Divat- és jelmeztervező felsőszintű
a képzésről

Alapozd meg szakmai hozzáértésedet, hogy a divatvilág profi szereplőjévé válhass! Válaszd azt a képzést, ahol a művészet és a gyakorlat találkozik.

A KREA három éves magas színvonalú képzésén a résztvevő hallgatók átfogó tudásra tesznek szert az öltözék- és jelmeztervezés területén. Szakmai háttértudást halmoznak fel, amely a gyakorlati, tervezői, kortárs divat ismeretekre egyaránt kiterjed. A divat- és jelmeztervező szakon végzettek felkészült szakemberekké válnak, akik képesek szerepet vállalni a divat-, film- és színházi szcénában, valamint társtervezőkkel és kivitelezőkkel együttműködni.

ÚJDONSÁG - BA és MA diplomaszerzési lehetőség!

Szerezz divattervező BA diplomát a KREA és a MODART International Budapest divatfőiskola újdonsült együttműködésének köszönhetően! 2020 óta a MODART a KREA azonos tematika és oktatási irányelvek alapján működik. A nappali tagozatra jelentkező hallgatóink a MODART-ban francia BA és MA diplomát szerezhetnek. További információkért kattints ide!

Nézd vissza a 2023/24. tanév online tájékoztatóját, amelyben Nemes Mara igazgatónk részletesen bemutatja neked az Divat képzésen elérhető szakjainkat:

Nyilvántartásbavételi szám
Képző- és iparművészeti munkatárs (Divatstílus- és jelmeztervező) / Intézményi engedélyszám: E/2020/000386 / Képzés KEOR száma: 0213/ Programkövetelmény száma: 02134001
Megszerezhető végzettség minősítése
Divat- és jelmeztervező középfokú állami bizonyítvány, valamint Fashion Designer magániskolai (nem állami) felsőszintű tanúsítvány
Divat- és jelmeztervező
Alkalmak
3x6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
6 félév
Összes óraszám
~1300
Képzési díj
490.000 Ft (áfamentes)/félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
Fashion Designer főiskolai BA - NAPPALI
Alkalmak
4-5x3-8 óra/hét
Időpontok
9:00-18.45 között/nap
Képzési idő/hét
6 félév
Összes óraszám
~1500
Képzési díj
580.000 Ft + 800 € / félév. A félévente fizetendő képzési díj az infláció mértékétől függően változhat.
felvételi követelmények
 • JELENTKEZÉS MENETE
 • 1. ONLINE JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSE

  Az alábbi dokumentumok elküldése a titkarsag@kreaiskola.hu címre:

  2. Érettségi bizonyítvány. (Amennyiben a felvételi időpontjáig nincs meg, elegendő bemutatni a szeptemberi tanévkezdéskor.)

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.
  Terjedelme: maximum 2db A4-es oldal

  4. Regisztrációs díj + tandíj I. részlet (helyfoglaló) befizetése a Művészeti KREA kft. bankszámlaszámára (10405004-50526767-84541002, K&H Bank)

  A JELENTKEZÉS MENETÉRŐL TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT ITT TALÁLSZ!

   

 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A DIVAT- ÉS JELMEZTERVEZŐ KÉPZÉSRE
 • felvételi feladatokat a felvételi elbeszélgetés előtt 3-5 nappal bedigitalizálva el kell küldeni, valamint a felvételi elbeszélgetésre az eredeti munkákat el kell hozni! A felvételi elbeszélgetés időpontjáról és a felvételi feladatok elküldtéséről további információkat a jelentkezés leadását követően küldünk!

  A feladatok megoldásához nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A felvételi bizottság a jelentkező kreativitására, vizuális látásmódjára és gondolkodására kíváncsi.

   

 • FELVÉTELI FELADATOK
 • 1. Mutass be egy számodra ideális lifestyle-t vizuális képekben, kiegészítő szöveggel és készíts ebből egy PPT-t. Feldolgozási javaslat: Készíts montázst vagy moodboardot az általad megálmodott lifestyle főszereplőjéről, egy női karakterről. Készíts moodboardokat életstílusáról: élettér, étkezési szokások ,kulturális szokások, testkultúra és egészség. (Lehet egy vagy több moodboard is) Készíts moodboardokat az őszi/téli, illetve a tavaszi/nyári öltözék és kiegészítő szettjeikről, amikor dolgoznak, sportolnak, illetve kulturális programokon vesznek részt!)

  2. Molinót vagy papírt használva tervezz öltözéket szabászbabán geometriai formákból a felvételi napján helyben (KREA-ban) elvégzendő feladat.

  3. Felvételi elbeszélgetés - Kötetlen személyes elbeszélgetés (max.10–15 perc), ahol megismerjük a jelentkező rátermettségét, motiváltságát, kulturális tájékozottságát és érdeklődését. Ezt követően pedig, bemutatásra kerülnek a felvételi feladatok.

  NEM KÖTELEZŐ

  1. Tervezz 3 öltözékből álló kollekciót! Hogyan alakul át női karaktered öltözéke a jelenlegi helyzetben, amikor az otthona lett a munkahelye, a fitness- vagy jógaterme, valamint az étterme.  A terveket bemutathatod kézi vagy számítógépes rajz formájában, és amennyiben tudod, tűntesd fel, hogy milyen anyagokból készítenéd az adott öltözékeket!

  2. Merre tart ma a divat? Fejtsd ki gondolataidat arról, hogyan látod a divat jövőjét!  Fognak-e változni a trendek és milyen irányba? Vagy teljesen eltűnnek, esetleg átalakulnak? Milyen tendenciákat indíthatnak el a korunk társadalmi, környezeti világában megjelenő változások? Ezek hogyan befolyásolhatják a divatipart? Milyen változásokat eredményezhetnek az életünkben, hogyan hatnak öltözködési, vásárlási és egyéb szokásainkra? Végezz kutatómunkát, de ügyelj arra, hogy a saját gondolataidra, véleményedre vagyunk kíváncsiak! A feladatot szabadon teljesítheted max. 3 oldalas esszé formátumban, vagy képi és szöveges anyag vegyítésével (ppt, pdf). A kutatómunkádhoz a www.businessoffashion.com oldalt ajánljuk, de más forrást is használhatsz! (Kérjük, ezeket tüntesd fel a munkád végén!)

  További kérdésekkel a szak vagy a felvételi kapcsán keressetek bennünket a +36 70 318 2970 számon vagy a titkarsag@kreaiskola.hu címen!

   

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Rajz
Szakmai rajz
Színtan
Anyagismeret
Mintatervezés
Formatan, formatervezés
Divatillusztráció
Modellezés és kivitelezés
Varrás technológia
Varrás- műhelygyakorlat
Szabás szakrajz
Moulage
Kreatív workshop
Művészettörténet
Viselettörténet
Programismeret /Photoshop, Illustrator/
Számítógépes tervezés
tervezési tárgyak
Stílustan
Tervezésmódszertan
Divattervezés alapjai
Tervezés-stílus, forma, technológia
Formaalkotás
Újrahasznosítás
Geometrikus formák
Felületmanipuláció
Rugalmas anyag
Megtetszett a szak?
Jelentkezz hozzánk és kezd el a szakot már a következő félévben!
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM