használhatsz! (Kérjük, ezeket tüntesd fel a munkád végén!)

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Rajz
Szakmai rajz
Színtan
Anyagismeret
Mintatervezés
Formatan, formatervezés
Divatillusztráció
Modellezés és kivitelezés
Varrás technológia
Varrás- műhelygyakorlat
Szabás szakrajz
Moulage
Kreatív workshop
Művészettörténet
Viselettörténet
Programismeret /Photoshop, Illustrator/
Számítógépes tervezés
tervezési tárgyak
Stílustan
Tervezésmódszertan
Divattervezés alapjai
Tervezés-stílus, forma, technológia
Formaalkotás
Újrahasznosítás
Geometrikus formák
Felületmanipuláció
Rugalmas anyag
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM