Divat- és jelmeztervező / főiskolai BA
a képzésről

Alapozd meg szakmai hozzáértésedet, hogy a divatvilág profi szereplőjévé válhass! Válaszd azt a képzést, ahol a művészet és a gyakorlat találkozik.

A KREA három éves magas színvonalú képzésén a résztvevő hallgatók átfogó tudásra tesznek szert az öltözék- és jelmeztervezés területén. Szakmai háttértudást halmoznak fel, amely a gyakorlati, tervezői, kortárs divat ismeretekre egyaránt kiterjed. A divat- és jelmeztervező szakon végzettek felkészült szakemberekké válnak, akik képesek szerepet vállalni a divat-, film- és színházi szcénában, valamint társtervezőkkel és kivitelezőkkel együttműködni.

ÚJDONSÁG - BA és MA diplomaszerzési lehetőség!

Szerezz divattervező BA diplomát a KREA-ban! A KREA és a Mod'Art International Budapest divatfőiskola újdonsült együttműködésének köszönhetően divattervező szakunkra jelentkező hallgatóink párhuzamos képzésben francia BA és MA diplomához is juthatnak. A részletekről ezen a linken olvashatsz.

Nyilvántartásbavételi szám
Képző- és iparművészeti munkatárs (Divatstílus- és jelmeztervező) / Intézményi engedélyszám: E/2020/000386 / Képzés KEOR száma: 0213/ Programkövetelmény száma: 02134001
Megszerezhető végzettség minősítése
Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) szerint: 4 Magyar Képesítési Keretrendszer (MKKR) szerint: 4 Digitális Kompetencia Keretrendszer szerint: 4
Divat- és jelmeztervező
Alkalmak
3x6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
6 félév
Összes óraszám
1300
Képzési díj
460.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj éves szinten az infláció mértékétől függően változhat. (A felnőttképzési diákhitelről a fenti linken tájékozódhatsz.)
Fashion Designer főiskolai BA
Alkalmak
3x3-6 óra
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
6+2 félév
Összes óraszám
~1600
Képzési díj
550.000 Ft + 600 € / A félévente fizetendő képzési díj éves szinten az infláció mértékétől függően változhat.
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A DIVAT- ÉS JELMEZTERVEZŐ KÉPZÉSRE
 •  

  1. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  2. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.

  Felvételi feladatok:

  1. Mutass be egy számodra ideális lifestyle-t vizuális képekben, kiegészítő szöveggel és készíts ebből egy PPT-t. Feldolgozási javaslat:Készíts montázst vagy moodboardot az általad megálmodott lifestyle főszereplőjéről, egy női karakterről. Készíts moodboardokat életstílusáról: élettér, étkezési szokások ,kulturális szokások, testkultúra és egészség. (Lehet egy vagy több moodboard is) Készíts moodboardokat az őszi/téli, illetve a tavaszi/nyári öltözék és kiegészítő szettjeikről, amikor dolgoznak, sportolnak, illetve kulturális programokon vesznek részt!)

  2. Tervezz  5 öltözékből álló kollekciót! Hogyan alakul át női karaktered öltözéke a jelenlegi helyzetben, amikor az otthona lett a munkahelye, a fitness- vagy jógaterme,  valamint az étterme.  A terveket bemutathatod kézi vagy számítógépes rajz formájában, és amennyiben tudod, tűntesd fel, hogy milyen anyagokból készítenéd az adott öltözékeket!

  3. Molinót vagy papírt használva tervezz öltözéket szabászbabán geometriai formákból a felvételi napján vagy a járvány helyzethez alkalmazkodva külön napon a KREA-ban! 

  NEM KÖTELEZŐ

  1. Merre tart ma a divat? Fejtsd ki gondolataidat arról, hogyan látod a divat jövőjét!  Fognak-e változni a trendek és milyen irányba? Vagy teljesen eltűnnek, esetleg átalakulnak? Milyen tendenciákat indíthatnak el a korunk társadalmi, környezeti világában megjelenő változások? Ezek hogyan befolyásolhatják a divatipart? Milyen változásokat eredményezhetnek az életünkben, hogyan hatnak öltözködési, vásárlási és egyéb szokásainkra? Végezz kutatómunkát, de ügyelj arra, hogy a saját gondolataidra, véleményedre vagyunk kíváncsiak! A feladatot szabadon teljesítheted max. 3 oldalas esszé formátumban, vagy képi és szöveges anyag vegyítésével (ppt, pdf). A kutatómunkádhoz a www.businessoffashion.com oldalt ajánljuk, de más forrást is használhatsz! (Kérjük, ezeket tüntesd fel a munkád végén!)

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Rajz
Szakmai rajz
Színtan
Anyagismeret
Mintatervezés
Formatan, formatervezés
Divatillusztráció
Modellezés és kivitelezés
Varrás technológia
Varrás- műhelygyakorlat
Szabás szakrajz
Moulage
Kreatív workshop
Művészettörténet
Viselettörténet
Programismeret /Photoshop, Illustrator/
Számítógépes tervezés
tervezési tárgyak
Stílustan
Tervezésmódszertan
Divattervezés alapjai
Tervezés-stílus, forma, technológia
Formaalkotás
Újrahasznosítás
Geometrikus formák
Felületmanipuláció
Rugalmas anyag
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM